2014. március 01. – 02.

Március 01. szombat – 02. vasárnap – Varázslatos hétvége

 Minden nap megismételhetetlen, minden nap varázslat. Ez a hétvége is hordozza a maga varázserőit, érdemes érezni, élni ezeket! A termékeny, érzelmes Vénusz és a korlátoktól felszabadító Uránusz már mágikus kapcsolatban állnak egymással (hétfőn lesz egzakt), így erejükkel valóban átvarázsolhatjuk, megszépíthetjük életünket. A női őserő és az érzelmek szabad áramlása, a látható világon túl való tiszta érzések, kapcsolódások érzékelése időszerű. Bőséggel érkeznek a sugallatok, egészében megérthetjük kapcsolatrendszerünk működését.

SZOMBATON a Hold a Halak jegyében, a Vízöntő csillagkép alatt halad. Most már a jövőt érintő kérdések tisztázásának ideje van, illetve a jövőről kaphatunk információkat, megérzéseket. Itt áll a Nap, a Neptunusz és a Chiron együttállása, melyen a Hold most átvonul. A Nappal való együttállás idején (ez az újhold ideje is) ösztönösen cselekszünk, tisztán látjuk lelkünket, érzéseink a világosság fényében újulnak meg. A Chiron-nal való együttállás idején (délután-estefelé) már gyógyító erőket működtetünk és lelkünk tisztítása, gyógyítása lehetséges, ezen keresztül pedig a test gyógyítása is. Figyeljünk lelkünkre: Chiron a mitológiában a sérült gyógyító, aki önmagát gyógyítja meg – bármi is fáj a lelkünknek, azt most tudjuk kitisztítani magunkból, vegyük észre a lehetőséget! A szombat tehát a lélek, az érzelmek, a spiritualitás és tisztítás jegyében telik. Érzékelteti, mivel vagyunk egységben, mivel tudunk azonosulni. Ahhoz, hogy egy kapcsolatban vagy bármilyen társulásban egység legyen, az önös érdekeket le kell tenni. Lelki szinten összegzünk, számvetést készíthetünk az elmúlt időszakról.

VASÁRNAP a nap első fele az érzelmi élet és a harmónia kialakításának kedvez. Álmaink fontos üzeneteket hozhatnak, segítenek kitartani céljaink mellett. A mai napon pontosodik be a Vénusz, a Mars és a Lilith alkotta szenvedélyes háromszög, amely komoly felismeréseket hoz, és fontos állomás lehet a kapcsolatokban, valamint a szexualitás terén! A Vénusz lassan elhagyja a Nyilas csillagképet, felkészülten a feladatok felvállalására és a Fény őrzésére. A Lilith magas szinten a bátor önfelvállalás erejét adja. A női értékek megerősítése aktuális. Az érzelmi falak meghaladását, a belső korlátok ledöntését és a mások által gyengeségnek tűnő, mégis erős és igaz érzések vállalását egyszerre szeretnénk megélni, ez adja most azt az igényt, hogy kiteljesedjünk. A világ eddigi anyag- és testiség- központúsága nem a lélek és az érzékelés fejlődését szolgálta, ezt érezhetjük most a kapcsolatainkon. A testiség megélése természetes és fontos, ám az ebben való teljességet a lelki-érzelmi tartalom adja meg, és erre most döbbenhetünk rá igazán! Minderre megoldást mutat a Mars, a valódi érzések, a szeretet nyílt és bátor kimutatása. A Mars segít, hogy kitörjünk az eddigi bezártságból, előhívjuk szenvedélyünket, erőnket, kezünkbe adja (konkrétan a kezünkbe, hiszen mögötte a Szűz kezének csillaga ragyog) a küzdőerőt, melyet az egyensúly, párkapcsolat, az igazságok, a rend és harmónia elérésére használhatunk. Hangsúlyosan ideje van annak, hogy vállaljuk és kimutassuk érzéseinket, hogy megerősítsük szívünket minden kívülről támadó vihar ellenére is! Azon párok előtt, akik most képesek erre, új kapuk, új dimenziók nyílnak meg.

Zentai Anna