2014. Karácsony

December 24. – 25. -26. – 27.

 Ez a Karácsony lehet tisztázó, lehet az önzetlenség erőit megmozgató, lehet felszabadító. Az eddig mélyben működő, rejtett tartalmakat és erőket felszínre hozhatja – akár magunkban, akár másokban felismerhetünk olyan dolgokat, amiket eddig másképp értelmeztünk, mint amik valójában. Talán egyszerűen arról van szó, hogy az a sok megélés, tapasztalat és tanulás, amin eddig végigmentünk, már nem hagyja méltatlanul, tisztátlanul megélni az ünnepet. Talán „csak” belső tisztulások lesznek, illetve, ha kívül is megjelenik a tisztázás, számunkra akkor is az a legfontosabb, ami bennünk ez által letisztul.
Az ünnepek idején nyitottak és felszabadultabbak lehetünk, szívesen fogadjuk a társaságot, az álmaink pedig fontos üzeneteket, útmutatásokat közvetítenek, különösen 25-re virradóan. 24-én ügyeink segítő szelet kapnak, 25-én a mély megértés és az egyértelmű kommunikáció ideje jön. E napon (főleg annak első felében) a teljes átalakulás jelenik meg, szellemi erőként, ami jelenti azt is, hogy legyőzhetjük és Fénybe emelhetjük a sötét, vagy negatív gondolatokat. A jelenleg zajló, életünket megújító, sorsemelő folyamatok ezen fázisa most a kommunikációs és szellemi szinten történő átalakulás.
26. már megértést, összegzést hozhat, ugyanakkor érzelmi elmélyülést és tisztulást a léleknek. Ez a titkok felderítésének, tisztázásának és a régi sérelmek oldásának napja, mindez most ráadásul támogató erőktől övezve, könnyen megy. 27 aztán az abszolút megértés napja, amikor a múltból hozott képességeket aktiválhatjuk, eddigi tapasztalatainkat összegezhetjük, a békülés, a megbarátkozás, a fogékonyság ideje jön. Ideje van világosan látnunk önnön mélységeinket, lelkünk titkait, és ezeket akár művészien érzékeltetni másokkal. A lelki összegzések, a megoldó beszélgetések, a szebb jövő felé vivő minőségek megismerésének napja ez.

Hozzáértőknek és érdeklődőknek: 
A Nap az ünnepek alatt a Bak jegyében, a Tejút barlangjába hatoló Kígyó Farka csillagkép alatt és a Nyilas íjánál halad.
A Hold haladása: 24-én és 25-én a Vízöntő jegyében, 26-án Vízöntő végétől a Halak 12-ig, 27-én a Halakban. Csillagképileg 24-én a Bak alatt, 25-én a Bak/Sárkány farkánál és a Vízöntő múlt-vizénél, 26-án a Vízöntő alatt (déltájt a Fomalhaut felett, előtte Sadalmelik felett), 27-én déltől Halak csillagképben, 15 óráig Vízöntőben is.
És még egy: nekem a karácsonyfa és az elektromos fényfüzér sosem érződött egységben. Ma is furcsállom, ha ilyet látok és nem megy a fejembe, miért is.. Kérlek, ha ti is ezt érzitek, hagyjátok máshova a ledeket és legyen élő fény a fán.


Zentai Anna