2014. december 28.

December 28. vasárnap – A nyugodt, lelassult létezés, a lélekre való figyelem napjait éljük. Akinek bármi problémája adódna a Karácsonnyal, annak két dologra hívnám fel a figyelmét: az egyik, hogy a kívülről jövő hatások óriási elvárásokat támasztanak, amire nem szükséges nyitottnak lenni. A Szeretet ideje nem egy nap, nem kettő, nem három. Ez örök. A másik, hogy ha bármi probléma lenne egy ünneppel, akkor mindig jusson eszünkbe, hogy a probléma soha nem kívül van! Mindig belül, bennem, magamban. Csak én magam vagyok felelős azért, amit megélek. Ha valami nem tetszik és megkaptam a jelet arra, hogy itt változtatni érdemes, akkor megtehetem.
A helyes időbeosztás, a határok tudatos meghúzása továbbra is fontos. Ha pl. nyugalmat szeretnénk, akkor bátran lehet nemet mondani olyan kérésekre, amik az életünket e napokban felbolygatnák. Ha viszont ez nem lehetséges, vagy érezhetően nem ez vinne előre, akkor bele lehet lépni az adott helyzetbe, be lehet vállalni – a tudatos vállalás és jelenlét mindig meghozza gyümölcsét.
Ideje van a meditációnak, az égiekkel, magasabb szférákkal való kapcsolatfelvételnek. Különleges élményeken nincs mit csodálkozni. A Hold a reggeli óráktól már a Kos jegyében jár, így lelkileg érezhetjük az aktívabb, új lendületet hozó energiákat, ám mögötte még a Halak csillagkép ragyog, így szellemi szinten még a múlt dolgainak rendezése és a múlt álmainak visszaköszönése van jelen. 
A Vénusz és a Jupiter a napokban egy tanító jellegű aspektusban állnak egymással, ami megjelenhet egy visszatérő álom megvalósulásaként, magas tudás lehívásaként, érzelmi vizsgaként is. Ismét eredményes tud lenni, ha magunkba és saját múltbéli viselkedésünkbe tekintünk, ha elismerjük az érzelmek, a női minőség értékességét.


Zentai Anna