2014. december 20. – 21.

December 20. szombat – 21. vasárnap

 Ezen a hétvégén az érzelmi felszabadulást és az életünket működtető, ösztönből jövő, valódi vágyak és késztetések, teremtő energiák kezelését tanulhatjuk, tapasztalhatjuk. Aki jóban van ösztöneivel, most készíthet elő egy magasabb létminőséget. A Nap a hétvégét még a Nyilasban tölti, majd vasárnap éjjeltől a Bak jegyébe lép. Ideje jön, hogy az elmúlt időkben tanult, megértett dolgok a valóságban élt és működtetett bölcsességgé változzanak. Ideje, hogy anyagba sűrűsödjenek az elképzelések, ez pedig lassan, fokozatosan tud létrejönni. Bak Nap idején ráláthatunk sorsfeladatunkra, felvállalhatjuk azt, így indulhat be erőteljesen a küldetés beteljesítésének folyamata. Célirányosan, kitartóan dolgozhatunk lelki-emberi munkáinkban és gyakorlati tevékenységekben is. Önnön fényünk tudatára ébredve átragyoghatunk saját képzelt határainkon és önértékelésünket megerősítve haladhatunk tovább. Láthatóbbá válnak “bogaraink”, önámítások, magyarázatok, melyektől nem merünk kilépni a Fényre. Most leszámolhatunk velük. Az önirányítás, az életvezetés, a Fény anyagba öntése is sorsfeladattá válik, saját képességeink tudatában végezhetjük mindezt.
A Hold a Nyilas jegyén vonul végig, vasárnap a Tejúton jár, így újra nyílnak a lélekkapuk, fokozott megérzéseket, égi üzenetek áramlását éljük és beavató élményeket érzések, családi működések és lelki megérkezés terén. Hogy mi az igazság, azt most a lelkünkben érezzük.

SZOMBATON reggel ez nyit kaput arra, hogy letegyük félelmeinket, önzést és elvárást, és megérkezzünk az egység állapotába (pl. lehet táncolni az esőben, legalább lélekben, még ha a kinti világ borús is, vagy lehet elengedni azokat a feltételeket, melyeket boldogságunkhoz fűztünk, esetleg lehet mélyebb titkokat boncolgatva tanulni). A szombati nap sok felismerést hozhat, akár kellemes, spirituális élményt, meghitt, mély beszélgetéseket. Rájöhetünk arra, hogyan is tehetjük szebbé, szabadabbá az eljövendőt. Érzelmeket, párkapcsolatokat, női minőségeket tekintve, most szabadulhatunk régi gátlásoktól, akár hirtelen felszikrázó élmények kapcsán. Sorsszerű történéseket tartogat most az érzelmi élet és az anyagi megéléseken különösen nagy hangsúly van. Ha eddig lekorlátoztuk a testi élvezetek, a művészi kibontakozás, vagy a nőiség megélését, akkor most megkapjuk a szabadító erőket. Ha visszatérő, igaz vággyal, késztetéssel találkozunk, nem érdemes tovább gondolkodni – érdemes inkább másképp gondolkodni, mint eddig. Párkapcsolati minták tisztulnak, érdemes figyelmet szentelni a váratlanul bekövetkező eseményekre, mert pontosan ennek jegyében jönnek – nem szorongatni tovább rögződéseket, hanem szabadon, tisztán, őszintén merni élni! Meglehet, hogy szenvedélyességünk egy pillanat alatt szabadul ki, utat mutatva a fejlődésben. A Vénusz és a Plútó késő este kerül együttállásba, így most történik meg a minőségi szintváltás a női minőségben, az érzelmek, testiség, művészet, harmóniateremtés és a termékenység területén. (Termékenységre vonatkozik bármi, amit az anyagban vagy a belső világban létre akarunk hozni, meg akarunk teremteni.)
VASÁRNAP reggel érdemes az álmainkat megjegyezni, leírni. Az Uránusz éjféltájban direkt mozgásra vált, vagyis eddigi, látszólag hátráló vonulása után ismét előre kezd haladni a karma körén. Július végétől volt hátráló, így érdemes végiggondolni, hogy ebben a pár hónapban mitől szabadultunk, mit tudtunk elengedni, mit tudtunk visszahozni, feláldozni, milyen visszatérő lehetőségeket kaptunk egy új korszak elindításához?
A hétvégén az irányt váltó Uránusz és a Plútó mellé becsatlakozó Vénusz aktiválja a fénykaput, amely a karmatisztításról, megújulásról, szabadabbá válásról szól – mindez annak érdekében, hogy azok legyünk, akik valójában vagyunk. Millióféle megélés mögött ennyi a lényeg. Nem érdemes ellenállni a jónak.


Zentai Anna