2014. december 03. – 04.

December 03. szerda – 04. csütörtök

 A szerdai nap a felkészülés jegyében telhet a csütörtöki áttörésekre. Ezekben a napokban, különösen csütörtökön, nagyon tiszta információkat, sugallatokat kaphatunk, ami mindent megmagyaráz az adott helyzetünkben. Rálátásunk nyílik fontos életterületek működésére, csupa energetizáló, inspiráló erőt és élményt küldenek az égiek. Ha új dolgokat szeretnénk megismerni, kisiklott helyzeteket akarunk megoldani, ha újítani akarunk életünkön, frissíteni energiáinkon, vagy különleges programot tervezünk, akkor ehhez a csütörtök este kiválónak mutatkozik.
Szerdán a Hold a Bika jegyébe lép, termékeny, stabilizáló erőket mozgat. Álmaink az elmúlt megélések összegzése után egy új minőség felé való elindulásról szólnak, utat mutatnak. Ma legtöbbünknek a csendes kivárás ideje van, érzékelésünkön keresztül megkapjuk a kellő útmutatást a következő időszakhoz. Tudatosulhat bennünk, merre érdemes tovább haladni, hogyan cselekedjünk a továbbiakban.
Csütörtök fontos fordulatokat, felismeréseket hozhat. A Merkúr délelőtt áll együtt az Antares csillaggal, a Skorpió szívével. Gondolati szinten teljes átalakulásnak van ideje, nagyon mélyen érthetjük meg, milyen az, amikor mindent a szeretet éltet és mozgat. Szavainkba is ezt az erőt tudjuk rejteni, ugyanakkor a mai beszélgetésekben is a teljes átfordulás érzékelhető. Ha felismertük, milyen egót építő, önző, vagy félelmet erősítő, életben tartó minőségek élnek bennünk, azt most tudjuk átmosni a szeretet gyógyító életerejével.
A gyógyításnak kiemelt ideje ez a mostani – a Nap, a Merkúr és a Vénusz is gyógyító erőkkel halmoznak el. A Vénusz lassan már a Skorpió fullánkját közelíti, így az érzelmi kapcsolatok és a nőiség gyógyításában fontos, mély átalakulások zajlanak.
A mostani érzelmi élmények, párkapcsolatban megélt történések és beavatások késztetnek arra, hogy szembesüljünk saját magunkkal és tanulva a múltból, felismerjük a bennünk működő ösztönöket és az esetleges, önmagunkat vagy kapcsolatainkat pusztító minőségeket uralni kezdjük. Érzelmileg lelkesítő, bizalmat, önbizalmat, hitet adó élmények sora jöhet most, ugyanakkor arra is serkentenek égi segítőink, hogy szabadon letegyük az eddig cipelt súlyokat, nem passzívan várva arra, hogy „majd jobb lesz”, hanem aktívan cselekedve.
Csütörtökön éjfélre a Mars a Vízöntő állatövi jegyébe lép, a Sas (Turul) csillagai alatt. A férfi minőség tisztulása a lelki szinteken megkezdődik. Egy nyitottabb, könnyedebb, de energikus időszak jön, új és erőt adó felismerésekkel, óriási szellemi erővel. Az akarat mostantól mindannyiunk számára a karmatisztításra, a tiszta, szabad létezésre és az önzetlen segítségre irányul, kinek így, kinek úgy.


Zentai Anna