2014. április 14.

Április 14. hétfő – Csoda-idők járnak

 Felállt már az égbolton a Jupiter-Mars-Plútó-Uránusz nagy négyszöge, a mai napon pedig a Marshoz a Hold, az Uránuszhoz a Merkúr is csatlakozik – a nap két kulcsszava a lelki erő és a szellem szabadulása lehet. A Hold ma a Mérleg jegyében jár, az egyensúlyra, harmóniára és igazságra törekvés érzékelhető. Előtérbe kerülnek a párkapcsolatok. A nap folyamán sokat tehetünk egy szebb, jobb, teljesebb állapot megvalósításáért. 18 órakor áll együtt a Hold a Marssal, de egész nap érezhető egyesült erejük. A lélek tüzeként, erőt adó törekvésként lehet jelen mindez. Érdemes most jól figyelni a lelkünkre: mi lelkesít, mik azok a dolgok, amelyeket szenvedéllyel végzünk, élünk? Ezzel szemben, kiteljesítő lehetőséget és élményt adnak a tisztázó beszélgetések, a beugró, bevillanó ötletek, gondolatok, sugallatok. Ma vagyunk leginkább készek az új, másfajta eszmék befogadására, ma jönnek meg azok a felismerések, amelyek szabadulást, könnyebbséget hoznak. Aki ma nyugtalan és heves, annak érdemes tudatosan megtervezni az energiák levezetését – egyik módszer erre a fizikai terhelés, mozgás, másik az, ha ezt a hevességet az érzések, a szeretet őszinte kifejező eszközévé tesszük, illetve az is lehetséges, hogy ezeket a küzdő erőket nem mások, hanem önmagunk felé irányítjuk és magunkkal vívjuk meg a csatákat. Különösen az esti órák alkalmasak a nagy beszélgetésekre és ekkor érkezik a legtöbb világos felismerés is – a szerelemről, a gyermekekről, az örömeink megéléséről különösen. Lássuk meg az aktuális történésekben, hogy a sors valami olyat próbál az életünkbe csempészni, ami által a szívünk kivirágzik és az életöröm alapállapottá válik – és ne legyen egy pillanatra sem kétségünk a többiek felől, mert ezzel számukra is ugyanez az út nyílik meg!

2014. április 14.
Hold – Mars együttállás a Szűz jövőbe lépő lábánál – Lelkiség/érzelmek/család és akarat/bátorság/szenvedély egyesülése a szebb jövő érdekében.
Merkúr – Uránusz együttállás a halak visszaúszó halának fonalánál
– Megértés/megértetés/gondolkodás/kommunikáció egysége a tudattágítás/szabaddá válás/hirtelenség minőségével, mindennek hátterében a múltból visszatérő helyzetek, lehetőségek, képességek, illetve elvágása annak, ami már nem szolgál.

Zentai Anna