2013. december 03. – 08.

Rövid heti összefoglaló – 2013. december 03 – 08.

 Kedden kiválóan kihasználhatók a szellemi és kommunikációs képességek, megejthetők a fontos beszélgetések, amely az eddig nehéz kapcsolatokban megnyugvást hozhatnak. A tapasztalások beérnek, megértjük, mi segít előre, mi miért történt a múltban és mi által fejlődhetünk. A dolgokat gyorsan átlátjuk, előbb gondolkodunk, azután cselekszünk.

Szerdán a Hold ismét háromszöggé egészíti ki a Plútó és az Uránusz által nyitott kaput. A késő esti órákban együttáll a Plútóval, ez lelki-érzelmi átminősülést, újjászületést hozhat, ha engedjük e gyógyító folyamatokat. Lelki erőnk megnövekszik, ideje nyitottá válni az élet örömeire és bátran vállalni önmagunkat!

Csütörtökön hajnalban a Merkúr a vizes-érzelmes Skorpióból a tüzes-idealista Nyilasba lép, ezt a gondolataink aktivitásában, a kommunikáció áramlásában, kapcsolataink változásában is érzékelhetjük. Új célok, szép remények lebeghetnek előttünk, eljön az ideje a nagy igazságok őszinte megbeszélésének, kimondásának. Az egyenesség most igen fontos. Az égi és földi működések együttes megismerése jelentkezik a nyilas Merkúr által. Az esti órákban a Hold és a Vénusz együttállása a lelki, érzelmi, családi, otthoni harmónia és egyensúly állapotát mutatja. Az érzelmek hangsúlyosak, ám ezzel együtt az is fontos, hogy bátran vállaljuk is fel ezt, és vállaljuk igazi önmagunkat!

Pénteken este a Merkúr és a Neptunusz kapcsolódása nyit meg egy újabb kaput (ez már keddtől érzékelhető). A mély lelki beszélgetések kerülnek terítékre, a lelkünk mélyén lévő dolgok kifejezése, igaz kinyilvánítása aktuális, ez egyben a jövővel kapcsolatos kérdéseket is tisztázza. Talán nem lesz könnyű, de nem is a könnyű munkák szoktak nagy eredményeket hozni.

Szombaton este a Mars a higgadt, gyakorlatias Szűzből az érzelmesebb Mérleg jegyébe lép, és már a Vénusz uralma alá kerül. Erőinket eddig a rendre és a hétköznapi munkákra fordíthattuk, mostantól azonban az egyensúly megteremtése, a párkapcsolati-érzelmi harmónia lesz a fő irány. A férfi minőségekben a mértékletesség, a művésziesség, a formák és külsőségek kapnak szerepet.

Vasárnap a nap közepe táján a Hold és a Neptunusz együttállása a lélek legmélyét szólítja meg. Érzelmi-lelki tisztulás ideje ez, a jövő érdekében. A spirituális érzékenységünk fokozódik.

Zentai Anna