Vénusz-Szaturnusz-Plútó

Vénusz-Szaturnusz-Plútó

aphrohádész

Az egymás felé közelítő Szaturnusz és Plútó együttállásához (lásd az erről szóló írást pár oldallal előbb) most becsatlakozott a Vénusz is (február 18-án déltájban egzakt a Vénusz-Szaturnusz együttállás, a Vénusz-Plútó pedig 23-án lesz pontos). A Szaturnuszban Kronosz, az Idő Ura van jelen, a Plútóban Hádészt, az Alvilág Urát tisztelhetjük, a Vénuszban pedig Aphrodité, a termékenység és szépség istennőjét. Bolygóként a szaturnuszi erők által vizsgáznak le eddigi teremtéseink az isteni minőség fényében (vajon életképes? benne van a fény? valóban boldoggá, teljessé tesz, amit teremtettem, ahogyan működöm?); a szenvedélyesség, a radikális fordulatok és minőségi szintlépések válnak lehetővé a Plútó által és az ősbizalom ereje, a kapcsolati és női minták működése válik hangsúlyossá a Vénusz által.

A két határbolygó együttállása ebben az évben az eddig működtetett rendszert vizsgáztatja le, a valódi értékesség tekintetében. Most van a teljes, gyökeres átalakulás ideje – amit nem isteni minőségben, igaz szeretetben működtetünk, az a rendszer radikálisan átalakul! Az ehhez most bekapcsolódó Vénusz ebbe a folyamatba hozza el a kapcsolati-párkapcsolati minták gyökeres átalakulását, a valódi vágyak megtalálásának lehetőségét, a valódi, követendő szenvedélyeink felismerését, a női minták teljes regenerálódását és megemelkedését, a termékeny erőink használatában való szintemelkedést.

Február 18 és e körüli napok tehát annak idejét mutatják, hogy egyrészt levizsgázódnak kapcsolataink és kiderül, mi működik az isteninek megfelelően, mi igaz érték a számunkra, mi időtálló – másrészt felismerhetünk olyan meghaladandó határokat, melyeket elhagyva, megengedésbe kerülve önmagunkkal, érdemi eredményekre juthatunk. Az együttállás Neptunusszal alkotott szextil fényszöge ugyanakkor üzeni, hogy a mély érzelmek, a mély, belső érzékelések, sugallatok és még a teremtő képzelet ereje is mind támogatják ezt a folyamatot. Most tudunk mélyebb szinteken is tisztázni, tisztítani a jövő érdekében. Most van ideje a termékenységnek, amely folyamat idejére rá tudunk érezni. Most tudunk varázslatos pillanatokat megélni a művészeteket, az alkotást, a teremtést, a testiséget, az érzékiséget, vagy a harmóniát illetően, amennyiben gyakoroljuk a jelenlétet az adott pillanatnak.

23-án hajnalban a Vénusz-Plútó együttállás nagyrészt álomüzenetként mutatkozhat meg előttünk, de ezen napokban megélhetjük a teljes átalakulást és regenerálódást vágyakban, testiségben, kapcsolatokban, művészetekben, harmóniateremtésben. A végzetesség és szélsőség élménye is előkerülhet, lépésről lépésre zajló átalakulás ez, melynek végső célja, hogy minden és mindenki a helyére kerüljön – tanulva azt, hogy maga is a Fényt képviseli.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest