Vénusz és Merkúr a Rák jegyében

Az Ikrek jelében haladó Nap még együttáll a már Rák jelébe lépett Merkúrral és Vénusszal. A világos, egyértelmű, szeretetteljes közlések a bizalommal, harmóniára törekvéssel és az érzések kifejezésével elegyednek – minden beérkező információ, hír és üzenet fontos lehet, az érzelmekre hat, rávilágít a kapcsolódások fontos működéseire.

Előtérbe kerül a család és a családi béke, harmónia is. Fontos lehet kimondani, megbeszélni mindazt, ami számít a lelkünknek, vagy már régóta húzódott, ám mindezt békére törekvő, finom, befogadó módon. A békítő beszélgetések, az érzéseink kifejezése most nagy hangsúlyt kapnak minden egyes emberi érintkezésben. Ez nem mindig kell, hogy szavakkal történjen – lehetnek gesztusok, tettek és egyéb megnyilvánulások is.

A lélek dolgainak megértése most fontos, akárcsak az, hogy adott helyzetben megértsük, honnan is erednek, honnan indultak el a történések! A Rák jelébe érkező planéták idejét mutatják annak, hogy a múltat megértve, élethelyzeteink gyökereihez visszatérve, felfedezve azt, hogy milyen magot ültettünk – megoldhatjuk a jelen helyzeteit. Ilyenkor kerülnek előtérbe a generációsan hozott, családi és anyai mintázatok, a családállítás és a transzgenerációs oldási folyamatok is. Ugyanakkor finomodik, gyengédebb lehet a lelkivilágunk most, előtérbe kerül az együttérzés, az empátia, a romantika is.

E hármas nagy együttállás a Neptunusszal alkot most racionalizáló fényszöget, tehát a lélek mélyén rejtőző érzelmek, érzések kívánnak most szavakba és gesztusokba öntődni! A legmélyebb érzéseink kimondásának, kimutatásának is ideje jöhet. Levetkőzve félelmeinket, felvállalva a szívünk szerint igazat – hiszen a Nap Nimród vállánál halad, a Betelgeuse csillagnál – mindez felszabadulást és megkönnyebbülést hoz. Rájöhetünk: nem is az a fontos, hogy mi lesz mások reakciója arra, ha igazán őszinték vagyunk és önmagunkat választjuk. Sokkal fontosabb az, hogy mi magunk megkönnyebbülten, felszabadulva, önmagunkhoz hűen léphetünk tovább!

Zentai Anna

Kép: Pinterest