Varázsold az égit a földre! – Mágikus telihold szerdán este

Szerdán este ragyog ránk egy igen erőteljes, különleges és mágikus telihold! (13-án 20:39-kor egzakt)

Ennek az időpillanatnak az égi elrendeződése a következő: A Nap együttáll a Merkúrral az Ikrek csillagképben, a halhatatlan, isteni minőséget jelképező Pollux csillagnál, éppen lenyugvóban (Rák jelben), a Hold velük szemben együttáll a Plútóval, a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél, éppen felkelőben (Bak jelben).

Mennyi lehetőség és varázslat van a most megnyíló energetikai térben!

A Hold-Plútó együttállás az Aszcendensen, azaz a keleti horizonton, az ébredő lelki erőt, mágikus, átalakító érzelmi erőt képviseli. Érzelem és szenvedély egysége, a “bármit képes vagyok legyőzni és megváltoztatni” tudatossága jár vele. Ez az energia ad most kezdőlökést az új elinduláshoz, a magasabb szintre lépéshez, ugyanakkor lelkesít és serkent abban, hogy a jelenlegi karmikus feladatainkat beteljesítve, előre haladjunk utunkon, amely most a függetlenség, a szabadság, a birtoklásmentes, könnyű létezés, a földi örömök és bőség, jóllét megélése (trigon a bika Uránusz-felszálló Holdcsomópont együttálláshoz). A Hold-Plútó által most ideje van lehozni az egyszerű hétköznapi, földi szintre mindazt a tudást, erőt, ismeretet, amit már megszereztünk, ami eleve bennünk van. (Gyakran jelenik meg úgy ez a lehetőség, hogy valamilyen élethelyzet miatt panaszkodunk, közben pedig, ha élnénk a már megszerzett tudást és alapoznánk a már meglévő ismeretekre, akkor az egész helyzet megoldódna.) Megnyilvánulhat ez abban is, hogy az eddig megélt tapasztalatainkra támaszkodva már hiszünk önmagunkban, bízunk megérzéseinkben, a pozitív emlékeket és sikerélményeket szegezzük gondolataink homlokterébe az aggódás és félelmek helyett. Érzelmeinket lépésről lépésre felvállalva, céltudatosan tudunk haladni. (Ha lelki mélységet élnénk meg, tudatosítsuk azt, hogy mi, saját magunk vagyunk urai a teremtő erőinknek és pusztán a gondolataink megválasztásával más lelkiállapotba tudjuk lovallni magunkat, így gyakorlatilag bármire képesek vagyunk! Ezek a teremtő rezgések számítanak.) A Hold-Plútó felett a Pajzs csillagkép adja a védelem erejét is.

A lenyugvóban lévő Nap-Merkúr együttállás rendkívül ösztönös cselekvéseket, megérzésen alapuló rekaciókat és tetteket, lelki beszélgetéseket, múltidézést sugall. Mivel a bennünket tükröző oldalon van, ahová a kapcsolataink és a párkapcsolatunk is tartozik, így a társunkkal, társainkkal való beszélgetéseken, üzenetváltásokon most igen nagy a hangsúly! Érezni tudjuk most a társaink lelkét, együttérzően, empatikusan, ám az is fontos, hogy tudjuk megszűrni, hogy ezt mely esetben érdemes működtetni és mikor nem! Meglehet, hogy bizonyos embereknek fontos, hogy megnyíljunk érzelmileg, másoktól pedig érdemes távolságot tartanunk, ha a saját lelkünk épségére, egészségére vigyázni szeretnénk. Ugyanekkor a beszélgetésekben fő téma most a lélek, az érzelmek, a gondoskodás és a világos, egyértelmű közlése annak, ami a valóság. A rálátó megértés ereje a Nap-Merkúr és a szeretettel kimondott szavak és közlések ereje is. Mindezzel most belső minőségek felé indulunk, ráláthatunk kapcsolódásainkra, értelmet nyerhet a múlt! A Pollux csillag fénye mindehhez adja az isteni minőség érzékelését – rájöhetünk, hogy mi jelenti számunkra azt, ami örök és halhatatlan, vagy meg is élhetjük ezt a gyönyörű minőséget a kapcsolatainkban. Figyeljünk arra, hogy e téren most hosszú távra szóló dolgok, folyamatok dőlnek el, valóban azt válasszuk, ami kedves a szívünknek! ..ez pedig valójában nem is választás, hanem döntés, hiszen a szív már tud, csak az elmét kell meggyőzni, hogy vállalja a szív választását… Érdemes most szeretteinknek kifejezni, amit érzünk, érdemes elmerengeni a múlt élményein, emlékein.

A Hold-Plútó átalakító, megújító, indító erejével, a belső világba lenyugvó halhatatlan fényt most lehozhatjuk a földi világba, a mindennapokba. Itt az idő, hogy éljük az isteni minőséget!

<3

A nadíron, az Ég Mélyén az Ingaóra csillagkép ragyog ebben az időpillanatban – “Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok – emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. ..” (Márai Sándor)

A zeniten, az Ég Tetején a Zuhanó Herkules és a Sárkány csillagkép közötti rész vonul el – “Van egyfajta áldozat és szolgálat a szerelemben, amely több és igazibb, mint a vallomás és rablás, (…), van egyfajta szerelem, mely nem elvenni akar, hanem megóvni, nem bántani akar, hanem megmenteni, s talán csak ez az igazi, s őszinte.” (Márai Sándor)

“A valóban értékes dolgokat csak áldozatok árán lehet megmenteni.” (Stephen Edward Ambrose)

E két tengely együtt – “A különbség a hős és az áldozat között? Az időzítés.” (Taylor Adams)

Zentai Anna

Kép: Pinterest