Útmutató üzenetek februárra I. rész

Útmutató üzenetek februárra I. rész

awnat

A Nap a csillagos égbolton az isteni fényt őrző Bak és a Tisztító Angyal, a Vízöntő átfedésében jár. Február 15-ig a Bak csillagképben a sorsfeladataink, hívatásaink vállalásának és végzésének idejét üzeni, ugyanekkor a felette ragyogó Vízöntő első csillaghulláma által a múlt terheitől való tisztulás idejét is mutatja. Most dolgozhatunk cselekvően azon, hogy megszabaduljunk mindattól, ami már nem tartozik hozzánk, nem épít, nem boldogít bennünket, ami esetleg teherként nyomja vállunkat az életúton. Február 16-tól a Nap már tisztán a Vízöntő csillagterében haladva a tiszta, független, tehermentes, szabad létezésért való tettek időszakát mutatja.

E hónapban az álmainkon át hozzánk szóló lélek ereje a legerősebb a következő napokon: 2, (7, 8,) 11, 12, 19 és 27. a hónap legtermékenyebb napja 13, amikor a Hold elhalad a Fiastyúk csillaghalmaz alatt.

4-én este köszöntött ránk az újhold (Nap-Hold együttállás a Bak csillagkép közepén, felette a Vízöntő és a Delfin csillagképek), ami azért is nagy indító erő most, mivel a holdújév is ezzel indul. Tiszta lelki erővel új korszak indulhat el, a gyermeki öröm és könnyedség fűszerezésével, a megújulásra és nyitottságra való készséggel. E naptól a Vénusz a Bak jegyében folytatja útját az évkörön, így emberi kapcsolatainkban az elkövetkezendő hónapban megmutatkozik a sorsszerűség, a dolgok rendelt ideje. Bármely teremtésünkre és kapcsolatunkra vonatkozhat, hogy megmutatkozik ezek életképessége és az, hogy az isteni minőséget miben találjuk és élhetjük meg. A jelenlét élménye adhat szent pillanatokat. A kapcsolatainkban és a testiségben megélhető szentség erejére helyeződik a fókusz.

10-én este a Hold együttáll az egymáshoz közelítő Marssal és Uránusszal (Kos jegy, Halak csillagkép). Lelkünkben most összegzés, számvetés zajlik és nagy erővel, lelki impulzusokkal és a szabadulás teret tágító érzetével nyílnak meg új kezdetek. Érdemes végiggondolni, hogy mit tettünk a múltban saját boldogságunk ellen, de már inkább arra helyezni a fókuszt, hogy a lelkünk mit is szeretne valójában! A lelki hívások most erőteljesen érzékelhetők. E naptól a Merkúr a Halak jegyébe lép, így közléseinket, kommunikációinkat mély érzelmek, mély lelkiség hatják át. Az összegző gondolatok és beszélgetések, emberi folyamatokban a dolgok végére érkezés, de az azonosságok megtalálása, megértése is időszerű lehet. Érdekelhet most bennünket, mire megy ki a játék, mi lesz a dolgok vége. Megérthetünk mélyebb lelki működéseket és fontossá válik, hogy őszinte, igaz módon merjünk megnyilvánulni, a lelkünk szerint – ha így teszünk, meghitt pillanatokat élhetünk át.

13-án egzakt a Mars és az Uránusz együttállása a Halak csillagképben, az Al Rischa csillag alatt, az évkörön a Kos jegyében. Ez az a tetőpont, amikor az eddig már készülődő erők kitörnek, áttörnek, az életünkbe új tavaszt hozó (belső, szellemi, tudati) folyamatok csúcspontra érnek. Az akarat és hit ereje meghatározó! Lélekben már tudhatjuk, mik az igazi, kiteljesítő céljaink, vágyaink, mi hajt előre bennünket és ez a szellemi erő és tudatosság az, amivel bármire képesek vagyunk. Egy nagy sorskör teljes értékelése, összegzése zajlik most a szellemi háttérben, ezzel együtt már új elindulás, új kezdet ideje van. Hirtelen, meglepetésszerű, az újra való nyitás lehetőségével érkező élmények és impulzusok adják meg azt a lehetőséget, hogy kiépjünk az eddig ördögi körként járt keretekből (elsősorban a gondolkodást, tudatossgot tekintve, illetve ebből kifolyólag a gyakorlati életben is) és teljes erővel nyissunk az újra, a jobbra – arra, amit erőt ad és lelkesít! A Mars-Uránusz egysége a szabadságharcosok ereje, a tisztító erő és a szabad akarat találkozása, az egyenesség és a forradalmasítás, a függetlenségért való küzdelem! Ezt a küzdelmet valójában szellemi szinten vívjuk önmagunkkal – tudatalatti mélységeinkben tudjuk meggyőzni magunkat annak igazságáról, hogy valójában nem vagyunk kényszerítve semmire, amit nem akarunk, valójában bátran élhetjük azt az életet, ami a szívünk vágya! Ideje van megszabadulni, új útra lépni.

14-től aztán a Mars máris a Bika jegyébe lép, ahol az akarat és az erő fizikai síkon is megnyilvánulhat. A nagy kitörés után lassabban, nyugodtabban haladunk előre, erőnket a harmónia, a szépség, a béke, a bizalom, a biztonság megteremtésére fordíthatjuk.

Folyt. köv.

Zentai Anna

asztrozófus