Újholdas hétvége – 2023. október 14. szombat – 15. vasárnap

Szombaton este 19:55-kor egzakt az újhold, vagyis a két legfőbb fényadónk, a Nap és a Hold együttállása. Az együttállás a Mérleg jegyében, a Szűz csillagkép alatt, annak jövőbe, előre lépő, Fény felé érkező részénél lesz látható.

A Nap a szellem, a Hold pedig a lélek világossága. Így ebben a szent időpillanatban tisztán ráláthatunk önmagunkban olyan működésekre, amelyek által új, élhetőbb világot tudunk teremteni. Másképpen, ha nem agyalunk, csak megéljük a jelen pillanatot (mert hát ez lenne a létezés lényege), akkor egy gyönyörű egységélményt, mély harmóniát, egyensúlyt, a szépség felfedezését tapasztalhatjuk. A Mérleg jel okán ez az újhold főként a párkapcsolatokban, emberi kapcsolataink terén nyit meg új időszakot. E két (belső) aspektus egyesülésével könnyebben kerülünk harmóniába önmagunkkal és új korszakba léphetnek kapcsolataink, kapcsolódási készségeink is. Sok olyan kapcsolati folyamat, ami eddig érlelődött, mostantól életbe léphet, elindulhat!

Az újhold a 6. ház csúcsán azt is üzeni, hogy elindíthatunk olyan dolgokat a most következő időszakban, amellyel nemesebb célt szolgálunk, akár az egész emberiséget és mások javára dolgozhatunk úgy, hogy magunk is teljesnek érezhetjük magunkat. Üzeni azt is, hogy tisztán láthatjuk már, mit van ideje rendbetenni. Nézhetjük úgy is, hogy ez a kapcsolatainkra vonatkozik, ám úgy is, hogy önmagunkban van ideje megdolgozni valamit, amitől megfelelően tudunk kapcsolódni.

Ebben az időszakban érdemes majd tenni a kapcsolatainkért, dolgozni a kapcsolódásokon, kiegyensúlyozni, békíteni, harmonizálni, szépíteni és az önismeret által fejlődni, hogy saját tükrünk – a kapcsolataink – is számunkra kedvező dolgokat adjon vissza. Ha a csillagképi hátteret nézzük, lent a Hydra továbbra is a lelkünk mélyebb megismerésének útját ragyogja. Fontos, hogy a mélyről feltörő, feljövő minőségekkel is foglalkozzunk, dolgozzunk. A Szűz jövőbe lépő csillagainak erejével most olyan lépéseket tehetünk, amelyek már a jövőt, a szebb időt szolgálják. A belső fény felfedezésének útja ez. Az Uránusz bolygóval való kvinkunksz fényszög üzeni azt is, hogy olyan helyzeteket élhetünk most meg, melyekben kiderül, mennyire tisztítottuk meg magunkat, mennyire tudunk könnyedek és rugalmasak lenni, nézőpontot váltani, vagy spontán örülni az életnek. Üzeni azt is, hogy mostanra jó, ha elengedtünk minden ragaszkodást és birtoklást, mert ezek most már végképp nem szolgálják kapcsolódásainkat és ennek jegyében zajlik a következő lelki ciklus is – aki még ragaszkodik, annak számára hirtelen élményekkel érkezhet a függései leválása, aki pedig már szabadon, függésektől mentesen él, annak számára szintén villámcsapásszerűen, de új utat nyitva a munkái eredményei, gyümölcsei érkezhetnek meg, főként kapcsolati és anyagi téren.

Fontossá válhat mostantól, hogy a múltat végleg elengedve, attól még gondolatban is megtisztulva, spontán, könnyedén és nyitottan éljük a mindennapokat, készen állva az új és tágabb lehetőségekre. A szombati nap mindemellett a lelki beszélgetésekre, önmagunk és társunk lelkének megértésére hívja fel a figyelmet. Érdemes hangot adni az érzéseinknek és figyelni arra, hogy ne mutassunk mást, mint amit érzünk, bátran vállaljuk fel valódi érzéseinket! Vasárnap már tisztításra, megtisztulásra ösztönöznek lelki élményeink, este pedig lelki erővel töltekezünk. A Hold és a Mars együttállása az Angyali Szűz finom, lágy csillagterében nem csak erős égi támogatottságról üzen, hanem a felszín mögött látható-érezhető valóságra is felhívja a figyelmünket.

Zentai Anna