Tisztítani, de hogyan?

Jó ideje egyre több szó esik arról, hogy kiemelten eljött a tisztítás ideje. Most, a Plútó bolygó Vízöntő jegybe való lépését követően ez még inkább fontossá vált és februárban rendkívül hangsúlyos lesz a Vízöntő energia, ami önmagunk megtisztítását, felszabadítását helyezi előtérbe! Minden egyes ember számára fontos ez, minden időben. Tudni kell, hogy nincs olyan ember, akire ne vonatkozna az, hogy szükséges az önmunka. Ma már sok hazai és nemzetközi kutatás által tudjuk, hogy miután megszülettünk, az első hét évben csupán felvettük azokat a programokat, hitrendszereket, mintákat, amelyeket a környezetünkből láttunk és ezek elültetődtek a tudatalattiban, később pedig ezek alapján teremtjük az életünket. A hozott mintákól, transzgenerációs, genetikai kódokról nem is beszélve… a magzat 6. hónapos koráig ezek már mind fixálódnak. Mire eljutunk a felnőttkorba, addigra rengeteg minden kerül úgy a tudatba, hogy valójában idegen, vagy nincs rá szükségünk, elakadást jelent önmagunk és életünk kibontakoztatásában, vágyaink és céljaink élésében.
Az egész életünk a tudatalatti mintázataink megtestesülése és most, hogy a tudatalatti princípiuma, a Plútó lépett a Vízöntő jegyébe, ezek tisztulása felerősödött! Nem véletlen, ha azt veszed észre, hogy visszatérnek régi élethelyzetek, felerősödnek megoldatlanságok, fájdalmak, szembetalálkozol azzal, amivel már nem gondoltad volna… Ettől nem kell megijedni. Ez a tisztulási folyamat része, vagyis az eleje. A külvilágod tükörként mutatja, mi él még benned, mi van a tudatalattiban, milyen mintázatok alapján teremtesz.
Mindezek alól egyetlen egy ember sem kivétel.
Ahhoz tehát, hogy tovább tudj érdemben lépni az életedben, hogy valódi megoldások és eredmények jöjjenek, kell a tisztítás, kell az önmunka! Eljutottunk már arra a szintre, hogy nem érdemes ujjal mutogatni a másikra, hogy milyen, amikor tudjuk, hogy magunk teremtjük a tapasztalásainkat és a bennünk élő reagál valahogyan. Csak az talál meg kívülről, aminek eredője bennünk van!
A tisztítás tehát szükséges és időszerű. De hogyan tegyük ezt?
A változásnak mindig kétféle útja van. Az egyik a tudatos, direktben történő változtatás. Konkrétan eldönteni, választani, megtenni, meglépni, letenni dolgokat. A másik pedig a tudattalan tisztítása, a lélek gyógyítása! Ez ugyanolyan fontos, mint az, hogy a gyakorlatban is megtegyük, amit kell. Hiszen vannak olyan elakadások, amelyeket nem tudunk simán, a felszínen feloldani.
Milyen módszerek lehetnek erre? Ma már rengeteg van, ha kutakodunk a neten, számtalan jó technikát és eszközt találunk. Nem, nem elég olvasni, előadásokat hallgatni, nem elég önállóan magunkon dolgozni! Amíg nincs külső tükör, amíg nem kérünk külső segítséget az elakadásaink feloldásához, addig mindig lesznek. Az ember társas lény és mindenki a maga komfortzónájában él. Kell a külső, más energia.
Én azt tudom elmondani, ami nekem eddig a legtöbbet segített és ezeket jó szívvel ajánlom mindenkinek. Ezeket pedig nem egyszer, nagy ritkán érdemes ‘kipróbálni’, hanem egy helyzet megoldása nyilván addig tart, amíg a helyzet megoldódik a fizikai síkon. És ez egy FOLYAMAT!
Számomra eddig a legjobb módszerek voltak: a családállítás vagy rendszerállítás (ez mindent visz! csináljátok! próbáljátok ki akár több segítő mellett is!), a kineziológia (ez kezdetnek, illetve egy bizonyos szintig nagyon jó, később más módszerrel érdemes mélyebbre menni), egyéni energetikai kezelések (kinél mi és hogyan, minden gyógyító a saját módszerét csinálja), Csillagmeditáció (sajnos kevesen, de azért csinálják..), access kezelések (rengeteg van és nagyon jók, sokat jelent az energetikai és szellemi rendszerünknek!), és a LélekHang terápiás oldások (én az utóbbi években Vass Ágival és Sárközi Krisztivel dolgozok, rendkívül profik, ajánlom őket is szeretettel) és ajánlom még Soma minden programját, táborait, mert nagyon nagy erejű, átütő élmények, tisztulások ezek is!
A lényeg az, hogy fel kell ismernünk: nem elég kívül tenni az életünkért, muszáj dolgozni önmagunkon! Ha ezt tesszük, idővel letisztul az önmagunkról és életünkről alkotott kép, tisztábban fogunk látni és napról napra egyre jobban megoldódnak a dolgaink!

Zentai Anna

Kép: Pinterest