Tértisztítás, házszentelés, otthonáldás – Vízkereszt idején

Tértisztítás, házszentelés, otthonáldás – Vízkereszt idején

20210105_105840

Közeledik január 6. Vízkereszt napja. Ez a nap a legalkalmasabb arra, hogy elvégezzünk az otthonunkban egy tértisztítást. Nem véletlenül tulajdonítunk nagy jelentőséget a magyar hagyományoknak, népszokásoknak – az őseink, az idősek tisztelete együtt kell járjon azzal, hogy tudjuk, a régiek okkal tettek dolgokat adott időben és módon. Ezen a napon vizet szenteltek és a hazavitt szenteltvízzel megáldották az otthonaikat, illetve minden hozzá tartozó kisebb-nagyobb épületet, kamrát, ólat is. Január 6 kozmikus szempontból – vagy, ha úgy tetszik, a természet szerint – az a nap, amikor elvégezzük tehát a tértisztítást, az otthonunk megáldását.

Figyelem! Ellenjavallat: ezt a szertartást mensruáló, vagy gyermekágyas nő ne végezze! Amikor vérzünk, energiaveszteség történik és az alsó csakrák nyitottabbak, akkor nem javasolt. Inkább várjunk vele addig, amíg a vérzés megszűnik és erősebbek leszünk. (Várandós nő nyugodtan végezheti a tértisztítást, csak szülés után nem javasolt.) Illetve a tértisztítás idején gyermek (főleg kisbaba) lehetőleg ne legyen a helyiségben!

Elmondom nektek, hogy én hogyan csinálom. Az elmúlt években sokat láttam-tanultam, ezeket a praktikákat, szertartásokat szintetizáltam és fűztem egybe. Ami alapvető: a szertartásoknál nem az a lényeg, hogy valamit dokumentáció szerinti precizitással csinálunk végig. Hanem az a lélekjelenlét, amelyben vagyunk. Maga az állapot. A megélés, amelyet szívvel-lélekkel végigélünk. Ez a szertartás. Az is fontos, hogy legalább 2-3 órát, akár egy egész délelőttöt/délutánt rászenteljünk erre a szertartásra. Csak minőségi idővel és lélekjelenléttel végezzük, meditatív, csendes állapotban! Érdemes olyankor végezni, amikor a Nap még emelkedőben van, illetve delel az égbolton (tehát délelőtt, déltájban).

Első lépésként tiszta fehér ruhába öltözünk. Meggyújtunk egy (vagy több) fehér színű gyertyát. (A fehér a letisztultság, minden programozott energia, töltés nélkül, ugyanakkor mindennek az egysége is, tehát itt kell a fehér szín. Az is fontos, hogy nem mécsest gyújtunk! Szertartásoknál mindig gyertya adja a fényt – aminek jelenléte elengedhetetlen.)

Füstölőt gyújtunk. A legjobb, ha zsályát füstölünk, vagy tömjént, esetleg más tértisztításhoz alkalmas gyógyfüvet, köteget vagy pálcát, esetleg palo santót (Fontos, hogy ekkor már minden ajtó, ablak legyen nyitva! A füstölők által felszabadult negatív energiáknak távozniuk kell!). Elindítunk egy olyan zenét – rezgést – amely önmagában is tisztít. Én nagyon szeretem a Solfeggio frekvenciákat (keressetek rá a neten). Legtöbbször ezt szoktam háttérzeneként alkalmazni: https://www.youtube.com/watch?v=HZxqZR0MB50&t=6975s

De nagyon jó lehet más tisztító frekvencia, vagy a Baba Yetu (ez a Miatyánk szuahéli nyelven és egyéb örömteli, életigenlő zenék).

Elsőként áldást kérünk. Mondhatunk imát is. Behívjuk Lelkünk jelenlétét. Megszólítjuk a tisztítás angyalait. Hívhatjuk ehhez Metatront, illetve a 4 elem angyalát, Mihályt a védelemhez, stb. Az egyetlen szabály, hogy az imák alatt semmilyen negatív dolgot, szót nem mondunk, csak a pozitív, magas rezgésű minőségeket hívjuk be és mondjuk ki! Tehát mindent, amit kimondunk, annak a pozitív megfogalmazását használjuk – az a legjobb, ha úgy mondjuk, ahogy jön!

Először egy nagytakarítás történik. Lehetőleg minden ajtó, ablak legyen nyitva, minden helyiségben legyen füstölő! Miután kipakoltuk a legtöbb tárgyat, alapos söprés-porszívózás után mosunk fel. (A söprés fontos, mert ez is önmagában egy mágia. Utána lehet porszívózni. Söprés közben gondoljunk arra, hogy minden negatív energiát most nagy örömmel kisöprünk a házból!) Ehhez szentelt vizet készítünk. A vízbe tömjénolajat csepegtetünk (a legerősebb hatású tisztító és erőt, védelmet adó olaj – én már a porszívó szivacsára is teszek). A víz felett keresztet vetve, imát mondva, megszenteljük a vizet. Elmondhatjuk, beletehetjük azt a programot, amit szeretnénk (pl. ez a szenteltvíz tisztítson ki minden ártó energiát és óvja meg eme Hajlékot minden rossz akarattól, csak a jóakaratot engedje be, stb.) Ezután mosunk fel vele. Ügyeljünk arra, hogy a sarkokat is jól kipucoljuk, felmossuk!

Ezután sót áldunk. Végy magadhoz annyi sót, amellyel majd a takarítás után körbesózod a házat! Mondd el felette az imát, mondd el, mit szeretnél ezzel (védelem, stb.)!

Ezután minden helyiségben egy szál gyertyával – amit megáldottál – a falak mentén, lassan végig sétálsz, és elmondasz egy imát, minden egyes helyiségben. A végén hagyod, hogy a gyertya elégjen. Minden eszköznek megköszönöd a segítségét, és minden általad behívott segítő szellemnek is!

Ezután minden helyiségben egy tömjén füstölővel a falakra, a levegőben keresztet rajzolsz. A kereszt a védelem jelképe. Majd az ablakokra, és a bejárati ajtóra és minden egyes tükörre is. Én ezt a szál gyertya fényével is meg szoktam erősíteni és Mihály arkangyalt kérem, hogy “zárja le ezt az átjárót/kaput és biztosítsa tökéletes védelmünket”.

Végül a megszentelt sóval végigjársz a házad körül, védővonalat húzol – akinél ez nem lehetséges, megteheti az egész épülettel (érdemes!), illetve a bejárati ajtó küszöbét mindenképp érdemes végighúzni sóval. Ez minden ártó erőt távol tart (meg lehet figyelni, hogy aki úgy jön ezután, hogy kicsi ellenállás, rossz szándék is van benne, megáll a küszöbnél, vagy tétovázik, mielőtt belép). A bejárati ajtóra, a bejárat köré érdemes páratlan számú dísszel füzért feltenni (általában 7, 9 vagy 11 számú védelmi szimbólum, pl. fahéjrúd, angyal, levendula, zsálya, vagy bármely más jelképet).

Ha mindezzel megvagyunk, akkor fontos, hogy egy nagyon erős tisztító zuhanyt vegyünk, lehetőleg hideg vízzel! A hideg kitisztítja az energiákat, a meleg betölti. Jó dolog, ha sóval is átdörzsöljük a testünket előtte-közben, mert a só semlegesíti az információkat – így elvégzünk egy auratisztítást is magunkon. Akinek kényes a bőre, tehet bele olívaolajat, vagy más kellemességet is.

Végeztünk.

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.