Szívből jövő szavak, igaz érzelmek, jövőépítés – 2023. november 16. csütörtök – 17. péntek

Csütörtök éjszakáján a Merkúr eléri a vörösen izzó Antares csillagot, a Skorpió szívét. Mélységes és mérhetetlen, feltétlen és biztos szeretet, szerelem lakik e csillag erejében, általa a mi szívünkben is! Most megérezhetjük ezt… mi több, ki is fejezhetjük! A szívből jövő, szeretetteljes, akár világokat váltó, életet adó szavaknak, érintéseknek is ideje van. Minden közlésünkben, beszédünkben, gesztusunkban ott rejlik most az Antares ereje! Érdemes most végiggondolni: vajon mi az, ami éltet? Mi az, amit olyan szerelemmel, szenvedéllyel, lelkesedéssel tudunk élni, végezni, hogy az életerőt ad és valódi, szívből jövően igaz számomra?

Most azok a rendszerek, amelyek nem a szeretetre épültek, meginognak, vagy leomlanak. A világ és a Tejút tartóoszlopa is az Antares, így a legstabilabb, legbiztosabb minőségeket találhatjuk most meg! …de ha valami nem volt az, ha nem a szívünk szerint való és tiszta, feltétlen szeretet, akkor ez is megmutatkozik.

A Hold csütörtökön a Nyilas csillagkép alatt halad, általa, így a lelkünk által, felkapcsolódhatunk a magasabb erőkhöz, megérezhetünk magasabb tanításokat, törvényszerűségeket, lehívhatunk magas szintű bölcsességet. Pénteken az eddig megismerteket már tovább adhatjuk, lehozzuk a lelkünkben, ahogyan a Hold a Nyilas erőket kiárasztó részénél jár…

A pénteki napon teljesedik ki a Mars és a Neptunusz trigon fényszöge, méghozzá úgy, hogy a Mars a Mérleg második serpenyőjénél jár, ami a jövőt érintő igazságokat méri meg! Figyeljünk most is befelé: milyen, a jövővel kapcsolatos útmutatásokat, tanításokat, előjelzéseket, iránymutatásokat kapunk? Milyen döntéseket hozunk? Milyen igazság mutatkozik meg az eljövendővel kapcsolatban, amiről eddig nem tudtunk, vagy másképp gondolkodtunk?

A szívünk igazságát érdemes követni egyedül. Ennek egyben hangot is adhatunk. Találhatunk most olyan, a jövőről szóló információkat, felismeréseket, élményeket, amelyek a lelkünk mélyéig hatolnak és cselekvésre késztetnek! Meglehet, hogy valamilyen múltból hozott, visszatérő minőség lesz segítségünkre abban, hogy a jelenünket rendbe tegyük, vagy a jövőnket alakítsuk.

A Mars-Neptunusz egyik lényege, hogy mélyről feltörő erők pendítik meg lelkünk, érzelemvilágunk tiszta húrjait. Az érzéseinket pedig nyíltan, egyenesen, bátran ki tudjuk most fejezni!

Hallgassunk a szívünkre…

Zentai Anna

Kép: Pinterest