Szellemi tisztaság és harmónia – avagy: miért kell szűrni és miért nem kell jelen lenni több netes felületen?

Szellemi tisztaság és harmónia – avagy: miért kell szűrni és miért nem kell jelen lenni több netes felületen?

aaaaaa

Minden világkorszaknak vannak háborúi, így a jelen kornak is. Csakhogy a mostani csatákat nem fizikai szinten, nem láthatóan, hanem szellemi szinten vívjuk. A jelen korunk nagy csatája az, hogy a tudatunkat érő manipulációkat ki tudjuk szűrni, ezektől megvédjük magunkat, minél kevésbé hassanak ránk. Mindennek a tudat felé irányított támadásnak a része az a sok felirat, reklám, plakát, kiírás és a médiából folyó információ, amely vagy teljesen felesleges, vagy téves. Ezért is fontos – amennyire lehetőségeink engedik – tenni azért, hogy szellemileg harmóniában éljünk.
Az asztrozófia tanfolyamot Paksi Zoltánnál végeztem, tőle hallottam először arról az aszteroida-övezetről, ami a Mars és a Jupiter között van. Ha kutatni kezd az ember, más forrásokból is sokat megtudhat róla. Lényege a következő: Naprendszerünket tekintve (ami ugye külső megjelenése saját mikrokozmoszunknak is), a Nap áll a középpontban és ettől kifelé haladva, a Földet követően találjuk a Vénuszt, majd a Marsot, ezt követően pedig a Jupitert. A Mars a férfi erőt, a kiáramlást, a küzdelmet jeleníti meg, a Jupiter pedig az igazságot, a hitet, a magas szintű tudást, a bizalmat és életkedvet is. Ám kettejük között van az az aszteroida-öv (kisbolygóöv), amely több százezer keringő kődarabot tartalmaz. Vagyis, egyszerűsítve: ahhoz, hogy emberi fejlődésünk során eljussunk a tudásig, a bölcsességig, az igazságig, át kell verekednünk, át kell küzdenünk magunkat valamin, ami folyamatosan utunkban áll, valami elaprózódott dolgon, ami nehezen enged haladni! Ez a valami pedig most éppen az a rengeteg sok ránk áramló információ és élmény, amelyet a lehető legtöbb csatornán keresztül ont ránk a média. Ennek felel meg a mi földi világunkban az, hogy a televíziót nézve, számítógépezve, internetezve, stb. napi szinten milliónyi hatás és élmény ér bennünket. Márpedig ez a sok külső zaj elnyomja a belső hangot, a belső megéléseket, zűrzavart, káoszt okoz a bensőben.
Vagyis ezért lenne fontos, hogy szellemileg minél inkább lehatároljuk magunkat e kívülről érkező benyomásoktól. Mert ezzel tudjuk elérni és megtartani a tudat tisztaságát és a belső harmóniát. Ezzel erősödünk meg lényünkben és alakítunk ki magunkban egy energetikai védelmet is.
Tehát, az érthetőség kedvéért: nem arról van szó, hogy ne kapcsoljuk be a tévét, mert ha kedvünk úgy engedi – nyugodtan megtehetjük. De jó, ha tudunk mértéket tartani, mert a kulcs a mértékletességben van, és abban, hogy nem aprózzuk el a szellemi energiánkat! Az emberi agy eleve nem képes túl sok egymásutánban egyik gondolatról/figyelemről a másikra váltani (nem véletlenül alakították ki a 45 perces iskolai órákat, a napi több különböző tantárgy egymás utáni váltakozását, hiszen ennek célja, hogy a gyermeket leszedálja, így az könnyebben irányíthatóvá válik).
Tehát – ha valaki esetleg értetlenkedne azon, hogy miért nem vagyok jelen több netes felületen, illetve miért nem lehet velem 4-5-15 különböző módon felvenni a kapcsolatot, akkor ez a válaszom. Konkrétan azért, hogy a figyelmem, a szellemem, a koncentrációm, a minőségi időm, a lényem jelenléte, ami óriási nagy kincs, ne legyen elaprózva. Hogy tudjon oda fókuszálni és annak minőségileg (!) jelen lenni, aminek éppen kell. Javaslom ezt mindenkinek, aki kedvet érez rá, hiszen senkinek nem kötelező a tömeggel vonulni (ez utóbbiról szól az Eridanus-misztérium című írás is).
Figyeljetek a gondolataitokra, a jelenlétetekre, mert ez is érték!
ZenTaiAnna