Szellemi súlyelengedés – Csillagüzenetek a hét elejére – 2022. november 14. hétfő – 15. kedd

Mitől könnyebbülne meg a szíved?

Ez a kérdés most kiemelten időszerű, mivel a Nap, a Merkúr és a Vénusz a Mérleg csillagkép alatt járnak. Már csak pár napig lesz ez így, ezért most van még lehetőségünk rálátni arra, hogy valójában mit hordozunk a szívünkben, mit érzünk igazán és mi az, ami könnyítene rajt! A Mérleg mítosza ugyanis az egyiptomi Anúbiszig nyúlik vissza, a mitológia szerint ő volt az, aki az élet bevégezte után a halott szívét a mérleg egyik serpenyőjébe tette, a másikba pedig az igazság istennőjének jelképe, egy strucctoll került – ha pedig valami még lehúzta a szívet és nem volt egyensúlyban az igazsággal, akkor a Farkas, a halottfaló szörny gondoskodott arról, hogy a lélek visszakerüljön a földi körforgásba és ne tudjon még továbblépni. Így üzennek nekünk bölcs őseink. Ez az időszak most hangsúlyosan szól arról, hogy megérezzük, mi rejlik valójában a szívünkben; mi az, amit nem szív-esen vinnénk tovább, az életen túlra, ami még bevégezetlen, elvarratlan, amitől még súlyos a szívünk! Most aktualizálódnak azok a megélni való dolgaink, amelyekre, bizony, elrendeltettünk és ennek magját szívünkben hordozzuk. Csak rajtunk múlik, hogy eszerint cselekszünk-e a földi síkon is!

A Merkúr kedden áll együtt a Zuben Elakrab csillaggal, a Mérleg jövőt megmérő oldalán, amely az egyiptomi hagyomány szerint már a Skorpió olló-csillaga! Vagyis ezen a napon van kiemelt ideje annak, hogy megszabaduljunk azon súlyoktól, amelyek miatt még nem szárnyal a szívünk, nem éljük a szerelmetesség, a béke, a boldog bőség állapotát. Ideje van beszélni is ezekről és ideje van elengedni gondolati szinteken is azokat az eszméket, amelyek folyton visszahúznak ördögi körökbe.

Általánosságban elmondható, hogy a hétfői napon a párkapcsolatok, lélektársi viszonyok alakulása igen kedvező hatást mutat, az egység és bőség felé tartunk, jelen vannak kisebb-nagyobb lehetőségek. A Nap és a Neptunusz trigon kapcsolata ugyanakkor erőteljesen meghatározza e napokat. Ez kedden hajnalban egzakt, így álmainkat szövi át fényével! Általa most nagyon mélyen vagyunk képesek magunkba nézni és látni. Saját valódi érzéseink kerülnek megvilágításba, legmélyebb, legelrejtettebb részeinkre deríthetünk fényt, ami önmunkásoknak csodálatos élmény és eredmény! (Másokban kutakodóknak már kevésbé.) Merüljünk most le élményeink, érzéseink legmélyére és takarítsuk ki fénnyel, tisztító erőkkel a legtitkosabb zugokat is!

A Vénusz és a Jupiter trigon fényszöge kedden délelőtt egzakt. Ha érzelmekben akarunk érvényesülni, akkor most jönnek kitűnő lehetőségek, ezt azonban leginkább azok tudják kihasználni, akik nem félnek szembenézni saját valódi érzelmeikkel, akár a félelmeken túl is! Egyenességből, nyitottságból is vizsgázunk és ha sikerül kilépni az áldozatszerepből, megfelelési kényszerekből és bízni, hinni a szívünknek, akkor valóban lépést tehetünk, emelkedhetünk az egység felé, vagy akár már meg is élhetjük azt. Művészi munkában ihletettséget, önismeretben hitet és tanításokat, változásokhoz bizalmat kaphatunk. A múlt visszaköszön, ez által megmérettetik a jövő igazsága… erőt nyerhetünk szintlépéshez, megújuláshoz.

Zentai Anna

Kép: Pinterest