Szaturnusz – Neptunusz kvadrát – 2016. június 18. 03:11

Szaturnusz – Neptunusz kvadrát – 2016. június 18. 03:11
alázat
 
Péntekről szombatra virradó hajnalban egzakt, de már jó ideje működtetjük e fenti bolygóállás által jelképezett energetikát. Érdemes ezért a szombati álmokat megfigyelni, hiszen most különösen fontos üzeneteket hozhatnak.
Magasabb szinten a szakralitás és az unio mystica anyagba öntése jöhet létre, vagyis a szentség és egység megvalósulása a hétköznapi életünkben. Amikor teljes szívvel-lélekkel jelen vagyunk annak, ami éppen történik, amit megélünk, amikor nem rohanjuk át a hétköznapokat türelmetlenül és nem máshol jár a lelkünk, hanem abban, ami VAN – amikor teljes a jelen-lét, a hétköznapok szentségét érzékeljük (Szaturnusz), ezzel együtt egységben tudjuk, érezzük önmagunkat és az egész teremtett világot (Neptunusz). Az emberi létezésben eddig az állapotig eljutni nem feltétlenül könnyű. Először meg kell mutatkozzon az, ami még gátolja ezt a megélést, meg kell dolgoznunk önmagunkon. A szaturnuszi erők által felismerhetjük, hol, mivel kapcsolatban érdemes elhagynunk a kényelmes komfortzónánkat, a neptuni erők pedig a tudatunk legmélyén megbúvó félelmekkel is szembesíthetnek. Ez a szembesülés megkívánhat egy-két erőteljesebb összeütközést, hogy valóban megmozdítson valamit a mélyben. Ám mindennek hátterében csodálatos csillagfény-erők bontakoznak ki: a Szaturnusz mögött a Kígyótartó gyógyító varázsereje, a Neptun mögött a Vízöntő Angyal megtisztító, felszabadító, angyali sugallatokkal ellátó fénye ragyog.
Érdemes azt is észben tartani, hogy amikor a Szaturnusz aktiválódik, mindig terítékre kerül egy fontos kérdés: mi életképes? E bolygó ugyanis az az energetika, ami rámutat arra, hogy az anyagban mi az, ami valóban értékes, időtálló, ami őrzi a fényt! ha valami nem felel meg e minőségnek, azt most megérezhetjük.
A kvadrát fényszög a racionalizálás, az anyagba öntés energiája, amelynek idején valamit meg tudunk valósítani az anyagban, érdemben is. Ahhoz, hogy valami ne csak gondolat és vágy maradjon, hanem létrejöjjön, ez az energetika szükséges. Keretet adni az eszmének, az érzésnek, az erőnek és lehozni a földre, hogy kézzel fogható eredmény legyen. Így most e két energia által tudunk teremteni. Kvadrát idején még erősebb az „emberré válás” lehetősége – ilyenkor érdemes nem elkerülni a konfliktusokat, nehézségeket és kihívásokat, hanem bizony, belemenni, történni hagyni és merni megélni, hiszen épp ezek eredménye lesz az eredmény és a megoldás! A megélések által válunk még inkább emberré, emberségessé.
Sokféle megélése lehet most ennek az energetikának. Szóba jöhet az anyagi felelősségvállalás, az önértékelés-önfelvállalás, a gátlások jó értelemben vett meghaladása, az érettebbé válás, az egó bűvköréből való kilépés, a szolgálatteljesítés, az elképzelések megvalósítása a valóságban. Ugyanezt az energetikát tavaly novemberben működtettük már, most visszatérő ismerősként üdvözölhetjük. Harmadik felvonása majd szeptemberben lesz. Ilyenkor, amikor már több ízben tapasztalunk meg egy erőteret, az addigi tapasztalatokat felhasználva, egyre magasabb rezgésbe emelkedve, egyre többet hozhatunk ki belőle és könnyebben kezelhetjük.
Ami még fontos lehet ebben az időszakban: a félelmek meghaladása. Mindkét bolygó analóg azzal az állapottal, amikor a félelmeinkkel képessé válunk szembenézni és ezeket meghaladva fejlődünk. Mert semmimás akadálya nincs valójában a teljességnek, a teremtésnek – csakis egyedül a fél-elem. Az pedig egy módon szüntethető meg: ha szembefordulunk vele és megismerjük.
Félelmeink szinte kivétel nélkül valamely múltbéli (előző életbeli, magzatkori, gyermekkori) megtapasztalásból erednek. Akkor és ott megéltünk valamit és ez a fájdalom dolgozik még bennünk – ám erre már nincs szükségünk, a jelenben, amitől félünk, nem létezik. Mégis, ezek a belső, tudat alatti élmények generálnak sokszor aktuálisan felmerülő nehézségeket. Most lehetőségünk van, hogy saját tudatunk/lelkünk mélyére tekintsünk és felfedezzük: semmi más akadálya nincs a boldogságunknak, csak annyit kell tennünk, hogy tudatosítjuk, mitől is féltünk/félünk és azzal, hogy tudatossá tettük, máris oldódni kezd! Hatalmas gyógyító-átalakító-tisztító erő áll most rendelkezésünkre ehhez! Így jöhet létre az a szabad, tiszta, megkönnyebbült, oldódott lelki-szellemi állapot, amely ajándéka ennek a fényszögnek.
ZenTaiAnna