Segítség, kezdőknek

Plusz egy segítség az asztrológia bármely időben és helyzetben való értelmezéséhez, kezdőknek:

Időnként találkozom olyan gondolatokkal, amelyek igénylik a tisztába tételt. Erről van szó most is, bár az itt vázolt helyzet tapasztalataim szerint kevesekre jellemző.
Mivel az asztrológiai írások nagyobb tömegekhez is el tudnak jutni, de igazán mélyen csak kevesen ássák bele magukat ebbe a tudományba, így előfordulnak téves gondolatok, ami alapvetően teljesen rendben van, de azért jó a helyükre tenni őket. A napokban például több ízben találkoztam olyan helyzettel, amikor egy adott égi jelölés üzenetét azért nem tudta valaki helyesen értelmezni, mert magát az értelmezést nem értette.
Na jó, nézzük, miről is van szó. smile hangulatjel
Minden égi jelölésnek vannak egyetemes értelmezései, jelentései. Az Ikrekhez tartozik például a kommunikáció, hiszen az őt uraló Merkúr felelős az információk szállításáért, az emberek közötti kapcsolattartásért. A Vízöntő a tisztítás, a szabadság, és a terhek letétele is hozzá köthető, a Szűz a rend minősége, és így tovább…
Megesik aztán, hogy valaki elolvas egy jellemzést, majd felhorkan, hogy „hát épp ez nem jellemző rám”. Itt érdemes megállni egy kicsit és segítséget kérni, mielőtt teljesen megítéljük az olvasottakat, hiszen ilyen esetekben ki szokott derülni, hogy ha a hozzáértő rámutat arra, mit is érdemes figyelni, észrevenni, akkor bizony minden a helyén volt a leírásban. Csak épp az orrunk hegyén nem láttunk túl.
Példa: azt mondom neked, hogy a te utad az őszinte, szabad önkifejezés, hogy a tisztázó beszélgetésekre születtél és hogy ez által megoldd a helyzeteket, helyretedd a kapcsolataidat. Erre azt mondod, hogy na, éppen ez az, ami teljesen távol áll tőlem! Ez nem én vagyok, mert ha helyzetbe kerülök, inkább nem mondom ki, elkerülöm az összeütközéseket, inkább magamban tartom, elmegyek mellette, meg amúgy is rendezetlenek a kapcsolataim.
Helyben vagyunk. Pontosan erről van szó. Rendezetlenek, mert nem aszerint cselekszel, ami szerint működsz. Gondolod, hogy arra születtél, hogy ne legyen őszinteség és szabadság az életedben? Természetesen nem, hanem éppen arra, hogy szabadon kifejezd magad, hogy tiszta helyzetek legyenek. Az már a te irányításod alatt áll, hogy ezt megteszed, vagy nem. Te teremtesz. Vagyis: amikor azt olvasod egy jellemzésben, hogy a tisztázó beszélgetésekre születtél, az azt is jelenti, eleve erre vagy programozva, nem érzed magad jól, ha tisztázatlan és kimondatlan egy helyzet, vagyis ez a feladatod. Nem biztos, hogy ez alapvetően megvan – lehet, hogy feladatként van jelen. Nem elmenni mellette, hanem megoldani – ezzel van dolgod. Vagy, ha azt olvasod, hogy az elképzeléseid megvalósítására születtél és azon panaszkodsz, hogy “de hát még semmi nem valósult meg”, akkor ez kin múlik? …
Amikor azt tapasztalod, hogy épp az ellenkezőjét érzed annak, ami le van írva, akkor az nem azt jelenti, hogy a leírtak nem helyesek, hanem azt, hogy nagyon is azok. Csak létezik mellette a szabad akarat, a te teremtő erőd és rajtad múlik, hogy élsz-e vele. Lehet, hogy már annyira eltávolodtál önmagadtól és annyira engedtél külső hatásoknak, hogy elfelejtetted, ki vagy és mire vagy hívatott.

A másik helyzet: szintén hibázhatunk, ha az általánosságokat keressük az egyénben és ha a puszta Nap-jegy alapján ítélünk meg valakit. Legtöbben csak a Nap születési helyzetét ismerik a Zodiákus körön, vagyis a Nap-jegyüket; ám ez igen kis része az egész születési képletnek! A Nap ugyan az egyik fő személyiségjelölő, de a Naprendszer 10 ősprincípiumából csak egyetlen egy. Egy ember születési képletében ott áll mind a 10 ősprincípium, mind a 12 állatövi jegy és jó esetben 24 csillagkép is, illetve a bolygók közötti fényszögek is. Mindenki egyedi és különleges, mindenki másképp van „összerakva”. Igaz például, hogy az Ikrek alapjában véve csacsogó és szószátyár, de ha az Ikrekben álló bolygói kapnak egy feladatot mutató fényszöget a Szaturnusztól, akkor már lehet, hogy éppen ő az, aki a legcsendesebb és pont az a dolga, hogy beszéljen, mert oldania kell a gátlásait. Az is lehet, hogy a Nap-jegyünk Mérleg és nem értjük, miért nem passzol ránk általában véve az, amit a Mérlegről olvasunk – aztán a képletből kiderül, hogy a Szűz jegyében áll a legtöbb bolygó, meg egy sorstengely is, így aztán persze, hogy a Szűz oldal lesz a domináns.
Aki tehát még csak indul az asztrológia megismerésének útján, legyen nyitott, kérjen bátran segítséget és ne a távolban – sokkal közelebb keresse a jelentéseket!

Zentai Anna

2015. május