Oldási folyamatok a kozmikus időben

Leírhatatlan élmény kísérni veletek a Csillagmeditációs folyamatokat. Rengeteget tanulok én is és megélem mindazt, amit az általam kísért folyamatokban a hozzám érkező megél.
Évek óta észrevettem már, hogy adott időszakokban adott témakörök jönnek fel, konkrét trauma-témakörök oldódnak ki. Valóban minden a lehető legjobb időben történik – ezt bizonyosan mondhatom, amióta úgy tartok meditációkat, hogy a pillanatok, a percek kozmikus hátterét is közben folyamatosan figyelem. Számomra is hihetetlen látni, hogy aki elhoz egy adott témát, annak a folyamata percre pontosan akkor zajlik, amikor a kozmikus erőtér éppen a számára legjobb, leginkább szükséges erőket rezgi és töltheti így be.
Vannak olyan témák, amelyek csak pár napig, vagy rövid ideig vannak velünk. Az utóbbi két napban is találtam egy ilyet. Egymás után több vendégemnél is ugyanazon gyökérélmény jött fel. Ilyenkor rá szoktam nézni az aktuális csillagképi háttérre, hogy vajon mi mutatja, mi hozza elő ezt? Ez persze több összetevős, nem egyetlen dolog szokta hozni az adott témát, hanem több, egymással összekapcsolódó energetika.
A mostani például a következő: adott a jelenlegi elakadás, amelynek lényege, hogy az illető nem meri a saját életét élni, önmagát adni, akaratát, vágyait érvényesíteni, tekintélyszemélyeknek adja ki az erejét, nem tudja elengedni a traumás kötéseket, kapcsolati értelemben. Mintha tudat alatt még ragaszkodna ahhoz, aki amúgy csak fájdalmat okoz neki, illetve, akivel mégsem teljes az élete.
A képletek vizsgálatakor kiderült, hogy minden esetben jelen van a kapcsolatokban a határhúzási képesség fontossága, a határok megfelelő kezelése. Ez az, ami a gyermekkorban, a múltban sérült és ha ez most működtetve lenne, akkor a helyzet megoldódna.
Mi állt a háttérben? Itt jön a lényeg. Egymás után több esetben jött fel most olyan emlék, amelyben az illető még csecsemő korában tisztán érzékelte a körülötte lévő valóságot, benne az összes szellemlénnyel, a felnőttek számára láthatatlan lelkekkel. Ez a tiszta látása és érzékelése azonban együtt járt azzal is, hogy érzelmileg rájuk kapcsolódott, átérezte az érzéseiket, fájdalmaikat és feszültségeiket, energiáikat. Együttérzett velük és benne is hatalmas feszültség keletkezett. Emiatt sírt, feszengett a kiságyban, nem tudott aludni és óriási szüksége lett volna arra, hogy a szülei megnyugtassák, vígasztalják, öleljék. Hogy ne hagyják egyedül a sokféle energiával. Hogy legyen egy minta, egy példa, hogyan lehet ezt kezelni. Ám a szülők akkor és ott nem tették meg, hagyták sírni, nem is értették, mi a baja, hiszen ők már nem érzékelték a lelkeket.
Ezeket a gyökérélményeket oldottuk fel és írtuk át e napokban. A láthatatlan világgal való kapcsolódásról szól többek között a most aktuális Skorpió jele, de még inkább a Hydra csillagkép, aki a belső világunk és érzékelésünk megnyílását, a belső, láthatatlan erőkkel való találkozást is jelképezi. A visszaúszó hal csillagai alatt járó Neptunusz a múlt visszaköszönése mellett a hozott tisztánérzékelő képesség újraaktiválódásáról is szól, amelyet most már tudatosan, tisztán tudunk működtetni. A Szaturnusz a Vízöntő múltba ömlő vizénél a múlt élményeinek megtisztítását, átírását segíti. A Merkúr a bennünk élő, belső gyermek maga – az Uránusz, szemben a Nap-Mars együttállással, most a tisztító és felszabadító erőt adja, hogy a Fény Erejével átírjuk a régi mintázatokat és újjászülessünk!
Ha úgy érzed, hogy te is érintett lehetsz e témában, akkor egy nagyon egyszerű gyakorlatot ajánlok neked. Csak gyújts meg egy gyertyát és ülj le, vagy feküdj le, nyugodt, alkalmas időben.
Pár lélegzetvétel után idézd fel magadban azt a kicsi énedet, aki ott fekszik egyedül, a szobában és sír, feszül, magányos, egyedül van, tehetetlen… jó, ha meg is fogalmazod ezeket az érzéseket és tudatosítod, hogy akkor és ott ezt érezted. Ám a szándék is már ott van benned, hogy ezt felülírd a fénnyel!
Most lásd azt, hogy megjelenik egy hófehéres-gyöngyházas-aranyos színű, tiszta, égi fény! Ez a fény egyre nő és egyre nagyobbá válva, megérkezik ehhez a kicsi gyermekhez. Beborítja, körülveszi őt és védelmezőn, óvón, vigyázva, melegen, lágyan, szelíden beburkolja. Ez a fény megnyugtatja a szívedet és megnyugtatja a lelkedet. Érezheted, ahogyan a légzésed is lelassul és megnyugszik. Lásd, figyeld ezt a folyamatot, lásd, ahogyan a fény mindent kitisztít a szobában és a béke, a nyugalom költözik a térbe! Lásd, ahogyan a kicsi, gyermeki éned elalszik! Még a karodba veheted kicsit, elmondhatod neki, hogy nincs mitől félnie, hogy óvva, védve van, vigyáznak rá. Küldhetsz neki angyalokat, vagy megmutathatod neki az őrangyalait, akik ott őrködnek felette.
Bármit tehetsz, amiről úgy érzed, hogy szüksége van rá és jólesik neki, megnyugszik tőle és visszanyeri a bizalmát, a biztonságérzetét.
Ha megtörtént mindez, akkor ezzel a biztonságérzettel, békével és nyugalommal nyisd szemed és mondj áldást erre a folyamatra!
Ezzel a múltbeli megéléssel sokakban inoghatott meg a stabilitás, a biztonságérzet, amit szintén segít helyreállítani ez a gyakorlat, illetve ami fontos még, hogy megértsd, tudatosítsd, hogy nem kell mindenkitől, mindenhonnan, mindent átvenned! Nyugodtan szabhatsz határokat és tudatosíthatod, hogy az az érzés az övé, ez meg itt te vagy és annyit elég befogadnod, ami még nem rombol téged. Ez a belső gyógyulási folyamat segít, hogy megérezd az erődet, a lehetőségeidet, hogy tudatosabban kezeld a kapcsolódásaidat is. Amikor pedig az a gyökérélmény, ami a jelenlegi elakadást még fenntartotta, kitisztul és oldódik, akkor a jelenben is oldódik az a folyamat, elengedés, vagy bármi, ami addig nem tudott.
..folyt. köv.

Zentai Anna

Kép: Pinterest