Nyári kavalkád – 2024. július 11. csütörtök

Igazi égi kavalkád zajlik az égen. Nézzük sorra, mik is történnek, zajlanak most velünk!

Nap-Szaturnusz trigon – A világosságot, ragyogást jelölő Nap most az Ikrek csillagképben a testvérpár szívénél halad el! A különbözőként megtapasztalt minőségek mögött így ma megérezhetjük az egységet, az eredőt, a közöst! A különböző minőségek, dolgok együttműködtetése időszerű. Ráérezhetünk arra, hogy a szeretet szemszögéből minden különbözőség csak látszólagos – valójában minden Egy! Saját különböző látásmódjainkat, nézőpontjainkat sikerülhet egybehangolni. Ugyanakkor a Nap a Rák vizes, érzékeny jegyében halad, ezzel is a belső otthonteremtés, az önazonosabbá válás ideje van terítéken! Ez történhet olyan dolgokon keresztül is, mint az otthonunk, a család, vagy az anyaság terén zajló, intenzív tapasztalások – de a lényegi cél, amire kimegy a ‘játék’, mégis az, hogy önmagunkhoz hűek legyünk, hogy még önazonosabban éljünk a világban! Ennek ad most löketet, inspiráló erőt minden szaturnuszi tapasztalás, ami ugyanakkor most sorsszerűen visszatérő helyzeteken át érkezik. Ideje megnyitni jobban a lelkünket, az érzelmeinket is! Ideje észrevenni, hogy hol zártuk el magunkat a valódi érzéseinktől és utat engedni az érzések szabad áramlásának! A Nap megvilágító ereje a gyűrűs határbolygó erejével összefonódva most elhozza a lehetőséget, hogy tisztán rálássunk saját határainkra, megszokásainkra, önszabotázsainkra, amelyekkel bezárjuk magunkat! Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy adott helyzetben mivel akadályozzuk önmagunkat, milyen tudatalatti blokkokat, ellenállásokat működtetünk még az életöröm, a ragyogásunk, kiteljesedésünk ellenében, akkor most van idő tisztán látni ezeket!

Vénusz-Neptunusz trigon – Szárnyaló, mámoros érzelmek keríthetnek most hatalmukba. A mély és gyengéd érzelmek óceánjában fürdőzhetünk. (Aki elzárja magát saját valódi érzéseitől valamilyen trauma hatására, ugyanezzel a teremtő erővel olyan zavaros, vagy fájdalmas helyzeteket is teremthet, amiben észreveheti saját áldozatprogramjait, vagy amik rá akarnak mutatni valódi érzéseire – nem érdemes tehát az érzéketlenséget választani, mert nem megoldás, hanem épp az ellenkezője.) A lelkünk mélyéről való, érzelmi kapcsolódás találkozik most a bizalom és biztonságérzet erejével – ráláthatunk arra, hogy mennyire tudjuk ezt működtetni, élni. A múltból visszaköszönő érzések, illetve készségek segíthetnek a jelen megoldásaiban. A Vénusz már a Rák csillagkép első ágánál járva, a megnyílás és befogadás kérdését hozza el hangsúlyosan: milyen érzésre nyitunk, mire nyílunk meg és mire nem? Vizsgáljuk felül érzelmeinket: vajon van-e benne áldozatiság a részünkről? Van-e benne kudarcélmény, hiány? Van-e benne félelem, vagy manipuláció? Ha igen, akkor nem érdemes a nyitást választani, inkább szűrjük ki ezeket! Ha viszont azt találjuk, hogy könnyedség, szabadság, feltétlenség, hiánytalan öröm és biztonságérzet jön, ha önazonosak tudunk lenni az érkező lehetőségek és érzelmek által, akkor bátran nyithatunk – tanuljuk meg lépésről lépésre átadni, megadni, odaadni magunkat!

Él már a Vénusz és a Plútó szembenállása is, amely által most igazán mélyreható, nagy erejű oldásokat végezhetünk a női-, párkapcsolati mintákkal és biztonságérzettel kapcsolatosan! Erről később írok még…

Vénusz az Oroszlán jegyébe lép – Az érzelmes, odaadó kapcsolódásokról most a tüzes, intenzív kapcsolódásokra helyeződik a hangsúly. Az utóbbi időszakban a kapcsolódási készségünk gyökere, eredője megmutatkozott. Anyai-családi-generációs női minták mutatták meg magukat – ezek fényben való feloldására és átírására most sor kerülhet és az anyait felváltja az apai oldal! A kapcsolatainkban való világosan látás, a feltétlen szeretet megléte, az önbecsülés és méltóság lesz a fő kérdéskör! Ideje, hogy újra megtanuljuk őszintén, feltétlenül szeretni, elfogadni önmagunkat – így fog sikerülni kapcsolódni is. A ragyogó női minőség lép színre – most megláthatjuk, hogy van-e még tanulnivalónk abban, hogy méltóan kezeljük kapcsolódásainkat? Van-e még hova fejlődnünk önbecsülésben és önszeretetben, esetleg életvezetői szerepünkben? Kapcsolati tapasztalataink ennek eredményei lesznek mostantól.

Merkúr – Acubens együttállás – Eljött az idő, hogy leváljunk arról és azokról a minőségekről, dolgokról és emberekről, akik miatt már nem tudnunk önállóan létezni. Lehet, hogy jó volt, hogy eddig fogták a kezünket. Ám ennek most lejárt az ideje. Az önállóbbá válás elsősorban szellemi-gondolati síkon jön el most, ám ezeket a szeretetteljes elengedéseket ki is érdemes mondani. Minden olyan beszélgetésnek kedvez a helyzet, ami az elengedéssel kapcsolatos. Aminek most valóban pontot teszünk a végére, az egyben egy kötés feloldása is lehet – de csak akkor, ha valóban érezzük, hogy a kapcsolódásban nincs több energia és önazonosabbá, szabadabbá válunk tőle.

Zentai Anna

Kép: Pinterest