“Neked el merem mondani, mert nem nézel hülyének…”

“Neked el merem mondani, mert nem nézel hülyének…”

“Neked le merem írni, mert benned megbízom, a többiek még azt hiszik, nem vagyok normális…”

Ha tudnátok, hány ilyen és efféle megnyilvánulást kapok és kaptam az utóbbi évek során! Nők és férfiak, felnőtt emberek, akik ezzel jönnek hozzám, mert nem merik egymás között megbeszélni, elmondani, ami velük történt, vagy amit belül megélnek! A barátnő, aki olyan dolgokat lát, amit egy átlag ember szeme nem képes felfogni. Az anya, aki szülése során járt a túloldalon és csodás tapasztalatokkal visszatérve, a saját anyjának sem mert erről beszélni. A férfi, aki ráérez szerelmére a távolból is, vagy aki megálmodja, mi történik a kedvesével.

Csak hallgatok, beszélgetek és már nem is értem. Ha tényleg mindenki ennyire mély lelki életet él, ha a látszólagos felszín alatt mindenki ennyire “spiri”, akkor mitől félünk, emberek??? Nem is tudjátok, hogy akitől sokszor tartatok, az ugyanolyan megélésekkel, érzésekkel, gondolatokkal él, ugyanúgy támogatást vár, vagy ugyanúgy hisz, mint ti magatok! Minek ide szerepjáték, minek rejtegetni bármit is? Ha nem csak nekem mesélnétek ezeket a csodálatos élményeket és megtapasztalásokat, hanem egymásnak, akkor mindenki legnagyobb megdöbbenésére pillanatok alatt kiderülne, hogy a másik is éppen ezekben van benn, vagy más szinten, de van benne tapasztalata és megoszthatnátok egymással, átadhatnátok, ami van. Véget érnének a szerepjátékok, leomlanának az álarcok és micsoda megkönnyebbülés lenne meglátni, hogy a másik nem hogy nem néz hülyének, de megért és hozzá tud adni ahhoz, amit gondolsz, megélsz, érzel és hiszel.

Ne tápláljunk előítéleteket, mert még a végén kiderül, hogy teljesen feleslegesen féltünk és kellemesen csalódunk az elvárásainkat illetően! Merjük áthidalni a – vélt! – távolságot – amiről adott esetben ki fog derülni, hogy nincs is!

Én csak bíztatni tudok mindenit: ne csak nekem meséljétek, osszátok meg az élményeiteket azokkal, akik közel állnak hozzátok! Ez összehozza az embereket, a barátságokat és építi a kapcsolatokat is.

Áldás.

szeri2