Nap a Halak jegyében

Nap a Halak jegyében – Pénteken a Nap a Halak jegyébe lép a Zodiákus évkörön. Ez által a Jupiter és a Neptunusz bolygók válnak uralkodójává és egyre közelebb kerül a Neptunusz bolygóhoz, amellyel 28-án fog együttállni. Ez az erős neptuni energia jellemzi tehát ezt az időszakot, ami nagyon mély érzékelést nyit meg bennünk.
A Halak fázisában van ideje annak, hogy az eddig megélt élményeinket, életünk eddig megtett útját, illetve az elmúlt időszakot összegezzük, elvonuljunk belső szentélyünkbe, akár egyedül is legyünk, hiszen így tudunk igazán jelen lenni a lelkünkben zajló folyamatoknak. Az összegzést mély lelki rendrakás követi a Halak idején, ezzel együtt a múlt lezárása, de már erőt is gyűjtünk a következő időszakra. A jövő megalkotása is a Halakhoz tartozik. Aki a művészet, vagy az érzékeltetés bármely ágával foglalkozik (akár festészet, rajz, zene, fényképészet, vagy bármi más), annak számára rendkívüli ihletet adó, elmélyült, fokozottan intuitív alkotó időszak jön. A Neptunusz és a Halak által megélt folyamatok lényege, hogy az egó ködéből, a két-ségből, a fél-elmekből az egységbe vezet. Erre az útra azonban csak akkor léphetünk rá, ha merünk szembenézni azokkal az igazán mélyre temetett, önmagunk elől is eltitkolt, elködösített, elrejtett élményekkel és működésekkel, amelyekkel éppen kínos, vagy fájdalmas találkozni. Ezek a minőségek a lelkünk és tudatunk mélyén találhatók és most igazán mélyre tudunk merülni ahhoz, hogy elérjünk hozzájuk, felszínre hozzuk őket és feloldjuk, meggyógyítsuk a lelkünket.
Mélységes, meghitt érzelmek, intim és magasztos hangulat, önbecsapások letisztulása és érzékfeletti érzékelés – ezek mind terítékre kerülnek a következő hónapban.
Hozzá kell tegyem: a Nap hátterében csillagképi értelemben a Vízöntő csillagzat ragyog, így a tisztulás, a szabaddá tevő cselekvések ideje van továbbra is, egészen március 12-ig.

ZenTaiAnna