Nap-Szaturnusz-Merkúr a Vízöntő csillagképben II. rész

Leginkább önmagunk – és nem mások – irányába érdemes most kíváncsinak és érdeklődőnek lenni, még mélyebbre tekinteni a mélységeinkben, mint eddig valaha! Nagyon erős és tiszta felismerésekre juthatunk e napokban, amelyek által megváltozhat életünk útja, helyükre kerülhetnek információk és teremtő energiák és hamarosan magasabb minőségben indulhat el az új életminőség, melynek megalapozása itt és most zajlik!

Ideje van rálátni arra, hogy mivel és hogyan szabotáltuk eddig az életünket, az utunkat, a kiteljesedésünket, a nyugalmunkat, a kapcsolataink vagy önmagunk kibontakoztatását. Főként apai minták tisztulása zajlik most, de minden értelemben ráláthatunk arra, hogy hol vannak komfortzónánk határai (tehát a megszokottnak vélt, ám valójában gátló, nem működő hitrendszereink keretei). Vajon miért cipeltünk eddig annyi terhet, mi késztetett ezek felvételére és különböző merev hitrendszerekhez való ragaszkodásra? Mit láttunk édesapánktól és a férfiaktól, amit észrevétlenül másoltunk le úgy, hogy mi magunk is belegabalyodtunk ezek hálójába?

A Vízöntő kristálytiszta fényvizében fürdő Nap most segít megtisztulni olyan eszméktől és viselkedésformáktól, amelyek miatt hagytuk elfolyni életerőnket, nem voltunk életünk egyedüli irányítói, vezetői, nem mertük önmagunkat a középpontba helyezni. A Szaturnusz által tisztulnak az önkorlátozó hitrendszerek, az engedés-megengedés kérdéskörei, határozatlanból határozottá, céltalanból céltudatossá válhatunk és mélyül az önértékelésünk, illetve a valóban értékes dolgok észrevétele a mindennapjainkban. A Merkúr, mint beavató megértést hozó princípium, a gondolataink, eszméink, kapcsolatrendszereink tisztulását és felszabadító megértéseket is mutat, ugyanakkor felszabadíthatjuk általa a játékos, gyermeki énünket, ami a gyógyult lélek és szellem egyik legfontosabb alapállapota!

Rálátni a határainkra egy lépés. Megérteni az elmúlt idők tapasztalatait és világosabban megérteni önmagunkat, csak a kezdet. Cselekvően, határozottan, önazonosan határokat húzva képviselni önmagunkat, a tanultak és a leszűrődött tapasztalatok alapján – most az egészségünk, életünk, kapcsolataink és későbbi emelkedésünk, sikereink kulcsa lehet!

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program