Mit hoz 2015?

Mit hoz 2015?
Asztrológiai útmutató 12 hónapra

Januárban érdemes felvállalni az eddig halogatott, vagy végezni nem mert munkákat, feladatokat. Ha megtesszük, akkor ennek eredménye egy könnyebb, szabadabb létezés lesz. A hónap második felében egyértelműen megmutatkozik, hogy amiben hiszünk, az mennyire életképes. Lezárhatunk olyan dolgokat, ami már nem visz előre, de érezzük is egyben, hogy ez nem a vég, hanem egy új kezdet. Párkapcsolatok stabilizálódhatnak, amennyiben igaz társunk mellett vagyunk. A lelkünk mélyén való, mély, belső munka ideje ez – minden, amit le kell küzdenünk, az bennünk van. Lehúzó dolgokat, függőségeket most tudunk magunk mögött hagyni.

Februárban korlátlan lehetőségeket érezhetünk magunk előtt, ideje van a karmatisztításnak és a böjtnek is. Hó elején mélyre merülhetünk a szerelemben, művészi ihletettségben és az érzelmek megélését tekintve szabadabbá válhatunk. Női sebek tisztulhatnak. A hónap második felében ideje összegezni, mert nemsokára új életszakasz kezdődik. 22-én a Vénusz és a Mars együttállása szenvedélyes érzelmeket és új kezdetet is mutat. Hó végén lelkesítő, inspiráló erőket kapunk, az eddigi kapcsolati mintáinkat ideje átalakítani, ám ez most nem lesz nehéz. Talán kiderül, hogy sok minden másképp van, mint hittük, de éppen ez tesz boldoggá.

Márciusban teljesen új alapokra helyezhetjük életünket, minden fordul, átalakul. Érdemes a tisztulást böjttel, tisztító kúrával is segíteni. Hó elején tisztázódhatnak a múlt igazságai, bennünk és körülöttünk is, nagy energiák mozdulnak meg. A jövőbe vetett hit, a szabadság íze, új dolgok tanulása és az eszmélés lehetnek a kulcsszavak. Érzelmi-párkapcsolati szempontból visszaköszönnek régi vágyak és elképzelések, amelyeket ideje megvalósítani, tovább tisztul a női minőség és megszabadulhatunk érzelmi rögzülésektől, ez által nagyot fordíthatunk életünkön. Fontos lesz ebben a hónapban, hogy a velünk történő dolgok felett észrevegyük az égi irányítást, hogy tanuljunk az emberi működésekről. Hó eleje-közepe táján szellemi erővel tudunk fordítani helyzetünkön – jót hoz a tudatos, pozitív gondolkodás, ha magunk előtt látjuk a számunkra kedvező célok, eredmények alakulását. 17-én éri el tetőfokát az a karmatisztító, sors-alakító folyamat, amelyet a Plútó és az Uránusz képvisel. Ez a hónap sok mindent megváltoztat, felszabadít és új kapukat nyit meg.

Április az új útra lépés lehetőségével érkezik. Bármilyen területen, családban, hívatásban, kapcsolatokban elkezdhetünk azon dolgozni, amiben valóban termékeny módon, örömmel tudunk részt venni. 8 és 10 a tisztázó beszélgetések ideje, a hó végére pedig olyan óriási erőt, akaratot, felemelő motivációt érezhetünk magunkban, amellyel nincs lehetetlen!

Május a termékenység és szerelem hava és ez utóbbi vonatkozik bármire, amit szerelemmel tudunk végezni. A hónap közepe és második fele mutatkozik eseménydúsnak, környezetünk és beszélgetéseink energikusabbak lehetnek. Megtanulhatjuk a kellő időben működtetni a megfontolt, türelmes, felelős viselkedést és azt, hogy emellett kiálljunk önmagunkért, érvényesíteni tudjuk akaratunkat. Az otthon szépítése, a családi kapcsolatok harmonizálása is sorra kerül. Ha érzelmileg valamilyen nehéz helyzetbe kerülünk, akkor megoldást jelenthet, ha megszabadulunk az elnyomó, terhelő súlyoktól, befogadunk másfajta nézeteket, mint eddig és engedünk az őszinte, tiszta késztetéseknek. Ha merünk emlékezni arra, kik vagyunk, de látjuk céljainkat is, már tudható, mi az, amire nincs szükségünk az út ezen részében. Hó végén mélyebb dolgok tisztázódása, önzetlenebbé válás, áldozathozatal ideje van.

Júniusban nem csak a Természetben tobzódnak az energiák, de bennünk is fokozódik az életerő, a vitalitás. A virágzás ideje nem csak a környezetünket, de szívünket is érinti. Továbbra is ideje, hogy egyértelműen kifejezzük önmagunkat, kiálljunk azért, amit igazán, szívünkből szeretnénk. Hó végén érdemes magasabb szellemi tudományokban keresni kérdéseinkre a válaszokat. Hirtelen érkező, felszabadító felismerések által találhatunk rájuk, nagy igazságok tisztulhatnak le és ismét késztetést kapunk arra, hogy amiért eredendően e világra jöttünk, azt valósítsuk is meg.

Júliusban érdemes szem előtt tartani, hogy mi esik jól a lelkünknek és mi nem, és eszerint alakítani életünket. A gyarapodás, a bőség ideje ez is, ugyanakkor a lelkiség, az érzelmek terén történő beszélgetések válnak fontossá. Hó közepén nagy lelki erő és céltudat jellemzi napjainkat. Fontos, hogy vágyainkat ne fojtsuk el, hogy életünket szenvedélyesen éljük, így ezek építő módon tudnak működni. Most megélhetjük a küzdelmet, akár családon belül is, de a lényeg, hogy önmagunkat tanuljuk meg legyőzni és erőinket építkezésre használni. Hó végén ismét lehetőséget kapunk arra, hogy a már idejétmúlt dolgoktól szabaduljunk, karmát tisztítsunk, életünket egy magasabb minőség felé tereljük. Ideje egy szinttel feljebb lépni.

Augusztusban fontos érzelmi működésekre láthatunk rá, ideje van a párkapcsolatok fejlődésének is (július 1, augusztus 4 és október 25 a kapcsolatok törvényesítésének ideje és nem feltétlenül a házasság értelmében). A hónap elején igazán szükségünk van arra, hogy eddigi tudásunkat, bölcs és megértő oldalunkat elővegyük. Életünket úgy alakíthatjuk megfelelően, ha kellő stabilitást találunk magunkban és nem kívülről, nem mástól várjuk el azt. A hónap közepén már egyre nagyobb az igény a harmóniára, de az is lehet, hogy az érzelmekben való kiteljesedést éljük meg. 26-án megvilágosodnak az igazságok.

Szeptember a rendrakásból születő egyensúly ideje. Az első napok ismét szenvedélyesen telhetnek, még a nyár forróságának ízével. Hó közepén a testi-lelki rendezettség, egészség fontossá válik és ideje, hogy letisztuljanak bennünk mélyebb működések, törvényszerűségek. Az egészség helyreállítását illetően a természet adta gyógymódokhoz érdemes fordulni. Hó végén fontos párkapcsolati működéseket érthetünk meg.

Októberben egyre inkább a lélek felé fordulunk és már kezdi szépségét veszteni a külsőség, annál nagyobb szerepet kap a belső tartalom. Az önlegyőzésnek, az egót építő dolgok feladásának ismét ideje jön. Hó közepéig nagy hangsúllyal jelenik meg a rend megalkotásának igénye. Érezhetjük, hogy amit eddig tanultunk és amit az életről tapasztalunk, nem feltétlenól ugyanaz, ideje merni kilépni a rögzülésekből, változtatni bizonyos nézeteken. Akár sorsszerűen is megeshet, hogy olyan tudással találkozunk, aminek megismerése emelő hatású lesz életünkre. Hitünk elmélyülhet és szívesebben kockáztatunk, ennek is meglesz az eredménye.

Novemberben sokat meríthetünk a lelkünkben megélt élményekből. A férfi-nő minőségek és kapcsolatok rendezése, javítgatása van terítéken, spirituális érdeklődésünk is fokozódik. Hó közepén a titkok és lelki működések felfedezése, a belső megvilágosodás aktuális. 20-21-én minőségében alakíthatjuk át párkapcsolati mintáinkat, női minőséggel való viszonyunkat. Hó végére tetőződik a Szaturnusz és a Neptunusz fényszöge, amely most újabb kaput nyit számunkra. Ennek kulcsa egyik oldalon a bölcsességre és igazságosságra való törekvés („legyen meg a te akaratod”), másikon pedig a leges legmélyebbre rejtett dolgok tisztázása, felszabadítása – legyen ez egy régi fájdalom, sérelem elengedése, vagy szabadulás a szebb jövő érdekében. Az álmok valóra válhatnak, ha kellően ismerjük önmagunkat és azt, mire vállalkoztunk jelen életünkben, ha nem ragaszkodunk feltétlenül ahhoz, hogy a dolgok az általunk kitalált menetrend szerint alakuljanak.

December elején egy nagyobb lökést kapunk, hogy működtessük a szabad akarat adta teremtő erőket, könnyítsünk magunkon, élhetőbb, minőségibb életet éljünk. A következő ünnepek már békében harmóniában és bőségben telhetnek, minden anyagi és érzelmi jóval megáldva. 

Zentai Anna
asztrozófus

Teljes cikk : http://www.tapolcaiszovomuhely.gportal.hu/gindex.php?pg=36587104