Mit hoz neked a Plútó jegyváltása? – 2023. március 23.

Kép: elle

Március 23-án, közel másfél évtized után, a Plútó elhagyja a Bak zodiákusi jelét és megérkezik a Vízöntő jelébe.

A Plútó Vízöntő jelbe lépése valóban felforgató lehet (bár itt is sokat számít az is, hogy hogyan kapcsolódik a személyes születési képlet elemeihez, illetve kapcsolódik-e egyáltalán? Hiszen mindig lehet mesélni az általános tendenciákról, de más kérdés, hogy bennünket, személyesen ez hogyan érint? Példa: írhatom azt, hogy most három hétig teljes csend lesz és semmi különös nem történik az égen – ha neked éppen egy személyes sorstengelyedre vet fényszöget valamelyik bolygó, hát akkor bizony, nálad megmozdul rendesen minden! De írhatom azt is, hogy húúú, de mekkora radikális, észveszejtő fordulatok jönnek, mert olyan bolygóállás van – ha neked meg amúgy ehhez a bolygóálláshoz éppen egyetlen személyes elemed sem kapcsolódik, akkor te ebből nem sokat fogsz érezni. Tehát vegyük mindig figyelembe azt is, hogy vannak az általános tendenciák és vannak a személyes vonatkozások, amelyek ezen is túlmutatnak!)

No, de vissza a Plútóhoz… Ezzel a jegyváltással most hosszú időre meghatározó korszak indul el, ami Vízöntős jellegekkel robban be – mivel a Plútó a robbanás, a mélyrehatás, a maximalizmus és szenvedélyesség erőit mozdítja meg – vegyük figyelembe azért, hogy mindezt a hétköznapokban (!) teszi, tehát nem egyetlen nagy áttörést és nem folyamatos nagy eseményeket kell várni. Ahogyan eddig is, úgy ezután is minden egyes nap az életünk része ez az energia, csak mostantól másként. A Vízöntőhöz tartozó megélések: a tisztulás, a korlátokból való kiszabadulás, a rendszerek átlátása, egységben látása, a tápláló erők áramoltatása, a könnyedség, a szív nyitottsága. Mert, hogy minden tisztítás, feloldás, szabadulás e célból zajlik: megnyitni a szívet és kitárt szívvel élni, áramlásban, tisztán, szabadon! Ez a Vízöntői út. Kipucolni minden fájdalmat, megtisztulni a szenvedéstől és újra nyitni ön-mag-unkat. Letenni, ami nem vagyunk. Zajlani fog ez már minden szinten, nem csak egyénileg és az ember szintjén, de a világ, a föld, a természet szintjén is mostantól.

De mit hoz neked ez a jegyváltás?

Ahhoz, hogy megtudd, hogy mik a személyes vonatkozásaid ezzel kapcsolatban, először is tudnod kell a születésed pontos idejét. A születési képletet kell felállítani, amihez az alábbi adatok kellenek: születésed helye, éve, hónapja, napja, órája és perce. Ezt megteheted az internet segítségével is, egy ‘horoszkóp kalkulátor’ral, sokan használják például az astro.com oldalt erre (a ‘Chart drawing’ linken van), illetve az én ajánlatom pedig az astrosky.hu oldal, vagyis maga az Astro Sky program, amely magyar nyelvű (itt találsz ingyenesen letölthető demó verziót is, de ha egy könnyen kezelhető, ám profi szoftvert szeretnél vásárolni, amely a csillagképeket is megjeleníti a képletben, akkor ezt ajánlom!).

Ha tehát megvan a születési képleted, akkor csupán annyi a dolgod, hogy megnézed, hol ér véget a Bak jel és hol kezdődik a Vízöntő jel a képletedben! Itt ni:

Tehát, ahol a Vízöntő jel kezdődik, ott jár most éppen a Plútó! A kérdés pedig az, hogy neked a 12 életterület közül ez melyik? Egyszerűen leolvasod a számot, hiszen egytől tizenkettőig (I-12) jelezve van, hogy melyik életterület hol helyezkedik el a képletedben. Olyanok ezek a területek, mint a torta szeletkéi. Őket hívjuk életházaknak. Ha pedig megvan, hogy melyik házadban, vagyis melyik (hányadik) területen áll most a Plútó, akkor még egy dolgot nézz meg: a következő vonal, tehát a következő életház, ami itt van a Vízöntő jelében, az hányadik? (Pl. itt a képlet részletben is láthatod, hogy a Vízöntő jelében van egy vonal, mintha ott lenne elvágva a tortaszelet.)

Tehát ez a kettő a fontos: ahol a Plútó most áll és a következő terület, amely a Vízöntőben kezdődik (elárulom: főleg az utóbbi lehet mostantól hangsúlyos!). Ehhez mérten pedig legalább 12 féle lehetőség van. Lehet, hogy kettő is vonatkozik majd rád – ilyenkor, mintegy átmenetet fogsz érezni majd a két életterület között. Azon a területen, ahol a Plútó jár, minőségi szintlépés megy végig a személyiségedben és ez által a fizikai síkon is. Itt megélheted a mélységeket és a magasságokat a folyamat kezdetén – de az eredménye mindenképpen egy minőségi emelkedés kíván lenni, ha te is engeded, segíted!

Lássuk, mik lehetnek ezek, vagyis mit hoz neked a Plútó jegyváltása!

I. házban: A MAXIMÁLIS ÖNMEGVALÓSÍTÁS – Eljött az ideje, hogy felismerd, mekkora megfelelési kényszereket működtettél eddig, hogy mennyire nem engedted meg magadnak, hogy úgy működj, ahogyan a saját természetedből és szívedből fakad! Most sorban jönnek olyan élmények, amelyek radikális ébredés-élményekkel járnak, mintha egy álomból ébrednél fel és ez által új úton indulsz el, merőben új dolgokba kezdesz. Vonzanak a szélsőségek, a magasságok és mélységek, erősödik az intuitív érzékelésed. A személyiséged gyökeres transzformációja zajlik és nem baj, ha a környezeted mást szokott meg, mert nem az számít, hogy mások mit mondanak, hanem az, hogy válj a valódi önmagaddá!

2. házban: A MAXIMÁLIS ÖNÁLLÓSÁG – Eljött az ideje, hogy teljesen önálló gondolatokkal, véleményekkel, döntésekkel bíró emberré válj, aki nem függ mások akaratától és eszméitől. Az életed döntéseivel és választásaival te fogsz élni tovább – így semmiképpen ne hagyd, hogy életedről, utadról, munkádról vagy kapcsolataidról mások döntsenek! Bízz meg magadban teljesen és magadra hallgass! Törekedj az önbizalomra, a bizalom élésére, önmagad felé, mások felé és arra is, hogy mások is bízhatnak benned! Ha a bizalom-stabilitás-önállóság állapotára hangolódsz, sokkal sikeresebb leszel, mint voltál valaha is és ha teljesen önálló döntéseket hozol, a saját szíved hívása szerint, akkor az életed úgy ível felfelé, hogy mindez anyagi téren is megnyilvánul majd, a pénzügyekre sem lesz gondod.

3. házban: A MAXIMÁLIS ÖNKIFEJEZÉS – Érdemes most felfigyelned arra, hogy kapcsolódásaidban, környezetedben, mindennapjaidban mennyire nyilvánulsz meg önmagadként, mennyire vagy képes azt és úgy kifejezni, ami valójában benned van és ahogyan valójában érzed és gondolod! Talán itt az ideje, hogy meghaladd az eddigi félelmeket és ne elvárásoknak akarj megfelelni, hanem önmagadat add, hatalmas bátorsággal! Életed minden területén találd meg azt, amitől örömben élsz, örömmel cselekszel, működsz és az önvalódat nyilvánítod meg! Most képes vagy tudatosan meghaladni önmagad mindenhol, ahol eddig visszafogtad magad és ez jelentős élmény lehet a másokkal vló kommunikációban és a gondolkodásod, a szellemiséged átalakításában is. Még jobban és bátrabban kifejezni magad – erről is szól ez az időszak, amellett, hogy sokat változik majd a gondolkodásod.

IV. házban: A MAXIMÁLIS ÖNAZONOSSÁG – Eljött az ideje, hogy teljesen új alapokra helyezd az életedet! Egy belső hazatalálás zajlik most benned, egy belső otthon felépítése, amely amúgy megnyilvánulhat a fizikai síkon a külső élettered átalakulásában, megújulásában is. De a lényeg most az, hogy a múltból hozott erőidre, a szenvedélyeidre és szenvedélyességedre építve alapozd meg az életedet! Talán már látod, vagy ezután látod egyre jobban, hogy hol nem mersz igazán önmagad lenni – most plútói fordulatokkal, átalakulással állhatsz bele a saját erődbe, a saját lelki hívásaidra alapozva találsz biztos, stabil alapokat.

5. házban: A MAXIMÁLIS TEREMTŐERŐ – Bármilyen élmény is ér, bármilyen folyamaton mész éppen keresztül, az most lényegében arról szól, hogy ráébredj: az életed teremtése és minősége egyedül rajtad és csakis rajtad múlik! Most ébredsz rá arra a hatalmas alkotó-teremtő-létrehozó erőre, amely eleve benned él és amellyel egy olyan életet teremthetsz meg magadnak, amelyet igazán öröm élned! Most már ne engedj az örömökből – nyílj meg az élet minden örömére és élvezetére, hiszen ez a célja annak, hogy itt vagy! Ezek a megnyílások nagy átalakulások, dimenzióugrások lehetnek most a tudatosságodban, amelyekkel egyben a kreatív, alkotó oldalad is megnyílik.

6. házban: A MAXIMÁLIS REND MEGALKOTÁSA – Ideje jött, hogy teljesen a helyére kerüljenek a dolgok, kívül és belül is! Ideje van az önmunkának, hogy magadat rendbetedd és ez bizony, belül kezdődik, a tudat szintjén! Érdemes a tudatalatti témakörével is foglalkozni, de alternatív gyógymódokat is kipróbálhatsz. Ideje jön, hogy napi szinten munkálkodj azon, hogy életed minden területén rend legyen és a kapcsolataidban, valamint benned is rendet tegyél. Hatalmas erőket tudsz most ehhez mozgósítani. A munkában is jöhetnek minőségi szintlépések. Itt arra figyelj, hogy azt a munkát végezd, amit szenvedéllyel csinálsz és ami nem viszi, hanem adja az erőt!

VII. házban: A MAXIMÁLIS KAPCSOLÓDÁS – A kapcsolataidban történő, minőségi szintemelkedés kíván elindulni, ám ezt csak az önismeret útjára lépve teheted meg. Ha már járod ezt az utat, akkor is! Mostantól a kapcsolataid azt fogják tükrözni, hogy mennyire vagy a helyeden és mennyire mered uralni az életedet, hatalmat gyakorolni önmagad, erőid és sorsod irányítása felett! Tükrözik azt is, hogy eleve milyen minőségek élnek benned a tudatalatti síkon a kapcsolati viszonyokban, hogy mi az, ami ebből kapcsolataidban meg tud nyilvánulni. Ideje van, hogy gyökeresen átformáld azt, ahogyan másokhoz, illetve a külvilághoz kapcsolódsz; hogy ne a régi mintákat vidd tovább, hanem teljesen új dimenziót nyiss kapcsolati téren és egy magasabb minőségben tudj együttélni, kapcsolódni társaddal és másokkal. A tükör törvényét érdemes ízlelgetned: minden, ami a másik által benned feljön, az maga a tükröződés és ha magadban, belül megdolgozol, feldolgozol valamit, attól átalakulnak a kapcsolataid is. Ne a másiktól várd a változást – az benned zajlik!

8. házban: A MAXIMÁLIS ÖNBIZALOM – Eljött az ideje, hogy több figyelmet fordíts a felszín, a külsőségek mögött rejlő láthatatlanra, a tudatalattid birodalmára, rejtelmeire. A saját lelked mélyén egy mély átalakulás kezdődik, amelynek lényege, hogy érzelmeid áramoljanak, megéld a lelked minden rezdülését és stabil, biztos erőforrásodat megtaláld, maximálisan megbízz önmagadban és érzéseidben! Meglehet, hogy ezt sokszor elmúlásokon, átalakulásokon, változásokon keresztül tanulod meg (nem végérvényes véget éréseken, hanem olyan folyamatokon át, amikor valami egy minőségből egy másik minőségbe lép át és te ennek tanúja vagy). Ha felkutatod a láthatatlan működéseket és ismereteket szerzel, tanulsz, akkor mindez könnyebb lesz és új dimenziókat nyit! Ne a külsőségekbe – a lelkedbe kapaszkodj és ott találd meg a biztonságot! A mély, belső bizalom, önbizalom fejlesztése segít.

9. házban: A MAXIMÁLIS HIT – A felsőbb világokkal, Istennel és a magasabb szintű bölcsességgel való kapcsolatod az, amely most gyökeres megújuláson megy keresztül. Egyik minőségből teljesen másra változhatnak a nézeteid, a hitrendszereid. Mélyreható élmények által tárulnak fel új szellemi dimenziók. Ha van olyan témakör, amit szenvedéllyel és szívből tanulnál még – hát itt az ideje! A Plútó ezen a területen elhozza azt a folyamatot, amely által bölcsülsz, megérted a magasabb összefüggéseket és nagyon elmélyül a hited is. (Nem vallás! Hit!) Meglehet, hogy néha olyan élményeid is lesznek, amiben felmerü benned, hogy mennyire igazságos az, ami veled történik? Ha megérted ezeket a magasabb törvényszerűségeket, akkor nem csak békét lelsz, hanem örömöt is a tudásban és az életedben. Tanulhatsz is – de akár taníthatsz is, hatalmas vehemenciával, szenvedélyességgel! Arra figyelj, hogy ne másokat – önmagadat győzd meg a tudásról! Az is lehet, hogy valamikor egy távoli, vagy külföldi utazás által térsz át új nézetekre – de az is, hogy ez egy igen mélyreható szellemi utazás lesz.

X. házban: A MAXIMÁLIS ÖNIRÁNYÍTÁS – Itt az ideje, hogy teljesen a saját lábadra állj és önállóan dönts az életedről, hogy kezedbe vedd az irányítást! Vedd észre, hogy mennyire átadtad eddig másoknak az életed feletti, illetve mindennapos döntéseket, mennyire meg akartál felelni, mennyire nem mertél az élre állni, nemet mondani, határokat húzni! Most a tapasztalásaid arrafelé visznek, hogy passzivitás és várakozás helyett, külső vezettetés helyett, te határozd meg önmagad és az irányt, ami felé haladsz! Ez gyökeresen megváltozhat – és ezzel akár a hívatásod is, hiszen amennyire a helyedre kerülsz és beleállsz a saját középpontodba és mersz döntéseket hozni az életedről, annyira kerülsz a helyedre a hívatás területén is. Ideje van leválni azokról, akiknek eddig átadtad az irányítást és visszavenni azt, teljes mértékben. Nincs arany középút a döntésekben – a valódi megoldáshoz vagy az egyik, vagy a másik irányba, de lépni érdemes, dönteni érdemes… és ez mindig legyen a szíved hívása, az igazi szeretet!

11. házban: A MAXIMÁLIS KÖNNYEDSÉG – Itt az ideje letenni mindent, ami nem önazonos veled és megszabadulni mindattól, ami teher, súly, vagy visszafogó, gátló tényező az életedben! Legyen ez fizikai, lelki vagy szellemi dolog – mostantól érdemes intenzíven tisztítani, átírni a mély, belső programokat, hitrendszereket, feloldani a blokkokat, felszabadítani önmagad kívül és belül egyaránt! Ennek a megtisztulási, felszabadulási útnak rengeteg ajándéka érkezhet hozzád ez által. Ami a cél: a könnyedség, a szabadság élése! Ez legyen az irány – ezért most nagy erőket vagy képes befektetni. Ezen út során átalakulhat a kapcsolati rendszer, a barátságok, a közösségi élet is. Olyan közösségekbe kerülhetsz bele, ahol jobban együtt rezegsz másokkal és nagy erőket fektethetsz abba is, hogy másokért tegyél, cselekedj.

12. házban: A MAXIMÁLIS EGYSÉG – Eljött az ideje, hogy megszabadulj mindattól, ami nem hozzád tartozik, ami nem szolgál téged és akár radikális döntésekkel és tettekkel, lezárni a régit, hogy új korszak kezdődjön! Az energiád pontos iránymutató lehet ebben – amitől fáradtabb, enerváltabb vagy, ami viszi az erődet, arra nincs szükséged. Ami viszont feltölt – azt keresd, válaszd, éltesd! Most ideje van feltöltekezni és erőt gyűjteni – akár elvonulásban, vagy természetben, illetve önmagaddal való törődésben -, illetve ideje van a mély, belső rendrakásnak is. A mélyebb lelki és tudatalatti szinteken való munkálkodás hoz felemelkedést az életedbe, illetve az is, hogy határozottan lezársz dolgokat, kilépsz helyzetekből, amik így felszabadulást hoznak! Az egység az irány, ezt teremted, ez a cél! Egységbe kerülni önmagaddal, önvalóddal, utaddal, hívatásoddal, társaddal, családoddal, életeddel, természettel, a Mindenséggel… Megérkezni, célhoz érni.

***

Ezek az energiák tehát mostantól meghatározzák a következő éveidet! +1 tipp: ez alapján nézd meg azt is, hogy a saját születési képletedben melyik házban áll a Plútó – neked ez az alap, a kiindulási energia, ehhez kapcsolódik hozzá ideiglenesen az aktuális energia.

Mindig tartsd szem előtt: egy bolygó soha nem határozza meg az életedet! TE vagy az, aki meghatározod önmagad és ennek következménye az életed alakulása! Te vagy az első, a lényeges! …az energiák oda rendeződnek, ahova te tereled őket.

Zentai Anna

Kép: Astro Sky szoftver – képlet részlet