Mit hoz a hét? Csillagüzenetek december 13-tól 19-ig

Mit hoz a hét?
Csillagüzenetek december 13-tól 19-ig

Ezen a héten kiemelkedik a csütörtöki és pénteki nap, mivel a Nap éppen ekkor halad el a Skorpió méregfullánkja felett. Ezek a napok és még a hétvége is, alkalmasak arra, hogy bármitől, amivel eddig mérgeztük magunkat, most végérvényesen megváljunk! Lehet ez rossz szokás, szenvedélybetegség, lehet ez mérgező kapcsolat, vagy lehet mérgező hitrendszer, viselkedésminta is. Érdemes végiggondolni, hogy éppen itt és most, abban a helyzetben, amit fontosnak érzünk, hol lehet jelen az, hogy bármivel is mérgezzük az örömünket, a boldogságunkat, az egészségünket, az önazonosságunkat? Hol van jelen az, hogy engedjük, hogy bármi vagy bárki is ártson nekünk? Ezt van most ideje kíméletlenül lezárni. Ha valami most véget ér, lezáródik, abban pedig érdemes megtalálni, hogy miért jó, miért hasznos ez a számunkra?
A Nap a héten a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek között vonul át, így annak van ideje, hogy a mögöttes, láthatatlan mozgatórugókat, miérteket, az életünket átszövő működéseket megismerve rájöjjünk: valójában mi magunk teremtjük azt, amiben vagyunk és minden teremtő erő már a kezünkben van!
A Vénusz és a Plútó együttállása a Nyilas Tejútról leérkező részénél továbbra is üzeni: amit már tudsz, amit már ismersz, amit te tudsz lehozni a hétköznapokba, azt CSINÁLD!

HÉTFŐ – A Merkúr a Bak jelébe lép, így mától összeszedett, megfontolt, fókuszált gondolkodásra váltunk. Megjelenik a céltudatosság, fontossá válhat és szép pillanatokat okozhat a jelenlét állapota, mind a beszélgetésekben, mind az írásban, közlésekben is. A következő hetekben felismerhetjük, mi jelenti számunkra a komfortzónát, hol vannak a határaink. Érdemes tudatosítani az engedés, a megengedés lehetőségét és állapotát, ami sokat segíthet, vagy megis oldhat helyzeteket. A Merkúr ugyanekkor már eléri a Nyilas csillagzat nyílhegyét, amely egyenesen a Nagy Anyaölbe, a Galaxisunk közponzjába mutat – érdemes a hét első napjaiban elgondolkodni azon, hol is van a valódi célunk, mi jelenti mos számunkra a hazahívást, a hazatalálást!
A Mars a Nyilas jelébe érkezik, az erőkifejtés így mostantól az igazságra, a tudás megszerzésére és átadására irányul.
A Hold a kos tüzes jelében intenzív érzelmi megéléseket mutat, egyben tervezését annak, amit most érzésből tudunk elindítani. Csillagképileg a Halak alatt jár a Hold, a lélek érezheti, hogy visszatér-e a múlt elintézetlen ügyeihez, vagy tovább halad? Estefelé a felfelé úszó hal csillagai alatt már képessé válunk felülemelkedni valami régin.

KEDD – A Merkúr ma érkezik meg a Nyilas csillagképbe és áll együtt annak nyílhegyével (gamma csillag). A célokra való fókuszálás, a belső célzás ideje ez. Ezt követően a Merkúr a Nyilas Tejúthoz kapcsolódó csillagainál járva a magasabb világokhoz való szellemi FELKAPCSOLÓDÁST üzeni – a felső kommunikáció idejébe érkeztünk. Megérthetjük életünk magasabb működési elveit is.
A Mars a Skorpió csilagképbe érkezik, amely egyúttal saját égi birodalma is, hiszen e csillagkép isteni felügyelője Árész, aki éppen a Mars bolygóban van jelen. A mély, belső erőket érzékelhetjük mostantól, érdemes odafigyelni arra, hogy valójában mik azok a dolgok, amelyek éltető erőt adnak számunkra!
A Hold kedden a Kos jeléből a Bikába lépve biztosítja az eddig befektetett energiát és gondolatok anyagba öntődését. Reggel az Al Rischa csillaggal együttállva az összegzés, a számvetés idejét hozza el! Ezért kedden reggel érdemes alaposan végiggondolni az elmúlt 1 hónap élményeit, érzelmi-lelki megéléseit, mert a most leszűrődő tanulságok alapján léphetünk csak új minőségbe!

SZERDA – A Hold a Bika jelében járva termékeny érzésvilágot mutat és a lelki bizalom, stabilitás hangsúlyát. Csillagképileg a Kos alatt jár, itt áll együtt a reggeli órákban az Uránusszal így reggel és délelőtt akár váratlan meglepetésekben is részesülhetünk ( ?❤ ) egyben a lelki tisztulásnak, érzelmek felszabadításának, lelkiállapotunk könnyebbé tételének van ideje (ez pedig szellemi tágulással lehetséges, hiszen érzéseinkre a gondolataink, hitrendszerein vannak hatással).

CSÜTÖRTÖK – A Bika jelében tovább haladó Hold ma arra késztet, hogy nagy megújulásokat tegyünk és ezek által teret kapjon a bennünk élő, valódi tehetség, képesség és szépérzék. Művészi munkákban, párkapcsolatokban és hívatásban is ma van ideje inspirálódni a szintlépésekhez és ahhoz, hogy küldetéseinket a gyakorlatba ültessük. A Hold a Bika termékeny csillagterében jár, délután már az Ikrek jelébe ér. Késő délután-kora este vonul el a Pleiadok csillaghalmaz alatt, így ezek a hónap legtermékenyebb, legeredeményesebb órái!

PÉNTEK – A Bika csillagképben és az Ikrek légies, játékos jelében járó Hold délután-kora este vonul el az Aldebaran csillag alatt, ami a Bika csillagzat Tejútra néző szeme – ekkor eleve látjuk és érezzük az isteni minőséget, a követendő példát, azt, amit érdemes élni!

SZOMBAT – A Hold az Ikrek jelében a különböző lelki utak együttes megértését teszi lehetővé, érezni tudjuk mindkét oldalt. A Bika szarvainél és egyben Nimród csillagai felett jár most, ideje életünk urává válni, ehhez pedig a szükséges tisztánlátás is rendelkezésünkre áll! Ma maradjunk hűek önmagunkhoz, ne engedjük befolyásolni érzéseinket!

VASÁRNAP – Az Ikrek jeléből a Rákba lép ma a Hold, ami saját uralmi területe. Eljön az ideje a múltra való emlékezésnek, nosztalgiázásnak, érzékenységünk megélésének, gondoskodásnak is. A dolgok eredőjét érthetjük most meg, ez segít a jelen megoldásaiban.
Hajnalban, 05:35-kor egzakt a telihold (ikrek Hold – nyilas Nap szembenállása). Rálátást kapunk a lelkünkben zajló folyamatokra, egyben ez a telihold szól az önszeretetről, az önmagunkban felfedezett igazságokról, a külvilágban mutatott érzéseinkről, érzések kifejezéséről a kapcsolatainkban.
A Hold ekkor emelkedik Nimród fölé (a nyári napforduló pontján van éppen), egyben a Bika szarvai alatt. A Nap vele szemben a Kígyótartó Kígyó Farkát markoló kezénél, az öntudatlan, ösztönös működéseinkkel való teremtés színhelyénél jár. A Tejúton ragyogó telihold nagyon magas erőket hív most be, általa felülemelkedhetünk önmagunk emberi működésein, reakcióin, egyben érezhetjük az ördögi körből kiemelő isteni minőséget! A lélek és az érzések felemelkedése, a fényes minőséggel, rálátással való aktív teremtés nyilvánul meg ebben a teliholdban.

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest – Shaula csillag