Mi az, ami feszít? Ideje feloldani! – Nap-Uránusz a Kos csillagkép alatt

A Nap és az Uránusz együttállása történik meg kedden este 21:57-kor, a Kos csillagkép nemző része alatt, a Bika zodiákusi jelében, a Vénusz fennhatósága alatt, az 5. házban.

A Nap a fény, a világosság – az Uránusz a tudattágító erő. Földi értelemben az Uránusz analóg az árammal, az eletromossággal. Éppúgy, mint ahogyan az elektromosság is generálhat plusz feszültséget a rendszerben, ha nincs megfelelően elvezetve az energia, úgy generálhatsz magadban is feszültséget, ha nem engeded meg magadnak, hogy szabadon éld az erőidet, úgy, ahogyan annak rendeltetése van.

Ha azt veszed észre, hogy bizonyos helyzetekben ideges, feszült, nyugtalan vagy, ha megfigyelsz egy remegést, ingerültséget, hirtelen haragúságot, lobbanékonyságot, amely adott körülmények között, vagy adott témával kapcsolatban mutatkozik, akkor helyben vagyunk: ott az elfojtott feszültség! Ezek a tünetek rávilágítanak arra, hogy mi az, amit még nem tisztítottál meg, ami még nem került feloldásra, feloldozásra benned! Vizsgálódj tovább magadban – észre fogod venni, hogy ez a feszültség talán olyan hiedelmedből ered, hogy valamit “nem lehet” megtenned, meglépned, megélned! Valami olyan hitrendszer, beidegződés húzódhat emögött, ami egyfajta belső önkorlátozásból fakad – és valójában hamis!

Éppen a felszínen is mutatkozó feszültség mutatja azt, hogy nem megfelelően van felhasználva az energia, az életerő és ez a belső önkorlátozás, a “nem lehet” tévedése az, amivel szabotálod önmagad. A helyzet azonban most meg akar oldódni! A Nap hozza el a világosságot, a tiszta rálátást önmagadra és a helyzetre, amivel képes vagy átlátni azt, hogy valójában mi és hogyan is működik. A Nap az aktív cselekvő erő is, amely már nem hagy nyugodtan ücsörögni – itt tenni tudsz, lépni önmagadért! Az Uránusz ezen cselekvésbe a korlátokból való kitágulás, a szabadulás ízét oltja. Tisztító, felszabadító tettekre sarkall tehát ez a pár nap! Először tehát meglátod, hogy valójában nem is vagy kényszerítve arra, hogy valamit így vagy úgy tegyél – vagy ne tegyél. Rájössz, hogy nincs is elzárva az, amit valójában szeretnél! Azután pedig cselekvően tenni is tudsz azért, hogy erőid szabadon, korlátlanul, feltétlen szeretettel megélve, könnyedén áramoljanak!

Ha a feszültséget oldani szeretnéd, akkor van rá lehetőséged! Az egyik nagyon fontos oldási-megoldási eszköz: a kommunikáció! Itt az idő, hogy amit eddig magadba zártál, arról beszélni kezdj, vagy az érintettel, vagy a megfelelő személlyel, akiben tényleg megbízol és akinek semmilyen érdekes nem fűződik a döntéseidhez és elfogulatlanul, a te érdekeidet nézve tud meghallgatni. A másik oldási lehetőség, hogy felkeresel egy segítőt, terapeutát, elvégzel valamilyen oldási módszert, olyan segítővel, aki tud valamilyen hatékony technikát ilyen esetben. Ez a fajta feszültség ugyanis nem oldódik meg attól, hogy félreteszed és meditálgatsz; itt elmozdulás, tevés kell, beleállni a helyzetbe és szembenézni vele, kimondani, megbeszélni, csinálni valamit.

Az együttállás egzakt idején, kedden este az égbolt tetején a Szűz csillagkép múltból ellépő része fog ragyogni – a követendő irány, a megoldó minőség tehát a lépés, ellépni a múlttól, elindulni, beljebb haladni önmagunk mélyebb ismeretében, elhagyni lehúzó, idejétmúlt, terhelő dolgokat és eszméket, lépni önvalónk felé, saját fényünk, értékeink elismerése felé!

Zentai Anna