Mars-Neptunusz együttállás – 2020. június 13.

Mars-Neptunusz együttállás – 2020. június 13.

sky

Ezekben a napokban érződik és szombaton tetőzik a Mars és a Neptunusz bolygók együttállása (16:29-kor egzakt).

Röviden és tömören: a Mars az egyenesség, nyíltság, magasabb minőségek felé való törekvés, a Neptunusz pedig a lélek mélye, a legmélyebb lelki-érzelmi dimenziók és az egység princípiuma. Most tehát mindennél aktuálisabb határozottan beleállni önmagunkba, a valódi lényünkbe, érzéseinkbe és ki is fejezni azt úgy, ahogy van. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mostanában kinek hol és miben jelentkezik az a helyzet, hogy ideje vállalnia és őszintén kinyilvánítania önmagát és az érzéseit. Miben jön elő annak fontossága, hogy igazán éljük az önvalónkat?

Az együttállás a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vizének csillaghulláma felett, egyben a Halak csillagkép visszaúszó halának csillagai alatt látható. A múltunkból visszatérő, újra terítékre kerülő, új megoldási lehetőségeket kínáló helyzetek jelentkezhetnek, egyben a jövő új, jobb, magasabb minőségű dolgainak is teret készíthetünk most.

Ha azt vesszük észre, hogy valami kibillent az egységből, a harmóniából és ezt intenzíven, hirtelen feltörő indulattal tapasztaljuk magunkon, akkor is örülhetünk, hiszen most mélyebbre nézhetünk önmagunkban és ami felszínre jön, azt, ha kitisztítjuk, akkor nem teremtjük többé újra. Az is lehet, hogy erőteljesen törnek fel érzelmek a múltból, újra időszerűvé válnak olyan dolgok, amik sorsunk szerint létjogosak és nem tehetjük már félre őket. A mélyben ragyogó Szobrász csillagkép alapvető minőségként üzeni, hogy ideje lefaragni magunkról azt, ami nem teljesít ki, nem boldogít, nem a lélek szerint való. A fent ragyogó Pegazus pedig megnyugtatóan biztosít afelől, hogy az égi üzenetek, megoldást hozó ötletek és információk úgy érkeznek mindehhez, mint a villám.

Érdemes most minden intenzív érzést, érzelmet jó alaposan megvizsgálni és csakis önmagunkban megfigyelni annak működését, eredetét, miértjét. Különösen érdekesek lehetnek azok, amikor a “mivel vagyok egy?” “ez mivel azonos?” kérdésekre keressük a válaszokat… fontos lehet az is ebben a folyamatban, hogy tanuljunk tökéletesen megbízni az érzéseinkben, senkitől nem befolyásoltatva, csak a lelkünk tiszta, mély, benső hangjára hallgatni!

A szombati nap alkalmas az eddig megtett sorsutunk összegzésére, egy kör lezárására is, a Hold és az Al Rischa csillag találkozójának jóvoltából, az esti órákban.

 Zentai Anna

Kép: Pinterest