Mars a Kosban – Áldozatból Áldás!

Mars a Kosban – Áldozatból Áldás!!!

kos1

Június 28-tól 2021. január 6-ig tartózkodik a Mars a Kos zodiákusi (ember alkotta) jelében. Csillagképileg végig a Halak csillagzat alatt jár, így egy nagy sorskör zárásakénti elszámoláshoz segít, bevégezve a régit és erőt gyűjtve az újhoz, de ez a hosszú tartózkodás saját birodalmában, a Kosban, elég érdekes – vajon miért szükséges és miben segít ez bennünket itt és most?

A Mars alakzata is jelképezi, hogy ereje arról szól, hogy a régi körökből, a régi rendszerekből kitörve, felfelé emelkedünk. (A ‘felfelé’ egyet jelent azzal is, hogy jobban érezzük magunkat.) Mindez eredendően szellemi értelemben veendő, a tudatosságra vonatkozó megélés. Életünket alapvetően egy adott tudatosság szerint éljük, így ahhoz, hogy változás legyen, ki kell törnünk a régi eszmékből, el kell hagynunk eddigi gondolatokat, nézeteket, hitrendszereket. A Mars és a Kos ereje ebben segít. Nem véletlen, hogy a Kos lényege a fej és a szarv, hiszen a fej jelképezi a szellemiséget, a szarv pedig a magasabb világokhoz felkapcsoló antenna, mellyel érzékeljük égi, felsőbb segítőink iránymutatását (nem mellesleg a szőr és a haj is az). Csillagképileg a Kos lényege, hogy a Tejútra néz, az Istenek Útjára, a Felemelkedés Útjára! Ez, vagyis annak látása, tudata, hogy mi jelenti az életünkben az isteni minőséget, adja azt az erőt, amellyel képesek vagyunk kitörni a régi rendszerből és elindulni egy jobb élet felé! A Kos jel ezt az üzenetet viszi tovább tehát a lélek szintjén.

Nézzük tehát mindezt a gyakorlati életünkben. Ha tágabb intervallumban tekintünk az életünkre, akkor elmondhatjuk, hogy az elmúlt években rövid időn belül hatalmasat fejlődött az emberi tudatosság. Ezzel együtt észrevehetjük azt is, hogy az életünk hol és miben hibázik, mi nincs a helyén, mitől nem vagyunk boldogok. Rájöhettünk már arra is (vagy épp most jövünk rá), hogy mindezt valójában mi magunk teremtettük így magunknak. Az eddigi hitrendszereinkkel, a régi gondolkodásmóddal, vagy a félelmeinkkel nem megyünk előbbre. Ahhoz, hogy pozitív változások történjenek, nekünk kell változni. Most pedig egy igazán kivételes időszakban vagyunk, amikor ennek kiemelt ideje van! Itt az ideje kitörni a régi rendszerből és ezt aktiválja be a kos Mars! Különösen augusztus 4-én, 13-án és 21-én, amely tetőpontokkal a már jó ideje zajló nagy bolygóegyüttállást (Jupiter-Plútó-Szaturnusz) fényszögeli. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy a szellem, a hit, az akarat erejével, az önmagunk érdekeiért való egyenes kiállással képesek vagyunk átírni a régit, kitörni a már elavult rendszerből, ami egyértelműen nem működik jól és képesek vagyunk olyan minőségi átalakulásra, ami egy méltó módon megélt életet hoz!

Új kezdet ez az időszak, de ez az új kezdet annak jegyében történik, hogy tudatában vagyunk annak, mi jelenti az isteni minőséget, mi az igazán fontos és értékes, hogyan lenne/lesz méltó módon élni az életünket és a kapcsolatainkat! Ez pedig nem tűr meg több önhazugságot, önámítást (lásd: “nem merek önmagam lenni, mert akkor mit mondanak”, illetve “így a helyes, mert ezt láttam otthon és mindenki ezt mondja, közben meg tudom, hogy boldogtalan vagyok, de tűrök, mert eddig féltem változtatni”, és társai…). A kos Mars ereje már bennünk rezeg és megadja azt a bátorságot, erőt, hitet és akaratot, amivel bármilyen helyzetből ki tudunk lépni és jobbat tudunk teremteni – magunknak és mindenki másnak is.

Van itt azonban még egy fontos dolog, amiről beszélni kell. Kell, mert a mai világban, amikor minden könnyedén megkapható, ez a nagyon fontos minőség háttérbe szorul és láthatatlanná válik, pedig éppen ez adja a kulcsot a győzelemhez és a sikerhez! Ez pedig a Kos minőség egyik fő analógiája: az áldozatból születő áldás törvénye!

Ha valaki látta a Narnia filmeket és benne Aszlan áldozatát, vagy a Constantine – a démonvadász című filmet (de lehet még folytatni a sort), akkor átérezheti, miről van szó. Világunk alaptörvénye, hogy az általunk meghozott áldozatot áldás kíséri! Bármilyen reményvesztett helyzetből győzelemhez segít, ha önként hozunk áldozatot. A mai kor szelleme azonban nem ebbe az irányba terel bennünket, ami teljesen érthető, hiszen az áldozat hozná a megváltást, a szabadságot, a vágyott eredményt és nem a könnyen terelhető fogyasztókat! Az áldás elnyerése pedig próbatétel eredménye kell legyen, hogy kiderüljön, valóban méltóak vagyunk-e rá.

Ha ismerjük az áldozat-áldás törvényét, akkor jöhetnek kecsegtető ajánlatok mézesmadzagon, ez már nem fog érdekelni bennünket. Lehetnek ezek olyan dolgok, amik által gyorsan, könnyen megkaphatnánk, elérhetnénk, amit szeretnénk, de lehet az is, ami által kívül, másban vagy másokban kereshetjük a problémánk okát, anélkül, hogy magunkba kellene nézni és tenni kellene érte. De ez mind káprázat! Ha ismerjük ehhez a tükör törvényét és tudjuk, hogy a külvilág pont azt mutatja vissza, ami bennünk van, akkor már tudjuk, hogy csak magunkon érdemes dolgozni az eredményekért. Az igazi úton, a helyes úton szembe kell néznünk a félelmeinkkel és csak önmagunkkal kell megküzdenünk, senki mással! Valóban meg kell oldani a feladatokat, nem pedig kikerülni és megúszni. Mindennek azonban valódi megoldások és áldások lesznek az eredményei.

Van olyan, hogy egy csatát látszólag elveszítünk, mert önként feladjuk. Valójában azonban ez a veszteség csak látszólagos. Az áldozat következménye, hogy a következő (avagy a végső) körben nyertesként születünk újjá. Így jöhet el akár sorozatos kudarcok után a siker is. Mindezt a háborút pedig egyedül önmagunkkal vívjuk. Saját kétségeink legyőzése jelenti az igazi sikert!

“A félelem bekopogott az ajtón, a hit kinézett – de már nem volt ott senki.”

(Cornelius Ryan)

(ui: soha ne legyen kérdés, hogy az égi jelképrendszer belső és nem külső megélésekre vonatkozik, így az áldozat fogalma is belső minőségre értendő!)

Zentai Anna