Mars a Bak jegyében

A Mars bolygó mostantól a Bak jegyében halad, egészen február 13-ig, ezzel a Szaturnusz uralma alá kerül.

Ideje van anyagba önteni vágyainkat! A Mars a belső tűz, ami cselekvésre indít. Az a mély, őszinte motiváció, ami tettekbe fordul át, A lélek akarata adja ezt a tüzet és ez a lélektűz az, ami megindít, tettekre sarkall. Most a Föld elemmel kapcsolódva az igazi vágyak megélése az anyagban fontossá válik. A Szaturnusz a fény anyagba öntésének princípiuma, ezért értelmezik félre sokan, mert nem mindenki érett meg arra, hogy merje képviselni a szíve valódi vágyait. Ám egyértelműen erre tartunk, ide megérkezve ezt élhetjük!

Sokan sokfélék vagyunk, különböző szinteken tartunk. Azok, akik még nem vetkőzték le (a gyermekkorból hozott, öntudatlan) megfelelési kényszereiket, most szembesülhetnek azzal, hogy nem merik élni a vágyaikat, nem merik kifejteni az erejüket, vagy nem merik képviselni valódi akaratukat. Most sorsfeladat a lélek akaratának képviselete, végrehajtása! Azok, akik már mernek túllépni félelmeiken, arathatják ezen folyamat eredményeit.

Fontos összetevő ebben az ÖNÉRTÉKELÉS, illetve minden kisebbrendűségi érzés, szűkségtudat, hiányérzet és gátlás meghaladása. Mindezek csupán illúziók, melyek az egóba ivódtak be – de nem a lélekbe!

A Szaturnusz kulcsszava a személyiségfejlődésben az önértékelés és az engedés, a megengedés állapota. Erre érdemes most törekedni. Sok esetben fontos lehet a határhúzás is, ami szintén egy tudatosabb működést jelent sokaknak és kifejezetten a lélek igaz vágyainak megélését és az önkifejezést segíti, adott helyzetekben.

Nyíltan, egyenesen megnyilvánulni, de szelíd, határozott erővel, céltudatosan, megengedőn, türelmesen, meggondoltan elindítani új dolgokat, amelyek igaz értékeket képviselnek – ennek jött most el az ideje.

Zentai Anna

Kép: Pinterest