Látni-vágyni-akarni-tenni – Mars-Aldebaran együttállás

A Mars bolygó a Bika csillagképben halad jelenleg. (Az ember alkotta Zodiákus évkörön ez az Ikrek ciklusa.) A Bika konstelláción belül található a világunk egyik tartóoszlopaként számon tartott Aldebaran csillag, amely a Bika Tejútra néző szeme. A Mars legutóbb december 26-án állt együtt e nemes csillaggal, de mivel most éppen látszólag lassan halad és január 12-én irányt vált, így most kivételesen sokáig tartózkodik a hatókörében! Január 31-ig élvezhetjük ennek az áldásos égi erőnek a lehetőségeit!

Ezekben a hetekben érdemes jelen lenni annak, amikor gondolatainkban olyan képek, elképzelések jelennek meg, amelyektől emelkedettebb hangulatba kerül a lelkünk. Az Aldebaran ereje abban az egyszerű emberi képességben van jelen bennünk, hogy eleve képesek vagyunk látni az isteni minőséget, a magasabbrendűt, a körforgásból kiemelő, vagy vágyott minőségeket. Belső tekintetünk most folyamatosan az isteni minőségen, a felemelőn van! Ezt érdemes tudatosítani és megfigyelni. Bármely életterületen, vagy helyzetben szeretnénk most kilépni az ismétlődő körökből, eredményeket elérni, vagy csak ráérezni arra, hogy mi jelentené számunkra az igazán kiteljesítő minőséget – ez most eleve adott lehetőség.

Mivel a Mars férfi princípium, ezért a férfiak most különösen érzékelhetik ezt. De mindenkiben jelen van, különösen, ha érzékenyebbek vagyunk, ha befelé tudunk figyelni és jelen lenni annak, ami a lelkünkben zajlik.

A Mars az egyenesség, a bátorság, a vágy, a hajtóerő, az akaraterő, a tetterő princípiuma is. Meglehet, hogy mindezek folyamatként jelennek most meg: meglátjuk, megérezzük, hogy mi a számunkra igazán vágyott, magas szintet, magas minőséget képviselő dolog, vagy minőség. Az is lehet, hogy ez már megvan, de arra jövünk rá, hogy azt a dolgot milyen minőségben lenne jó élni, vagy hogyan érdemes magas szinten működtetni. A motiváció, a hajtóerő megvan, ehhez aztán társul a tetterő is, amely – az Ikrek jel és a merkúri uralom miatt – most elsősorban őszinte beszélgetésekben akar megnyilvánulni. Január 12-től, amikor a Mars direkt irányt vesz fel, ez lehozhatóvá válik a hétköznapok gyakorlatába is.

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program