Különleges energiák a héten! – 2023. augusztus 28. – szeptember 03.

Új hét, új nap, új erő! 🙂

Bár a naptárban lassan hónapot váltunk, a holdhónap ettől függetlenül szeptember 15-ig eltart és a Nap helyzete sem változik: a Szűz állatövi jegyében halad, az Oroszlán csillagkép alatt, a Szextáns és Hydra csillagképek felett.

Ösztöneink, ösztönös reakcióink uralásának tanításait éljük most és a feltétlen szeretetben való működés az irány. Méltón bánni önmagunkkal és másokkal is. Méltón közeledni, avagy távolodni, méltón kapcsolódni és megnyilvánulni, adott helyzet szerint. Tisztelni, becsülni, szeretni. Saját mélységeink, valódi belső világunk megismerése csak akkor lehetséges, ha valaki kinyitja bennünk Pandora szelencéjét (Szűz csillagkép) és ezen impulzusok által kiszabadul mindaz, amit addig bezárva, elnyomva, elfojtva, vagy megtagadva tartottunk (Hydra). Ezen belső minőségeink, belső valóságunk megismerési útja és megdolgozása zajlik most és ha valóban élünk e lehetőséggel, akkor rendelkezésünkre állnak olyan ‘varázseszközök’, képességek, olyan tudás, vagy segítő dolog, amelyet a Szextáns is képvisel, amellyel felfedezéseink kitágítják tudatunkat, meglátjuk és megérezzük a tágabb valóságot. Az is lehet, hogy aki már tisztább, magasabb minőségben éli mindennapjait, annak számára ez a folyamat rendkívül örömteli, inspiráló impulzusokkal és élményekkel zajlik!

HÉTFŐN ideje van alkalmazni az eddig már megszerzett tudást, ismereteket. Hatalmas erőt tudunk befektetni a mindennapi dolgainkba, vagy önmagunk fejlesztésébe, ezt segítik megérzéseink és lelkileg támogató társaink is. Érzelmileg regenerálódás, megújulás zajlik, a délutáni órákban már felfokozott, lelkesítő késztetés vihet a mindennapi tevékenységeink, a munka, az életünk rendezése, vagy fejlesztésének irányába.

KEDDEN minden új impulzusra, élményre nyitottabbak vagyunk. Ez a nap minden értelemben a felszabadulásé és a tisztításé! Az Uránusz irányt vált, a Hold a Vízöntő jelében jár. Érdemes nyitottnak lenni a még nem ismert tudásra, szokatlan, nem várt felfedezésekre és kioldani mindazt, amire már nincs szükség!

SZERDÁN a Szaturnusz együttáll a Vízöntő legfényesebb csillagával, a Sadalmelik csillaggal! Itt tetőznek a tisztító, kioldó és karmaoldó folyamatok! Ideje van cselekvően is megélni, megtenni, vagy kinyilvánítani a terheink, korlátozó minőségeink elengedését! Érdemes bármilyen módon tenni ma azért, hogy egy szabad, tiszta, könnyebb életet éljünk!

CSÜTÖRTÖKÖN hajnalban a ragyogó telihold fénye alatt megálmodhatjuk a jelen élethelyzeteink megoldását, fejlődésünkben az előre vivő lehetőség kulcsát, a jövőre mutató képeket. A Nap az Oroszlán csillagkép alól ontja fényét a lelkiség princípiumára, a Holdra, aki ekkor éppen a Vízöntő jövőt tisztító vizének hulláma alatt úszik, az egység és bőség fényét ragyogó Fomalhaut csillag felett. Uralni és irányítani életünket, szabadon! …ez is lehetne az egyik mottója ennek az energetikának. Megtisztulnak most érzelmeink, érzéseink és a szabadon megélt, tiszta, tápláló érzések, a feltételek nélküliséggel karöltve, valami újat hoznak, mindannyiunknak…

Szintén e napon teljesedik ki a két bölcsességbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz mágikus erejű kvintil fényszöge is! A tudás kapuja nyitva áll! Megélhetjük azt, hogy nem csak “értjük”, hanem “éljük és érezzük” a dolgok valódi működését! Felismeréseink lehetnek abszolút intuitívak is, ezekben pedig egyszerre van jelen a múlt minőségeinek feldolgozása, a múlt dolgaitól való tisztulás és az előretekintés, a jövő felé való irányultság, amely hatalmas elszántságot, erőt és bátorságot is ad!

PÉNTEKEN a Hold a Halak csillagképben folytatja útját, utunkon visszatérő minőségekkel találkozhatunk, amelyek a jelen rendezésében, beteljesítésében játszhatnak szerepet. A nap kulcsszavai lehetnek: önazonosság, érzelmek, belső otthon és egység, lelki erő, tettekhez lelki indíttatás.

SZOMBATON is a Halak csillagai alatt jár a Hold, a lelki egység és megérkezés lehetőségét adva, megérezzük, mit érdemes még elvégezni ezen cél érdekében, vagy megélhetjük a mély harmóniát, ha a jelen lelki folyamatunk tanításait sikerrel végeztük. Ez a nap kedvez a kapcsolataink harmonizálásának, a test számára kellemes élmények megélésének, a szépség felfedezésének és művelésének.

VASÁRNAP egy kisebb lelki ciklus zárása és egy új nyitása jön el, amelyben rendelkezésünkre állnak az ördögi körből kiemelő erők! Most kedvez az idő kisebb-nagyobb helyzetekben a radikális döntéseknek és elszántságnak, a megújulásnak. Fontos lehet önmagunkkal számot vetni, összegezni eddigi utunkat és úgy indulni az újba, hogy levontuk a tapasztalatokat!

Zentai Anna

Kép: Pinterest