Interjú Vizdák Andival

Szilveszteri interjúmban Vizdák Andival beszélgetek, aki a párkapcsolatok szakértője, Tarot és cigánykártya oktató, de az angyalokkal is kapcsolatban áll. Munkája mellett mesél arról is, milyen lesz a 2016-os évünk. Fogadjátok szeretettel!

 

– Sokan ismerik már a nevedet, ami összefonódott a Tarot kártyáéval. Hogyan dolgozol, milyen kérdésekkel lehet hozzád fordulni? Milyen kapcsolat fűz a Tarot-hoz?

A cigánykártyával kezdtem, melyet még nagyon sok évvel ezelőtt kaptam ajándékba és jó ideig nem vettem elő, majd később ismerkedtem meg a Crowley-tarot kártyával. Mindkettőt nagyon nagyra becsülöm, rendkívül sokat segítenek a tanácsadás során és a cigánykártyát tanítom is már. Persze van köztük különbség, a tarot szimbolikája meglehetősen különleges és nem értelmezhető annyira könnyen, mint a cigánykártya. Előfordul, hogy nem használok kártyát a beszélgetések során, van olyan, akinek erre nincs igénye vagy nem szereti, ez esetben is tudunk haladni. Nagyon sokat segítenek nekem az angyalok az üzeneteikkel, angyalkártyákat, Symbolont és Grált is használok. Mindegyik mást mutat, más területeken ad választ. Igazán a párkapcsolatuk, valamint a spirituális útjuk foglalkoztatja a hozzám fordulókat és az a feladatom, hogy segítsem őket a haladásban és a fejlődésükben.

– Hogyan ismerkedtél meg a kártyavetéssel? Milyen élmények vezettek ide?

Nagyon érdekes, mert kiskorom óta tudtam, hogy lesz vele dolgom, annak ellenére, hogy a mi családunkban nem tudok olyanról, aki ilyesféle dolgokkal foglalkozott volna. Engem mindig is érdekeltek az okkult dolgok, a spiritualitás. Sokat olvastam ilyesmiről már iskolás koromban is és kicsit mindig kilógtam a környezetemből a másságommal. Befelé figyelő gyerek voltam és a környezetemben is elég jól láttam azt, ki milyen valójában. Érzékeltem azt, amit mások nem. A nehézség az volt, hogy nem nagyon volt ezt kivel megbeszélni, sok mindenre magam jöttem rá, aztán persze akadtak segítők a fejlődésem során, akik megerősítettek abban, hogy nem képzelődöm. Nem választottam könnyű sorsot, sőt valószínűleg azért kaptam ennyi feladatot az égiektől, mert igazán ezzel tudtak engem terelgetni a valódi utam felé. A sok nehézség mellett nagyon sok csodás felismerés is adatott, hálás vagyok érte. Azt gondolom a segítők igazán csak tapasztalással és az ebből fakadó kellő alázattal tudják hitelesen támogatni a hozzájuk fordulókat. 

– Voltak-e különleges, mélyen érintő élményeid, amikor komoly segítséget tudtál nyújtani valakinek, vagy fontos tanulságot tudtál levonni a munkád által?

Hogyne, rengeteg. Sok nagyon szép és lélekemelő visszajelzést kapok nap mint nap és ez óriási ajándék nekem. Minden egyes hozzám fordulót igyekszem a legjobb tudásom szerint külön kis individuumként kezelni. Ugyanis azt vallom, hogy mindenki a saját személyes életterve szerint próbál haladni, a saját tempójában és ez egyáltalán nem egyforma ugye. Nem hiszek a jóslásban, amikor valaki megmondja az előtte ülőnek, hogy ez és ez fog történni és viszontlátásra. Én abban hiszek, hogy a sorsunkat elég komolyan alakíthatjuk a szabad akaratunkból. Amit látunk az megváltoztatható. A kevésbé jó dolgok kitolhatók vagy enyhíthetők, ha elkezdünk tenni sokkal többet önmagunkért, ha hajlandóak vagyunk felismeréseket tenni, ha elkezdünk dolgozni a blokkjainkon, hiszen ezek remekül oldhatóak. Bármikor irányt válthatunk. Rábízom mindenkire, mit kezd azzal, amit megbeszélünk, de a tapasztalatom szerint elindulnak és örömmel számolnak be arról, hogy van kiút a boldogtalanságból, a megrekedésekből. Én igyekszem saját példámmal is elől járni, mert nem válik be, ha vizet prédikálok és bort iszom. Ha úgy érzem, hogy szükséges, én is kérek segítséget, hiszen én sem vagyok kivétel, nekem is jönnek a feladatok és haladnom kell. 

– Úgy gondolom, minden ember életében vannak olyan lényegi életterületek, vagy helyzetek, amikkel dolga van és ha az illető másoknak segít, akkor az ebben szerzett a tapasztalatokat tudja megosztani a társaival is. Te a kártyavetés mellett a párkapcsolatokra is kitűnően rálátsz, ugye ez az egyik fő témakör, amiben segítséget tudsz adni?

Igen, valahogyan ez lett az egyik fő terület, melyben keresnek és nagyon örülök is ennek. Egyébként a gyógyítói tanulmányaim során a Mesterem is előre felvázolta, köszönettel tartozom neki azért, hogy kicsit lökdösött ebbe az irányba. 

A helyzet az, hogy nekem az Égiek a párkapcsolataimon keresztül tudták a legjobban megmutatni azokat a folyamatokat, azokat a dolgokat, melyekből tanulván értem a hozzám forduló aktuális élethelyzetét. Konkrét üzeneteket kaptam a lélektársi kapcsolatokról, azok fajtáiról és ezt meg is osztottam már többször is az írásaimban. 

Az ikerláng valamint más lélektársi kapcsolatokról nagyon sokszor kérdeznek és örömmel segítek. 

– Szerinted mi a legfőbb probléma manapság a párkapcsolatokban? Mik azok a  helyzetek, amikkel a leggyakrabban találkozol és milyen megoldásokat láttál rá eddig?

Nagyon sokan élnek a nem megfelelő társsal. Az rendben van, hogy valamiért találkoztak, egymásba szerettek, nagyon jól tudtak mondjuk együtt haladni egy ideig. De azt is észre kell venni, ha ennek lejár az ideje. Mert már nincsen vonzalom, nincsen szeretet és nincsen harmónia. Jönnek ám a jelek, de erről legtöbbször nem akarnak tudni. Egyre több a feszültség, a vita és sokszor a szerepek is felcserélődnek, vagy már csak mondjuk barátságban élnek a társak. Amikor csak a fedél tartja őket össze és a függőségek. A gyerek, a hitel, a lakás, vagy a biztonság- és társfüggőségük. 

Látom és tudom is, hogy nehéz ebből segítség nélkül kilépni. Többnyire valamilyen beavatkozás kell hozzá, hogy a felek el tudják engedni az őket már nem szolgáló kapcsolatot. A jó hír az, hogy mindenki megtalálhatja a lélektársát, a hozzá test-lélek-szellem szinten is illő partnerét, de előtte a már lejárt karmikus kapcsolatot le kell tenni. A lelki társak keresik is egymást, ezért van annyi elválás és komoly válság a kapcsolatokban, mert ez a letisztulás szükséges a fejlődéshez és a valódi társ felismeréséhez. 

– Sok olyan emberrel beszélgettem az utóbbi időben, akik még várják a társukat és nagyon szeretnének tenni azért, hogy megérkezzen. Mit tanácsolsz ennek érdekében?

Igen, az a tapasztalatom, hogy tesznek is érte szerencsére. Főképp azok, akik már letisztultan élnek, önmagukban is teljesek és szépen fejlődnek. Sokszor, ami hiányzik a türelem. Mert azt gondolják készen állnak a következő kapcsolatra, közben mégsem…de ebben érdemes néha az égiek felé is megengedőbbnek lenni és az irányítási kényszert pedig elengedni. Meg fog érkezni a társ, amikor itt az ideje.  

Amit tanácsolok és az egyik mániám is, hogy legyen egy kapcsolat vége után gyógyulási szakasz. Amikor nem regisztrálunk be másnap a társkeresőre, hanem befelé figyelünk, blokkokat oldunk, tanulunk és gyógyulunk. Ez sokkal hamarabb vezet olyan társ felé, aki nekünk rendeltetett. Azon a rezgésen, amelyen végetért a kapcsolat, olyan társat fogunk bevonzani, akivel valószínűleg ugyanaz lesz a végkifejlet. De ebben is tetszés szerint lehet választani.

A legfontosabb az itt és most. Nem az a lényeg, hogy mi fog velünk történni pár hónap vagy pár év múlva, mert az Út mindig a mi választásunk. Az alapján nyílik meg előttünk, hogyan döntünk az adott pillanatban. Hiszek abban, hogy mindig lehet jobb és minden megváltoztatható, feltéve ha értelmezzük a történéseket, igyekszünk olvasni a jelekből és visszajelzésekből és ily módon felhasználjuk a múlt tapasztalásait. 

– Most lépünk be egy új esztendőbe. Szerinted milyen lesz a 2016-os évünk? Mesélnél nekünk erről részletesen?

A 2016-os év azt gondolom nem lesz egyforma nyilván mindenkinek. Még jobban elválasztódik majd azok útja, akik sokat tettek önmagukért az elmúlt pár évben és fejlődtek. Nekik sok ajándék érkezhet meg végre. Úgy érzem sokan fogják megtalálni azt, amiért valójában érkeztek ide a Földre. A bőség sok formáját kaphatják meg szorgalmas és alázatos munkájuk gyümölcseként. 

Akik pedig kissé elvesztek a külsőségek, az anyag világában nem biztos, hogy nagyon elégedettek lesznek. Mert épp azt fogják elvenni tőlük, amibe a legjobban kapaszkodnak. Akit a pénz elvitt jó messzire önmagától, az nagyot bukhat majd. Aki nem törődött semmivel, csak az élvezeteket hajszolta, az egója az egekben, kaphat olyan egészségi problémát, mely során kénytelen lesz befelé figyelni és olyan felismeréseket tenni, amely segíti majd a fejlődését. Még intenzívebb lesz a folyamat, amely már évekkel ezelőtt elkezdődött. De érdemes tudni, hogy ez mind minket szolgál, az égiek azt szeretnék, ha mindenki az útjára kerülne. Ki mint vet, úgy arat, ahogyan eddig is. Elválások, elengedések, letisztulások, és kiegyenlítődés lesz és ez így rendben van szerintem. 

A világ nagyon komoly átrendeződésben van és ez nem mindig kellemes, de lássuk be, ezt mi emberek generáltuk tetteinkkel. Felelősséget kell vállaljunk azért, amit tettünk.

– Ha egyetlen tanácsot adhatnál a kedves Olvasóknak, akkor mi lenne a te üzeneted?

Amióta élek, abban hiszek, hogy a jó mindig győz a rossz felett, ezért érdemes fényt gyújtani, mert aköré gyűlnek majd azok, akik együtt haladva segítik egymást és az egész bolygó rezgését emelik. A legfontosabb a szeretet, amelyet nem feltételekhez kötünk, egyszerűen csak van. Éljünk így és törekedjünk erre mindnyájan! 

 

Andit a Facebook oldalon megtaláljátok ezen a címen: Andi – Tarot tanácsadó

https://www.facebook.com/Andi.Tarot/?fref=ts