Hogyan használd az asztrológiát?

Hogyan használd az asztrológiát?
…no és az előrejelzéseket…

 

Kedves Olvasóm!
Hetek óta érlelődik bennem egy írás, amelybe most végre belefogok, ígértem is nektek, hogy a mai napon hozok valami „mást”. Nos, ez az egyik „más”, ami remélem, sokatoknak segítségére lesz, aztán előkészületben van a másik is, amely remélhetőleg sokaknak hoz örömöt majd.
Arról a kérdésről van szó, hogy hogyan is használjuk az asztrológiát, és az előrejelzéseket. Hogyan is olvassunk belőlük? És miért kérdés ez egyáltalán? Vajon kérdés ez?
Időnként találkozom olyan mondatokkal, hogy „én ugyan nem hiszek benne”, „én laikus vagyok”, vagy, hogy „nekem nem jött be”. Ilyenkor megbizonyosodom arról, hogy ez nagyon is kérdés, hiszen ezek a vélemények azért jönnek létre, mert nincs kellő rálátás az asztrológiai működésekre.
Ez viszont nem jön azonnal, idő kell, amíg valakiben kialakul, és sok tapasztalat. Nekem is idővel jött meg, és ez nem véletlen. Vajon miért?
Az asztrológia ezoterikus tudomány, ez pedig azt jelenti, hogy nem kifejezetten a külső eseményeket vizsgálja, nem a gyakorlati történéseket, hanem a külső eseményekre belül keressük a válaszokat. Ami kívül van, az a felszín – ám a felszíni, külső, fizikai világot a belső, felszín alatt zajló folyamatok működtetik. Ennek kutatásáról szól például a pszichológia, a lélektan is, az asztrológia viszont sokkal mélyebb és tágabb megismeréshez vezet.
Ami a felszín, és a gyakorlati történések kutatásáról szól, az a jóslás. Az asztrológia viszont nem jóslásra való, és sajnos, a mai világ ide alacsonyította le ezt a magasabb szintű tudományt. Az asztrológia lényege, hogy a láthatatlan működéseket, a lelkünk-tudatunk mélyét is vizsgáljuk, hogy azt, amit az egó eltakar, megismerjük, így ad teljesebb rálátást a hétköznapi működésekre is.
Ősidők óta tudott, hogy „amint fent, úgy lent” – ez pedig nem azt jelenti, hogy a bolygók befolyásolnának minket, hanem azt, hogy EGYÜTT MOZGUNK velük! Tehát, ha tisztábban szeretnénk látni, mi és hogyan működik bennünk, miért történik velünk, akkor segítenek ebben a rálátásban. És segítenek abban, hogy magunk irányítsuk az életünket, nem pedig abban, hogy megtudjuk, mi lesz velünk.
Hinni benne, tehát, nem szükséges – mert a Természet működésének megismeréséről van szó. Ha azt mondjuk, nem hiszünk az asztrológiában – akkor azt is mondhatjuk, hogy nem hiszünk az évszakok változásában, vagy abban, hogy a tölgyfa növekszik, a rózsa virágzik, a Föld pedig forog. Nem hit kérdése – működik, és kész.
Nincs azonban minden időben dolgunk az ezotériával, és nincs mindenkinek dolga vele. Vannak köztünk olyan emberek, akik a jelen életükben, saját választásuk által, nem akartak közelebb kerülni ehhez a tudományhoz. Ezt is meg lehet érteni. És vannak olyanok, akik életében eljön valamikor az ideje – de nem akármikor, tehát, ha most éppen nem érdekel, vagy nem tudod értelmezni az írásokat, ezzel nincs gond, vagy megnyílik majd egyszer, vagy nem, ez a kapu az életedben. Érezni fogod.
Nézzük most a második kérdést, és itt a lényeg, amiért ezt az egészet most leírom: „nem jött be”. smile hangulatjel
Dehogynem… csak nem tudtad értelmezni.
Most nagyon konkrét és határozott dolgot fogok kijelenteni, tetszik, nem tetszik: akit igazán érdekel az asztrológia, és ez alapján szeretné a saját útját megtalálni, az tanulja meg saját maga, és a saját tapasztalataira építsen! Szánja rá az időt, a pénzt, az energiát, mert akkor lesz eredménye. Mert valamit valamiért… De miért is?
Mert mindenki egyéni utat jár, mindenkinek saját igazságai vannak, és mindenkinek a szívébe van kódolva, hogy mire született. Lehet, hogy ami az egyik embernél működik, az a másiknál nem. Illetve, mindenki a saját szemén keresztül nézi az asztrológiát, és mást lát bele! Ha te nézed, önállóan, saját magad – akkor te is mást látsz benne. Ahogyan Osho mondja: „…úgy gondolj a szent szavakra és a nagy tanításokra, mint halálos ellenségeidre. Kerüld őket, mert neked a saját forrásodat kell felkutatnod. Nem kell, hogy másokat kövess vagy utánozz. Neked egy eredeti, önálló egyéniségnek kell lenned – magadnak kell megtalálnod saját legbenső lényedet, minden kalauz és útmutató szentírás nélkül. „
Ez tehát az egyik oka annak, hogy neked nem biztos, hogy működik, vagy nem mindig ugyanúgy. De mi a másik? Na, most jön az izgalmasabb rész.smile hangulatjel
A másik is nagyon egyszerű: mert az asztrológia világa olyan gazdag, hogy egy adott dologról legfeljebb csak kis szösszeneteket tud az asztrológus kiragadni! Egy-egy bolygónak, fényszögnek, életháznak vagy jegynek annyi de annyi analógiája van, hogy azt lehetetlen leírni. Magát a születési képletet is egy életen át elemezzük, és még akkor sem tudtunk meg mindent, hiszen olyan gazdag az Univerzum, hogy mi, apró kis emberek, nem tudjuk teljességében átlátni. Egy adott bolygónak vagy életháznak, egy csillagnak is, sokféle analógiája van – ismerhetjük az analógiákat, de hogy az ezerféle jelentés közül éppen melyik jön le fizikai síkra, azt nem tudhatjuk előre!
Akkor hogyan is használjam? Hogyan értelmezzem?
Elmondom a saját történetemet, hiszen a gyakorlati példa mindig érthetőbb. Régebben én is sokat olvasgattam a bulvár horoszkópokat. Aztán, mivel érdekelt a téma, beleástam magam. Minél több infóra tettem szert, annál jobban tudtam érteni és értelmezni a dolgokat. Idővel tudtam, hogy amit olvasok, nem szó szerint értendő, hanem felismertem a mögötte lévő bolygóhelyzeteket, és mivel ismertem azon helyzet többi analógiáját is, ezért hamar rájöttem, hogy nekem mit jelent az az előrejelzés. Például, amikor azt írták, hogy csodálatos élmények érnek a szerelemben, és azon a téren épp nem történt semmi, viszont a gyermekem mérhetetlen örömöt okozott, akkor tudtam, hogy ebben nyilvánult meg az adott bolygóállás, hiszen a születési képlet 5. életháza nem csak a szerelem területe, hanem a gyermekeké, örömöké, de sok más dologé is. Vagy tudtam azt, hogy amikor nagy utazásról írnak, az jelentheti az én életemben a tanulmányaimat is, de azt is, hogy a jövőre nézve sikerül egy tervem, hiszen az asztrológiai 9.ház a jövőkép, a választott tanulmányok és nagy utazások területe is. Vagy tudtam azt, hogy amikor a főnökömről írnak – és nekem nincs főnököm – akkor az a Nap analógiája, tehát jelentheti az életem önállóbb vezetését, irányítását is. És millió példa van még…
Úgy gondolom, az egyik legfontosabb dolog, ha el akarunk mélyülni az asztrológia értelmezésében, és összevetni folyamatosan a saját életünk történéseivel, hogy nem kívül keresgélünk, nem a fizikai síkon – hanem magunkban, belül. Az asztrológia ugyanis a valóságot mutatja meg – azt a valóságot is, ami szemmel nem látható. Lehet, hogy a képletedben nem az jelentkezik nagyobb élményként, amikor házasságot kötöttél, hanem az, amikor először megpillantottad Őt, vagy amikor az első levelet megírta neked… Lehet, hogy nem maga a költözés volt jelentős, hanem az, amikor döntöttél, hogy változtatsz. Lehet, hogy a mai napra a kapcsolatodban elérkező fejlődésről olvasol, de egész nap a munkahelyeden vagy – viszont közben a gondolataid folyamatosan a párodon járnak, és estére egészen másképp látsz dolgokat, mint reggel. Ott a fejlődés.
Mindenkinél működik tehát, ugyanaz, csak másképp. Ugyanazzal az égi üzenettel, az egyik azt éli meg, hogy kirúgják a munkahelyéről, a másik a szerelmi boldogságot, a harmadik a szerelmi csalódást, a negyedik végre szabadságra megy, az ötödik megözvegyül, a hatodik összeveszett a haverjával és túl kéne lépni rajta.. Az üzenet ugyanaz: vágd le a régit, hogy új útra lépj! Csak fel kell ismerni, hogy kinek miben…
Mindezek tehát belső megélések, élmények, üzenetek – de érdemes elmélyülni bennük, és mélyebb ismertekre szert tenni, ha te is úgy érzed, hogy hív az asztrológia! Nagyon sokat adhat az életedhez – rálátást, útmutatást, megértést.

 

Zentai Anna

 

2013. július 30.