Higgyünk egymásban!

Már nem érvényes az, hogy “aki hülye, az is marad!”

Már teljesen más idők járnak. Intenzívek az ébredések, az eszmélések és fokozottabb, gyorsabb a tapasztalás általi tanulás. Már nem tudunk kibújni a változás szüksége alól, már nem tudunk sokáig menekülni a fejlődéstől, az új minőségektől. Hiába akad meg bárki egy alacsonyabb rezgésszinten, ha a közös rezgés már emelkedett.
Bármikor megtörténhet, hogy valaki felébred. Bármikor megtörténhet, hogy valaki elindul. Bármikor megtörténhet, hogy valaki szintet lép.
Nem érdemes megítélni a másikat és elkönyvelni annak, ami eddig volt. Nem előre vivő, hogy nem tartjuk képesnek a változásra. Ha a társunkat az ő jelenlegi állapotához képest egy magasabb minőségben tudjuk látni, az emeli az ő rezgéseit is. Ha nem látjuk bele a lehetőséget, az visszavetheti őt is. Ha belelátjuk, az segít a folyamatát. Nem építhetünk azonban a saját teremtő erőinkre, ha egy másik életről van szó. Mindenki a saját maga teremtéseiért és életéért felelős. Elég, hogy szeretettel, tisztelettel viseltetünk a másik iránt. Elég, hogy megnyitjuk a tudatunkat a ‘bármi lehetséges’ rezgésére. Elég, hogy képesnek tartjuk a másikat bármire. Fontos, hogy ne legyen bennünk elvárás, hiszen minden csalódás elvárásokból születik.
Ha viszont nyitva hagyunk minden és bármely lehetőséget, akkor könnyen és szabadon léphetünk tovább, meghagyva a legmagasabb rendűnek azt, ahogyan alakítja a teret.

Zentai Anna

Kép: Pinteres