Hétvégi csillagüzenetek – Nap-Plútó együttállás közelít – 2024. január 13. szombat – 14. vasárnap

Szombaton a világosság elhozója, a feltétlen szeretet árasztását jelölő Nap már gyenge együttállásba kerül a Plútóval, legmélyebb lélek- és tudatrészeink megtestesítőjével. Elkezdődik egy mély, belső tisztulási folyamat, amely 20-án éri majd el tetőpontját, az itt megnyíló, tiszta és mély rálátásunk pedig kulcsaként szolgál a két bolygó együttes Vízöntő jegybe lépéséhez, azaz a tisztító, felszabadító, cselekvő szintlépéshez!

SZOMBATON egy lelket gyönyörködtető, érzelmi harmóniát segítő Hold-Vénusz szextillel indul a nap. Majd folytatódik egy szellemi nyitással, új eszmék és különleges élmények felszabadító befogadásával (Hold-Uránusz kvadrát). A Nap a hétvégén már a Nyilas csillagkép magas eőrket lehozó, tudást kiárasztó, égi tanításokat átadó részénél jár. Ideje átadnunk azt, amit már tudunk és ideje a magunk számára is lehozni, működtetni a tudást.

VASÁRNAP hajnalban a Merkúr bolygó, a szellemiség, gondolkodás, a kommunikáció és a gyermeki játékosságunk jelölője a tüzes Nyilas jegyből a földes, meggondolt Bak jegybe lép át. Észrevehetjük ettől kezdve, hogy gondolataink és mozgásunk is lassabb, megfontoltabb lesz, ugyanakkor a koncentrációs képességünk megnövekszik és jól észre tudjuk venni a lényegi, apró részleteket. Mindennapi eszmecseréink, megnyilvánulásaink, közléseink során fontos hátteret adhat az önértékelés, aminek tudatában már talán másképp, méltó módon döntünk és nyilvánulunk meg.

Vasárnap amúgy is érdemes, akár napközben is pihenni, töltődni kicsit, vagy kimenni a természetbe, hangolódni a lelkünk apró rezdüléseire, érzéseinkre, egy Hold-Szaturnusz együttállás gondoskodik erről, ugyanakkor a halak Hold a lelki erőgyűjtés idejét üzeni.

A Nap-Plútó együttálláshoz közelítve érdemes nem csak a mélytudatból feljövő minőségekre odafigyelni és átitatni a mélységeket a szeretet erejével – megszeretni árnyékainkat, el nem fogadott, megtagadott részeinket! – hanem akár elgondolkodni azon is, hogy milyen új rendszer szerint akarjuk folytatni az életünket, vagy annak bármely területét és akár konkrét tervet készíteni, elhatározni azt, hogy a gyakorlatban hogyan tovább. A cselekvő, önerőből történő változásokhoz, megújuláshoz kapunk hatalmas erőt, amely mostantól napról napra, egyre jobban töltődik be! Magas szinten a feltétlen szeretet és a szenvedélyes szerelem hatalma együttesen adja az erőt az egó meghaladásához, a teljes regenerálódáshoz testi, lelki és szellemi szinteken is!

Zentai Anna

Kép: Pinterest