Hétvégi csillagüzenetek – Megváltó, feloldó napok – 2023. július 29. szombat – 30. vasárnap

Ez a hétvége nagy erőket és lehetőségeket tartogat mindannyiunk számára!

Szombaton a Mars együttáll az Oroszlán csillagképben a Zosma csillaggal, vasárnap pedig fő fényadónk, a Nap eléri a Jászol csillaghalmazt a Rák csillagképben! (Jászol/Preasepe: Rák jegy 7 fok 32 fokperc)

A Mars az erőkifejtés rezgése, amelyet arra kaptunk, hogy lelkünk valóságát nyíltan és egyenesen képviseljük, hogy óvjuk a gyengébbet, illetve szellemi magaslatokba törjünk. Az Oroszlán csillagzaton belül a Zosma csillag fényével egyesül, akit fordíthatunk a nemes vad gerincének, vagy a csillaghagyomány szerint övzsinórjának/ágyékkötőjének is. Mindenképpen a férfierőhöz (animus) kapcsolódik, akár az “egyenes gerincet”, akár az alkotó, teremtő erők hangsúlyát nézzük. Alapvető most az ösztönök uralása – szelidítjük saját állati, ösztönös erőinket – és most vizsgázunk le abból is, hogy tudunk-e minden helyzetben a feltétlen szeretetet szerint megnyilvánulni, működni!

A Hold szombaton a tüzes Nyilas jegyében jár, a lélek igazságát érzékeljük, vonzanak a nagy ívű gondolatok, filozófiák. Ugyanakkor a Skorpió-Kígyótartó csillagképek átfedése alatt, gyógyító és beavató erőket közvetít!

Vasárnap már a Bak földies jegyébe lép a Hold, megfontoltabbak, koncentráltabbak tudunk lenni. Érdemes most valóban lelassulni és figyelni, mi megy végbe a belső világunkban.

A Nap vasárnap megérkezik a Jászol csillaghalmazba, a Megváltó Fény Születésének helyszínére! Most valóban mindannyiunkban megszületik az a megváltó erő, amellyel önmagunkat oldozhatjuk fel terheink, kötéseink alól! Figyeljük gondolatainkat és felismeréseinket ezzel a tudatossággal is! Most különösen érdemes figyelni azt, ami a lélekben és a gondolatainkban zajlik. A Belső Otthonba, a meleg fészekbe érkezik az égi fény – amely egyben saját isteni fényszikránk, ön-magunk tükre is! A bensőnkben zajló fényszületést támogatja az Uránusz is, akinek még él a varázslatos kvintil kapcsolata ezidőtájt a Nappal. Belső folyamataink így megkönnyebbülést, felszabadulást hozhatnak – figyeljük meg, hogy amihez eddig ragaszkodtunk, akár gondolatok és érzések szinjén, azt most sokkal könnyebb elengedni!

A Nap-Jászol együttállás egzakt időminősége a hétfőre virradó éjjelen zajlik, így mindenképpen érdemes lesz figyelnünk álmaink üzeneteit! Az ott megjelenő szimbolika saját benső hazaérkezésünkről és megváltósádunkról is mesél!

Zentai Anna

Kép: Pinterest