Hétvégi csillagüzenetek – 2023. június 30. – július 01. – 02.

A Nap és a Merkúr együtt halad a Rák jegyében, az Ikrek csillagkép alatt. Az önazonosságot, az önmagunkban való otthonlétet gyakorljuk most. Fontos lehet, hogy amit érzünk, gondolunk, azt tisztán és világosan kifejezzük, kimondjuk, megbeszéljük! Ráláthatunk arra, hogy mennyire fontos a világos kommunikáció, önvalónknak megfelelően, semmit nem elhallgatva! Ha így működünk, nagyszerű dolgok születnek!

A Mars és a Vénusz, a két vágybolygó, a kapcsolatok, a férfi-női viszonyok megtestesítői, most az Oroszlán csillagkép lehajló feje alatt járnak. Az önmagunkkal való szembesülés kiemelt ideje ez! Ha kapcsolati téren szeretnénk igazán előre haladni, megoldani helyzeteket, akkor magunkba érdemes tekintenünk és leszűrni, hogy az eddigi működéseink, magatartásunk, hozzáállásunk, vagy reakcióink által mi teremtődött – és mit érdemes esetleg másképp tennünk? Lehet, hogy sokkal jobban, azaz feltételek nélkül lenne jó szeretni önmagunkat, vagy a másikat? A múltba való visszatekintés felismeréseket hoz a jelenben is! Kapcsolataink ezek által alakulnak, formálódnak.

Pénteken a Neptunusz stacioner, azaz látszólag egy helyben álló, majd késő este retrográd irányba fordul. A mai napon könnyebb lelassulni, harmóniába kerülni lelkünkkel és a Természettel. Ideje van kilépni áldozatprogramokból és meghallani lelkünk igaz hívásait! A Neptunusz 2023. december 6-án délután vált majd újra direkt irányba, addig a múltunk még rendezetlen dolgait tudjuk helyretenni!

SZOMBATRA virradó álmaink során elengedhetjük lelkünkből azt, ami már mérgező, felesleges volt. Ezen a napon a Nap és a Merkúr együttállása egzakt, vagyis most egyesül ez a két őserő! A fény, a világosság és a szellem, a gondolatiság, az önkifejezés és megértés erői találnak egymásra! A megértés fénye a reggeli órákban a legerőteljesebb! Most érdemes elgondolkodni a lélek működésén és kapcsolatainkon!

A Nap-Merkúr egy szextillel kapcsolódik a Jupiterhez, így a múltban már megszerzett tudást is előhívhatunk. A tudás valójában emlékezés arra, ami van – az emlékező képességünk most igen erős, érdemes használni bármilyen téren és egyben a régi bölcsességeket is előhívni általa! A belátás, a megbocsátás, a jószándék van most jelen a beszélgetéseink, az üzenetváltások és eszmecserék során. Most érdemes békülni, összehangolni különböző érdekeket és nézeteket. A jupiteri szeretetteljesség, kedvesség és bölcsesség sokat segíthet kisimítani a lelket. Más szemszögből ugyanakkor a világos, tiszta kommunikáció bőséget is hozhat az anyag szintjén. Ha merjük kifejezni magunkat, az adott esetben a pénzügyekre és kapcsolataink alakulására is nagyszerű hatással lehet! Örömteli lehetőségekre bátran mondjunk igent!

VASÁRNAP bármit mondunk, vagy gondolunk, esetleg hallunk vagy olvasunk, azonnal nézzünk rá úgy is, hogyan tudjuk azt másképp, tágabban értelmezni! Most az új dolgokra való nyitáson, a terhek letételén, a meghatározás helyett a lehetőségek adásán, a következtetések helyett a nyitottságon van a hangsúly. Női minták oldódnak, kapcsolatok tisztulnak. Most érdemes a kapcsolati tisztázásokat megejteni (legyen az akár tisztázó beszélgetés, belső önmunka, vagy gyakorlati lépés). Alkotó munkában újat és különlegeset hozhatunk létre.

Vasárnap délután a Skorpió méregfullánkjánál, a Tejúton járó Hold igen erős, felemelő energiákkal lendíti be a Vénusz-Uránusz kvadrát fényszögét. Ez mindannyiunk számára erős élményeket hozhat! Miről is szól mindez? Vénusz az Oroszlán Napútra hajló feje alatt = szembenézés önmagunkkal, tanulás a múltból, kapcsolati tanítások, önszeretet és női méltóság, nőiség becsülésének kérdésköre. Uránusz a Kos és Bika csillagképek nemző részeinél = termékenység és nemiség kérdéseinek tisztulása, tudattágítás és felszabadulás, szexualitás vagy teremtő alkotó erő kapcsán. Hold a Skorpió és Kígyótartó csillagképek között = az ördögi körökből kiemelő erő, lelki ösztönzés, érzelmek emelő ereje, mögöttes okok meglátása, teremtéseinkért való felelősségvállalás, ösztönerők kézben tartása, mérgező gondolatok és minták elengedése.

Zentai Anna

Kép: Pinterest