Hétvégi csillagüzenetek – 2023. április 15.-16. – Hagyd abba a sajnálkozást! – Éld az örömödet!

Fényt sugárzó Napunk a Halak csillagképben jár most, abban a térben, ahol egyszerre van jelen a múltba visszaúszó hal fonala és a felfelé úszó, a Tejút irányába emelkedő hal csillagai. Most bármikor azon kaphatjuk magunkat, hogy benne vagyunk egy olyan, sokadszor ismétlődő helyzetben, amiben nem érezzük épp kellemesen magunkat és ez az újra visszatérő érzés lehúz, frusztrál, feszít. Figyeljünk jól arra, hogy milyen belső monológot folytatunk! Vizsgáljuk felül: vajon hogyan bánunk önmagunkkal ezekben, mennyire sajnáljuk magunkat, mennyire szomorkodunk dolgokon, mennyire vagyunk lemondóak, vagy tesszük magunkat a szegény én áldozati szerepébe? Ezeket az ismétlődő érzéseket és belső, önsajnáltató gondolatokat most egy pillanat leforgása alatt csíphetjük el és szüntethetjük meg! Semmi más nem kell hozzá, csak egy határozott döntés! Felismerve azt, hogy már megint mit generálunk magunkban, azonnal kiléphetünk ebből a szellemi önszennyezésből és átválthatunk azoknak a lehúzó gondolatoknak, kijelentéseknek a pozitív mantráira! Figyeljük meg: amint ezt megtesszük, változik a rezgésünk, megnő az erőnk és a fizikai tér is hamar leköveti a bennünk történt változást!

A Hold a hétvégén a Vízöntő csillagkép alatt jár. Szombat hajnali álmaink során különösen nagy, tisztító erőkkel segíti felszabadulásunkat a régi megrögzöttségek alól. Lelkünk szabad szárnyalásának megélése mellett érzelmi tisztuláson is átmehetünk, de az is lehet, hogy azt érezzük: ideje érzésekkel, érzelmekkel táplálni egy adott kapcsolatot, vagy jövőbeni elképzelést.

A Vénusz vasárnaptól szerdáig a Bika fej-csillagainál, a Hyádok csillaghalmaznál halad. Ez a szellemi termékenység ideje, szipporkázó ötletekkel és ihletettséggel láthatjuk most el feladatainkat! Figyeljünk arra, milyen gondolatokat rezegtetünk ki a térbe!

Szombaton a Jupiter is ajándékot tartogat számunkra: eléri az Andromedae csillag erőterét, így vele egyesülve fel is fokozza erőit. Az áldozatból születő áldás előteremtésének folyamatához – amely családi, generációs minták tisztulásával is járhat – most az ördögi körből való kiemelkedés, az önmagunkon való felülemelkedés felszabadító élménye, ereje csatlakozik, kísérve a jövőért való alkotás lehetőségével és az egység élményével. A kapcsolataink szeretetteljes, megértő, belátó, bölcs és igazságos kezelése olyan vizsga lehet most, amely, ha jól végezzük, jóleső ajándékokat hoz.

Zentai Anna

Kép: Pinterest