Hétvégi csillagüzenetek – 2022. november 17.-18.-19.-20.

CSÜTÖRTÖKÖN délelőtt a Merkúr bolygó a Skorpió jegyéből a Nyilasba lép és ezzel a szellemi-gondolati energiák az érzékeny, vizes minőségből tüzesre, intenzívre váltanak. A fátyol mögé való bepillantást és a mély dolgok megértését a magasabb ívű átlátás követi; gyorsan és intenzíven jön a megértés dolgaink felett. Az emberi kapcsolatok magasabb értelmét, rendező elveit kutatjuk és a hit erősödése, valamint az életkedv, az életöröm kerülnek terítékre. A Vénuszt követte ide a Merkúr és ugyanakkor PÉNTEKTŐL így, ketten együttállásban érkeznek meg a Skorpió olló-csillagaihoz!

A Merkúr és a Vénusz együttállása tehát a Skopió csillagkép ollójánál, a Kígyótartó csillagai alatt, a Nyilas zodiákus jegyben történik meg (hétfőn lesz ereje teljében). Ezzel most kiemelten eljön az ideje, hogy levágjunk magunkról minden olyan minőséget – gondolatot, hitrendszert, viselkedésformát, kapcsolati mintázatot és akár kapcsolatot, helyzetet is -, amely a jelenben már nem méltó hozzánk és csak visszahúzna a régi, szenvedéssel és lemondással teli, önállótlan és erőtlen életminőségbe. Itt az ideje, hogy felszabadítsuk az erőnket és megerősítsük a hitünket! Hogy minden, amivel nem vagyunk önazonosak, vagy nem a szívünkkel együtt rezeg, annak búcsút intsünk. Most hatalmas erő áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy leszámoljunk belső démonainkkal, félelmeinkkel! Ennek hatása nem terelte eddig megfelelő irányba a kapcsolatainkat, most azonban ez az irány megváltoztatható!

Mivel a Merkúr és a Vénusz is kapcsolatbolygó, ezért szól ez most kiemelten a párkapcsolatokról és emberi kapcsolatokról – illetve, ezeken keresztül valójában önmagunk kidolgozásáról, önazonossá vállásról. Gyógyulási folyamatok indultak meg, amelyek hátterében az áll, hogy tudatosodunk arra, hogy valójában magunk teremtjük a valóságunkat, így szívünk szerint meg is változtathatjuk azt!

PÉNTEKEN a Nap és a Plútó között létrejövő szextil kapcsolat gondoskodik arról, hogy a teljes képet átlássuk és olyan mély működéseket értsünk meg és vegyünk irányításunk alá, amelyek tudatában a sorsunkat vagyunk képesek uralni és alakítani. Hogy mi által tartottuk fenn a régi rendszert, most világossá válhat, egyben erőnk is van a megújuláshoz! Egy nagy, égi háromszög csúcsára kerül a Plútó, tehát a leszűrt szintézis szólni fog arról, hogy ráébredünk sorsformáló erőnk hatalmasságára, régi korlátainkra, melyekből egyszerre ki is tudunk lépni, illetve lényegi megoldó erő továbbra is az, hogy a már megszerzett ismereteket és tudást élővé tesszük a hétköznapokban, a gyakorlatban is! Vajon mennyit tudunk és merünk megvalósítani a bennünk élő, valódi szenvedélyből…?

SZOMBATON délután egzakt a Mars és a Neptunusz kvadrát fényszöge, amely most visszatérő lehetőséget biztosít arra, hogy szintet lépjünk és őszinte hangot adjunk valódi érzéseinknek! A nyílt, egyenes, erőt adó közlések, a szavak és gesztusok mögé érzékelés, a valódi érzéseink melletti határozott kitartó erő, most mind jelenlévő megélés lehet. Most különösen fontos, hogy ha a szívünkben-lelkünkben tisztán és egyértelműen érzünk valamit, akkor ne hagyjuk magunkat eltéríteni, megingatni, sem abban, amit érzünk, sem abban, amik vagyunk, amit képviselünk! Az egyik oldalon megjelenik a tisztánérzés, annak érzékelése, hogy mivel vagyunk egyek – a másikon pedig annak egyenes képviselése. Ha bármi olyan élmény érne most, ami által kétség, félelem, csalódás jönne elő, akkor lássuk meg ebben a vizsga lehetőségét, hogy a láthatatlanból ezen próbák által tudjuk a láthatóba varázsolni szívünk vágyait! Küzdeni csak bent érdemes – kint felesleges. Ha megvan az egyensúly – megvan az erő! Azt vágjuk le és oldjuk ki, ami félelem és kétség volt, ami elvárás és beszűkítés volt, ami erőltetés és akarás volt, ami szenvedés és áldozatiság volt! Ha ezt megtesszük, megjelenik az erő, a harmónia, az egységélmény, a varázslat kézzel foghatósága…

Vasárnap érdemes pihenni és töltődni, meditálni, otthonunk és lelkünk harmóniáján, valamint a jövőn dolgozni. Hétfőn érnek tetőpontjukra a folyamatok – ekkor megérkeznek a felismerések, a rálátás az igazságra és a kapcsolatok megértése, egyben a társakkal való, békítő, harmonizáló, elengedő beszélgetések is!

Zentai Anna

Kép: Pinterest