Heti csillagüzenetek – 2021. április 05. hétfő – 11. vasárnap

Heti csillagüzenetek – 2021. április 05. hétfőtől 11. vasárnapig

rosalind gittings

A visszatérések idejét éljük most, hiszen legfőbb fényadónk, a Nap a Halak csillagképben jár, a visszaúszó hal fonalánál. Vele együtt itt jár még a Merkúr, a Vénusz is, illetve a Neptunusz is a visszaúszó hal testénél látható, még jó darabig. A múltban megszerzett varázserőinket, a már elsajátított tudást, képességeket, a már megszerzett tapasztalásokat tudjuk most visszahívni ahhoz, hogy a jelen helyzeteit, sorsmunkáit megoldjuk. Nem véletlen, ha azzal találkozunk, hogy visszaköszön a múlt! Magasabb Énünk most összegzi az eddig járt utat. Lélekben most tisztán érzékeljük, hogy mi az, vagy mik azok a ki nem élt vágyak, elrendezetlen helyzetek, megoldatlanságok, amelyekkel még dolgunk van – ezek megélése, tisztázása és rendezése nélkül nem tud a Lélek megnyugodni, békét lelni, szintet lépni, egységbe érkezni. A lelkünk ezt pontosan tudja és azon van, hogy minden rendezve legyen, ezért tér most vissza régi helyzetekhez, ezért hív be visszatérő lehetőségeket és kapcsolatokat, hogy minden a feltétlen szeretet állapotába kerüljön!

ÉGITESTEK HELYZETE EZEN A HÉTEN

Nap – Halak csillagkép, visszaúszó hal fonala, Kos jegy

Merkúr – Halak csillagkép, visszaúszó hal fonala, Kos jegy

Vénusz – Halak csillagkép, mindkét hal – múltba visszaúszó és kiemelkedő, felfelé törő hal is, Kos jegy

Mars – Bika csillagkép szarvai és Nimród csillagkép, Ikrek jegy

Jupiter – Bak csillagkép halfarka és Vízöntő csillagkép múltat tisztító vize, Vízöntő jegy

Szaturnusz – Bak csillagkép teste és Vízöntő csillagkép múltat tisztító vize, Vízöntő jegy

Uránusz – Kos és Triangulum csillagképek, Bika jegy

Neptunusz – Halak csillagkép, múltba visszaúszó hal, Halak jegy

Plútó – Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részét hagyja el, Bak jegy

HETI ÜZENETEK

HÉTFŐ – Délelőtt lelkünk a megújulás, regenerálódás folyamatán megy át, késő délután-estefelé pedig már a tisztulás és harmonizálás zajlik. Ez az este kitűnően alkalmas arra, hogy elgondolkodjunk a lélek működésein, megértsünk lelki folyamatokat, saját érzésvilágunkat, vagy akár társaink érzéseit. Érdemes a beszélgetéseket lélektelivé tenni, most lehet érzelmeket könnyedén kinyilvánítani, vagy olyan dolgokat megvitatni, amelyekben megoldásokat szeretnénk elérni. Az emlékezés, a lelket megérintő emlékek felidézése is hozhat felismeréseket, megoldó gondolatokat!

KEDD – A hajnali-reggeli órákban lelkünk tisztuláson, szellemünk kitáguláson megy keresztül. A szabadság órái ezek, amely szabadságot valójában a magasabb és tágabb szintű felismerések, a lelki-szellemi nyitás tesznek lehetővé. Napközben csodálatos élményt jelenthet a lelassulás! A lélekjelenlét az, amit most saját bőrünkön megtapasztalhatunk. Lelkünk és környezetünk minden apró rezdülésére odafigyelhetünk, a jelenlét gyakorlása a lelki békét is megadja. Ezen a napon (13:17-kor) egzakt a Vénusz-Mars szextil, amely meghatározza e mostani napjainkat. Békés erővel, harmonizálással, eddigi tapasztalatainkból való tanulással érkezik el ez az időszak. A női és férfi energiák kerülhetnek egymással harmonikus, támogató viszonyba. A szerelem és a vágyak erejét érezhetjük, de finom formában. Emberi kapcsolatok működését érthetjük meg. Egyik oldalon az önmagunkat felemelni képes szellemi erő jelenik meg, amellyel magasabb szintre küzdjük magunkat, az akarat és egyenesség ereje – a másikon pedig a befogadó, női energiák, az anyagi-földi létezés megszentelése, megszépítése, a múltból visszatérő élmények. E nap estéje kitűnően alkalmas anyai-apai minták oldására, női-férfi kapcsolatok rendezésére.

SZERDA – A szerda reggelre virradó, hajnali álmainkra most különösen érdemes odafigyelni! Érdemes leírni őket és nem agyalni rajtuk, hanem egyszerűen csak engedni, hogy meghozzák a kellő felismeréseket, hogy meglássuk a párhuzamot az álombeli film és a bennünk zajló folyamatok között. Ekkor a Hold egészíti ki egy nagy, égi háromszöggé a Vénusz és Mars kapcsolatát. Megéléseink és felismeréseink pillérei lehetnek: az egyenes, nyílt kommunikáció, a múlt tisztázása, a lelkünkben érzett igazságok, az érzéki szenvedélyesség, a múltból visszatérő lehetőségek, a felvállalás, az új kezdetek, melyek egy békésebb, harmonikusabb, szebb és termékenyebb életért indulnak el. Bármit élünk meg most, bármilyen téma körül is forognak gondolataink, keressük meg benne ezeket a minőségeket! E napon, különösen déltájban a lélekben érzett igazságok felerősödnek, a felvállalás és a múlt tisztázásának ideje itt van.

CSÜTÖRTÖK – A lélek számára ez a nap kiemelten a tisztulásé, a felszabadulásé, a könnyed áramlásé. Összegezhetünk és lezárhatunk folyamatokat. Délután érdemes figyelemmel lenni a hirtelen, meglepő, szokatlan, váratlan impulzusoknak és intuícióknak! Ha meg is akarunk belőle valósítani valamit, akkor azonnal írjuk le, mert gyorsan elillannak! A lélek tiszta, szabad létezése legyen a követendő irány!

PÉNTEK – Ezen a napon, délután a Hold és a Neptunusz találkoznak, így a két lélekjelölő egyesül! Most különösen erős a lelkünk üzenete, ereje, hívása! Figyeljünk arra, hogy csak a saját lelkünknek higgyünk, az érzéseinkben BÍZZUNK MEG és ne adjunk energiát kívülről jövő befolyásolásnak, megingatásoknak! Rá tudunk most érezni embertársaink, vagy lelki társaink belső világára, érzéseire is. Szintén ezen a napon (21:17-kor egzakt) pontosodik be a Mars és a Neptunusz racionalizáló, teremtő fényszöge, amely meghatározza ezt a pár napot! A Mars ekkor Nimród vállánál, a Bellatrix csillagnál, Nimród öve felett, egyben a Bika csillagkép szarvának csúcsa alatt látható – azt az erőt, bátorságot, nyitottságot, küzdőképességet képviseli és adja meg, amely által önmagunkat vállalhatjuk, a lelkünknek igaz dolgokat megtarthatjuk, magunkat szellemi értelemben magasabb szintre emelhetjük és ami fontos, azt akár szavakba is önthetjük. Nem indulattal, hanem lelkünk erejével, nyitottan, egyenesen, szívből (!) való megnyilvánulásokra alkalmas erő ez. Mellette a Neptunusz a legmélyebb lelki-érzelmi megéléseinket, a mély belső folyamatok végigvitelét, együttérzést és ráérzékelést, titkok felfedését és igazi érzelmeket, múltból visszatérő élményeket hoz. Ketten együtt olyan erőpróbát adhatnak, amelyben megjelenik a legmélyebb érzések, a valódi és igaz lelki hívások nyílt, egyenes kinyilvánítása. Fejlődés abban, hogy merünk önmagunk lenni, merjük megtenni azt, amit valóban akarunk. Mély érzés és akarat, erő és érzelem, kitörés és egység erői nyilvánulnak meg és hozzák annak lehetőségét, hogy valami kézzel fogható eredményt érjünk el. Ha valami mélyen megérinti a lelkünket, akkor gondolkodjunk el azon, hogy VALÓJÁBAN, a színfalak mögött, a látható mögött, honnan jön az, amit érzünk?! Ez az erő megjelenhet mély harmóniában és lelki erőben is, vagy megjelenhet kitörésben is, ami azonban nem onnan ered, ahol jelentkezik – valami mélyebb, rejtett, eltitkolt érzés van mögötte, amit ideje felfedezni, napvilágra hozni, harmóniába hozni.

SZOMBAT – Álmaink idején a lelkünk gyógyul és megújul. Ez a nap, különösen a délután alkalmas arra, hogy lényegi dolgokat megbeszéljünk. Kreatív teremtéseinkben társainktól segítséget kaphatunk, alkotó erőnket a külvilágban is megmutathatjuk. Ez a nap hozza el az elmúlt folyamatokban a harmonizálást, a szép és kellemes élmények megélését és a kapcsolatok, szerelmek fejlődését, gyarapodását – a Vénusz és a Jupiter az esti órákban (20:52-kor egzakt) alkotnak szextil kapcsolatot. Alkalmas ez a délután és az este a múlt és különösen a családi múlt tisztázására, párkapcsolati és női minták oldására és rendezésére. A múlt igazságainak kiderülése is hozhat békét, rendeződést.

VASÁRNAP – A reggeli órákban legyünk jelen lelkünknek, érzéseinknek! A múlt tisztázása zajlik már az álmok idején és reggel is. Lelkünk a lényegre érezhet rá. Délelőtt kiemelt ideje van a lelki beszélgetéseknek, fontos dolgok megbeszélésének, múlt és kapcsolatok rendezésének, lelki működések megértésének. Mindez új erőt adhat, új utakon is elindíthat. E hétvégétől egyre jobban érezhetjük a bennünket eltöltő életerőt!

(12-én hétfőn hajnalban pontosodik be az újhold, mely egy újabb írásban lesz elemezve, illetve ekkor lesz egzakt a Vénusz-Plútó kapcsolat is, amely minőségi szintemelkedést hoz el kapcsolatainkban, már ez a hétvége is ennek előfutára, de erről is lesz még szó…)

Zentai Anna

Kézzel festett mandala: Rosalind Gittings

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.