Gyógyító Gyermekség

A Magkeltő Csillaghívás című írásban is olvashattok arról, hogy a jelenlegi helyzetekben a Tiszta Gyermek minősége hoz megoldást (http://www.tapolcaiszovomuhely.gportal.hu/gindex.php?pg=36283019 ). Ez a megfogalmazás sokféle, átvitt értelemben is értelmezhető. Bármilyen feszültség, problémás helyzet merül fel – és nem csak mostanában! – arra gyógyír lehet nem csak egy konkrét gyermek személye, de a saját belső gyermekségünk felébresztése, megélése is!
Legyen az bármilyen lehúzó minőség – bánat, szomorúság, fájdalom, feszültség, harag, düh, türelmetlenség, stressz, féltés, szorongás, külső-belső betegség, pesszimizmus, stb. – ha megjelenik a játékszínen egy gyermek, a maga fényével, tisztaságával, sugárzásával már gyógyítja is a környezetében lévő, megfáradt “felnőtt” lelkeket! A gyermek, aki még csak nemrég érkezett a Fényből és hozta magával annak ragyogását, akinek lelke és szíve még tiszta, szavak nélkül is átsugározza azt, ami lelkünket gyógyítja. Emlékezteti tudatunkat saját gyermeki lényünkre, aki képes nyitott szívvel, ártatlanul, elfogadón, örömmel rácsodálkozni a Világra. Akiben még nincs félelem, aki tudja: játék az idő és a tér.
Hasonló minőséggel bírnak a delfinek is, az életörömöt sugározzák, árasztják magukból, így hangolják át rezgéseinket, gyógyítva az elmét és a lelket.
Próbáljátok ki, járjatok utána: bármikor megjelenik egy apró kis idegesség, szomorka vagy ingerültség, keressétek meg azonnal a legközelebb eső gyermeket (vagy forduljatok a párotok felé és hívjátok elő saját magatokból), hagyjatok fel minden sürgős és fontos tennivalóval, nézzetek jól a szemébe, öleljétek meg jó szorosan, meséljetek neki vicceket, csikizzétek agyon a pociját, prüszköljetek a nyakába, pusziljátok agyon minden kis porcikáját, dögönyözzétek addig, amíg be nem pisil a nevetéstől (vagy majdnem addig…), játszatok vele fogócskát, fejenállóst, csakúgyavilágbaordítóst, és ami személyes ajánlatom és a legjobb recept mindenre: vágjatok hozzá egy böhöm nagy puha párnát és hajrá párnacsata!!!
…teszem hozzá, ezt korra és nemre való tekintettel, a patikában kellene felírni… hogy mire is? …azt már el is felejtettem…

Zentai Anna

kids

Kép forrása: Pinterest