Fénykorona-újhold

Vasárnap kora reggel ragyog ránk a két égi fényadó, a Nap és a Hold egyesült fénye – ez az újhold. Ebben a rendkívüli időpillanatban a Nap és a Hold együttállása Nimród Atya felett, a földkerekség első koronázott királyának feje felett látható. Itt emelkedik a Nap az útjának legmagasabb pontjára – ezt hívjuk az ő koronázásának, amikor a Nap fénykoronát alkot! Ráasádul most a Hold, a Lélek Fénye is csatlakozik hozzá és ketten, együtt alkotnak fénylő koronát Nimród felett, a Szekeres csillagkép alatt!

Rendkívüli fényerő töltődik be és indul útjára ebben a kozmikus pillanatban! Érdemes a fejtetőnkre, a koronacsakrára figyelni és engedni a Fény betöltését. Nem csak Nimród üzeni ezt. A Zeniten ekkor elhaladó Gyík csillagzat a bevillanó ötletek, találmányok, megoldó gondolatok és sugallatok villámként felragyogó fényét hozza. Az újhold felett közvetlenül a Szekeres (Auriga) csillagkép a Tejút Kapuja, amelyen át a legmagasabb szintű, isteni, végtelen szeretettel bíró energiák érkeznek le!

Új sorskör, új lelki ciklus indul vasárnap reggel. A Tejúton haladó újhold a szokásosnál is magasabb erőket áramoltat, a felemelkedés és megoldások üzenetét hozza! A tér-idő képletben a 12. házban áll fel ez az újhold, ami szintén megoldásra törekvő erőt ad és (karöltve a Neptunusszal) segít rálátni a mélységekre, az eddig rejtett, valódi okokra is, adott helyzetekben. Meglehet, hogy az új elinduláshoz a régi lezárása szükséges, avagy hozzánk méltatlan, idejétmúlt minőségek elhagyása és kizárása. Fontos lehet most mindkét oldal megértése és megfelelő, szeretetteljes közlése annak, ami a lelkünkben van, ami a saját igényünk és szükségletünk.

A most induló új holdhónapban fontos lehet az, hogy teljesen átalakítsuk a kapcsolódásunkat, viszonyunkat a külvilággal és a régi kapcsolatrendszerekből kilépve, új, működőképes, életképes, kiteljesítő rendszereket teremtsünk. Fontos lehet, hogy teljesen önálló döntéseket hozzunk kapcsolati téren, senkitől nem befolyásolva, de akár anyagiakban is. Fontos lehet az együttérzés és a gyengéd érzelmes, érzések ápolása, megélése, működtetése, valamint a spirituális elmélyülés is. Ideje van lezárni, befejezni az eddig függőben lévő dolgainkat, sorsmunkáinkat és rendkívül fontos a pihenés, a töltődés is! Visszanyerni az erőnket, az energiákat, olyan dolgok által, amelyekkel együtt rezgünk, amelyekben jól érezzük magunkat, amik erőt adnak!

Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program