Fény a mélyben – Nap-Neptun kvadrát

Szerdán késő délután – kora este egzakt a Nap és a Neptunusz kvadrát fényszöge. Ilyenkor az asztrológiai, asztrozófiai írásokban mindig olvasni lehet a szokásos jellemzőket: fény derül a titkokra, bevilágítódnak a mélységek, a lélek mélyén gyúl világosság… Általánosságban ez igaz, de ha a jelenlegi égi helyzetet nézzük, akkor igen különleges erők lépnek most működésbe!

A Nap a Tejúton vándorol, feltöltekezve azokkal az erőkkel, amelyekkel kiemelhetjük magunkat az ördögi körökből! Ha van lehetőségünk a változtatásra, a szintlépésre, akkor a Tejúttal való kapcsolódás, bizony az, méghozzá hangsúlyosan! A Kígyótartó csillagtere alatt járó Nap most felhívja a figyelmünket arra, hogy mi magunk vagyunk sorsunk teremtői! Az összegabalyodó szálak, bizony, a mi kezünkben futnak össze és mi magunk tudunk úrrá lenni önmagunkon, teremtő erőinken, ez által életünk további alakulásán! Figyeljünk oda arra, hogyan fogalmazunk a hétköznapokban és amint kiadnánk a teremtéseinkért való felelősséget külső erőknek, azonnal kapjuk rajta magunkat és tudatosítsuk felelősségünket! A Nap fénye által a fényt, a szeretetet, a világosságot olthatjuk most a mély teremtő erőkbe, az ösztönök és a mélytudat szintjéig hatolva!

S mivel a gyorsabban haladó égitest adja mindig elsőként az energiát a lassabbnak – így a Nap most igen magas Tejút-erőket hoz le és ad át a Neptunusznak, aki a visszaúszó hal csillagai alatt jár éppen! Alatta a Szobrász, felette a Pegazus szárnyal… Visszatérő lehetőségeket kapunk tehát, múltból hozott erőinket, varázserőinket, képességeinket a kiteljesedés, a szeretet és az egység szolgálatába állíthatjuk! Ennek alapja, hogy lefaragjuk magunkról mindazt, ami nem azonos a lelkünkkel, amivel nem rezdülünk együtt – vezérlő útmutatást pedig a hirtelen bevillanó, égi sugallatok, ötletek és gondolatok adnak!

Hamarosan a Skorpió méregfullánkjához ér a fényt hozó Nap – készülődünk már a végső, nagy tisztulásra, elengedésre! December 16-17 kiemelt napok lesznek a jelenleg zajló folyamatokban, itt szabadulhatunk meg végérvényesen mindattól, ami nem szolgálja boldogságunkat, egészségünket, teljességünket, létezésünket!

Zentai Anna

Kép: Pinterest