Felvezető hét a nagy szellemi áttöréshez – 2022. július 25. – 31.

Augusztus elsején hétfőn fog csúcspontjára jutni és kiteljesedni a Mars és az Uránusz bolygók találkozása, vagyis az egzakt együttállás ideje ez a nap lesz – ám ennek erejét már most, ezen a héten végig érezhetjük és az ide vetülő energiák, fényszögek már aktiválják ezt az erő-felszabadulást!

A Mars, mint az erő princípiuma és az Uránusz, mint a tisztaság és szabadság planétája, eggyéválva bármely értelemben és módon az ERŐNK FELSZABADULÁSÁT hozza el és erre most nagyon érdemes figyelmet fordítani! Bármi is szívta el eddig az energiánkat, bárhova folyt el az erőnk, most megkapjuk azokat az élményeket és impulzusokat, amelyek által véget vethetünk ennek és visszanyerhetjük erős, szabad, könnyű, életerős önvalónkat! Hirtelen és váratlanul érkező, szokatlan és különleges, meglepő és meghökkentő módon beköszönő élményekre érdemes most nagyobb figyelmet fordítani, mert ezek hozzák meg ennek lehetőségét! Fontos, hogy az erőnk elfolyását illetően senki mást ne hibáztassunk, ne kifelé mutogassunk, hanem ismerjük fel, hogy mivel járultunk hozzá saját magunk az adott helyzet kialakulásához, hol mondtunk le a saját szabad akaratunkról, hol csúsztunk bele áldozatszerepekbe és miért is tettünk meg másokat, mintegy tekintélyszemély szerepbe emelve, ahelyett, hogy saját sorsunk feletti hatalmunkkal élnénk? Ezeket a működéseket van ideje letenni! Erőteljes külső-belső viharok által kinyílhat most a szemünk és a tudatunk, tágabb szinten érthetjük meg azt, hogy hogyan is működnek emberi kapcsolataink, mindennapjaink!

A szabadság előszele érezhető már a héten, elsősorban a Merkúrnak és a Holdnak köszönhetően. Kedden este a megértés és kommunikáció planétája, a Merkúr kerül kapcsolatba a Marssal, ekkor érdemes nyílt, egyenes, őszinte és szeretetteljes közlésekre törekedni. Szeretetet és erőt adni szavakkal és tettekkel. Csütörtökön este az Uránusszal kapcsolódik majd a Merkúr, ez már a tisztázó beszélgetések, információk, tisztuló gondolatok, magasabb szintű megértés ideje ez. Pénteken a lelkiséget, érzéseket jelölő Hold már a Merkúrral együttállva érzelmek kifejezése által mutatja ugyanezen kapcsolódásokat.

Időközben a Jupiter látszólag hátráló irányt vesz, csütörtökön késő este retrográdba fordul és november 24-ig a Halak mélyen érzékeny, érzelmes ciklusán át visszatér kicsit a múltba, nagy felismeréseket adva, amellyel majd innentől tovább mehetünk.

A Nap a héten a Rák csillagkép szeretettel megnyíló, befogadó ágánál jár, de hét végére a tápláló, növelő, megtartó erőket képviselő csillagokhoz ér. Még mindig fontos szűrni, hogy mit fogadunk be és kitől, illetve mit nem! Ám a legfontosabb talán most mégis a Mars-Uránusz közeledésére való figyelés – nagy (szellemi) viharok készülnek, amelyek mindent kitisztítanak, feloldanak és felszabadítanak! Érdemes átadni magunkat az erőnek, amely jön és feloldja a láncokat, megtisztít és feloldoz! Megérthetünk fontos dolgokat, amelyek által a régi ragaszkodások, birtoklások semmissé válnak és egy új, könnyű, szabad, tiszta létezés és kapcsolódás jöhet létre!

Zentai Anna

Kép: Amy Rylander