Előrelépések ideje – 2023. október 06. péntek – 07. szombat – 08. vasárnap

A Nap megérkezett a Szűz csillagkép előrelépő, jövő felé haladó, fényt megtaláló részéhez. Eljött az ideje cselekvően tenni a továbblépésért, illetve megtenni a szükséges lépéseket – kívül és belül is – a jövőnk érdekében.

A Hold pénteken az Ikrek csillagképben járva erősíti a Felsőbb, isteni énünkkel való kapcsolatot. Érzékelhetővé válnak az életünket alkotó, különböző lelki minőségek, a múlandó és a múlhatatlan, a halandó és a halhatatlan, a pillanatnyi és az örök érvényű. Önmagában egyik sem jó, vagy rossz, e két megítélés egy alacsonyabb szintű működés karmaköre. Sokkal inkább szól arról ez a csillagtér, hogy az egymást erősítő és kiegészítő minőségeket hogyan tudjuk együttműködtetni, hogyan tudunk összefogni az egységért! A péntek délután és este kedvez a megbocsátásnak, a belátásnak, az önlegyőzésnek, a magasabb összefüggések átlátásának, illetve segítéssel kapcsolatos dolgok elindításának.

SZOMBATON a Hold már az Ikrek főbb csillagait érinti, elhalad Castor és Pollux alatt. Társainkkal való összekapcsolódásban, de akár a saját különböző aspektusaink együttműködtetésében is érezhetjük ezt a kapcsolódást. Tudatosodhat, mi jelenti a szívünk szerint valót, milyen utat érdemes választanunk – és ez csakis a szív szabad választása lehet. Ha meghoztuk döntésünket, akkor pedig fontossá válhat, hogy legyen ez tudatos döntés, vállalás, hiszen ezzel kizárjuk a megvalósulást akadályozó minden más tényezőt. A tudatos haladás az utunkon most azzal folytatódik, hogy megtanulunk nemet mondani, ha szükséges, illetve más helyzetben pedig megnyitni magunkat az új lehetőségekre – de csak arra, amivel a lelkünk együtt rezonál!

A délelőtt szabadulást és megértést, a délutáni órák lelkünk megérintését és az önazonosságban való fejlődési lehetőséget hozhatják. A múltból visszaköszönő érzelmek rámutatnak arra, van-e még a lélekben feldolgozandó minőség. Gyengédségre, finomságra, együttérzésre késztetnek. Az este már szellemi erőinket mozgatja meg. Az által, hogy érezzük, miben vagyunk otthon, meglehet, ki kívánunk törni egy magasabb minőség felé. Önnön erőink megismerésével haladunk most is beljebb, saját mélységeink felfedezésére. Adott helyzettől függően: a lelkesedés az útmutató, hogy merre induljunk, az indulat viszont feldolgozatlan fájdalomra mutathat rá, amit ideje megmunkálni.

VASÁRNAP kedvez a nap a békülő, megértésre törekvő, lelki beszélgetéseknek. Lelkünk ekkor a belső hazatalálás idejét éli: érezve azt, hogy mi esik jól és mi nem, vagy mivel érzünk egységet és mivel nem, avagy mire vágyunk és mire nem – érdemes meghozni a döntéseinket ezen lelki hívásaink szerint. A Rák ollójáig halad a Hold e napon, így az este már a feltétlen szeretetben történő elengedésről, megengedésről és önállóbbá válásról szól.

Zentai Anna