Előrelépések és tisztázások – 2022. október 06. – 07.

A Nap a Szűz csillagkép alsó világba lépő, előrelépő részénél jár már, így eljött a nagy lépések megtételének ideje! Most tudunk érdemben tenni a jövőnkért, egy szebb és jobb világért. Egyben annak is ideje ez, hogy a saját mélységeink, belső világunk felé haladjunk. Egyre jobban érdemes elmélyülni az önismeretben, elfordítani tekintetünket másokról és jobban odafigyelni önmagunkra és a lelkünkben zajló folyamatokra.

Csütörtökön a Hold a Vízöntő csillagkép alatt jár, így ez a nap a megtisztulásé, a tisztázásoké, a felszabadulásé és az éltető, tápláló dolgokkal való feltöltekezésé. Kora délután ugyanakkor a Halak zodiákusi jelébe lépő Hold érzékenyebb, érzelmesebb és intuitívabb időt hoz el. Eljön a belső összegzés ideje és elkezdhetünk végigvinni, lezárni folyamatokat, ugyanakkor megélni az egység élményét. Fogékonnyá válunk az azonosságokra, a lelkünk érzékeli, mi mivel egy. Ugyanakkor egyre mélyebben értünk meg emberi működéseket, főként a párkapcsolatban, társas viszonyokban és egyre inkább ideje jön megérteni azt a rég zajló folyamatot is, ami a régi (hit)rendszereink leváltását és a továbblépést jelenti most.

Pénteken több folyamat ér tetőpontjára. Hajnali álmainkat érdemes megfigyelni, hiszen ekkor egzakt a Merkúr-Plútó trigon! Az anyagi, földi és testi működések megértése, a kapcsolati működések megértése és a láthatatlan, tudat alatt zajló folyamatok megértése mind feltárulhat most. Hatalmas szellemi erőt nyerhetünk ebből a trigonból, amelyet használhatunk gyógyulásra, regenerálódásra, megújulásra is. Egyik oldalon a múlt dolgaitól való ellépés és elindulás, az ezzel kapcsolatos beszélgetések és megértések; másikon a gyökeres és érdemi szintlépések, változások, a már megismert és megértett dolgok anyagba hozása áll.

A Vénusz e napon elhalad a Vindemiatrix csillag alatt, így ideje van a külső látszat-csillogásról a lélek belső fénye, értékei felé fordítani a figyelmet! Ezt most elsősorban a női minőség hozza el. A Mars ugyanakkor a Capella csillaggal áll együtt, így a férfi minőség hazavezet, a belső templomba és igen magas szintű információkat képes most lehozni! Szellemi emelő erőnk egy magasabb minőség felé segít. A Hold emellett a jövő tisztázását, tisztítását támogatja, különösen az esti órákban.

Érezhető már a Mars-Neptunusz kvadrát is (12-én egzakt), amit úgy élhetünk meg könnyedén, ha bízunk abban, amit érzünk és merünk kiállni önmagunkért! Ne hagyjuk senkitől befolyásoltatni magunkat, eltántorítani magunkat szívünk igaz vágyaitól, súgásaitól! A lélek tiszta tudása nyilvánul meg a Neptunuszon keresztül, a kvadráttal abban tudunk fejlődni, hogy ebben megerősödünk és akár anyagba is öntjük ezt, szavakkal és tettekkel, igaz érzelmeink képviseletével. Most kiemelten fontos, hogy ne fojtsuk el, hanem mutassuk meg bátran az érzéseinket! Visszatérő lehetőséget kapunk álmaink, vágyaink megvalósítására, a Mars pedig már a Tejúton haladva, olyan isteni erőket hoz, amelyek által képesek vagyunk meghaladni önmagunkat és kiemelkedni a régi körökből! Mögötte az Orion-öv egyensúlyt is ad számunkra.

Szintén erősödik a Nap-Szaturnusz trigon (12-én egzakt ő is), amely hatalmas erőt, önfegyelmet, kitartást, felvállalások megkönnyítését, határaink könnyebb meghúzását, a komfortzóna könnyebb meghaladását idézi. Egyik oldalon előrelépésekről üzen, rálátva kapcsolatainkra, cselekvően lépve a valódi értékek felé – másikról pedig a múlt tisztázását, felszabadító határmeghúzásokat és önkorlátozások átlépését, éppen mikor, miben, mi szükséges…

Zentai Anna

Kép: Pinterest