Elindulás, lépés, irányváltás… – 2023. november 04. szombat – 05. vasárnap

Sok minden bemozdulhat ezen a hétvégén, égi testvéreink is erről mesélnek… A Vénusz bolygó eléri a Szűz csillagkép elinduló, ellépő lábának lábfejét, a kiindulás pontját, az Alaraph csillagot. A Szaturnusz bolygó irányt változtat, szombaton reggel a Nap haladásának irányát veszi fel, maga mögött hagyva egy időre a csillagok mozgása szerinti haladást. A Vízöntő csillagképben járó Szaturnusz az első, múltat tisztító csillaghullám alatt fordul meg, így most különlegesen tiszta tér keletkezik ahhoz, hogy felszabaduljunk a múlt alól és megkönnyebbülve, megtisztulva lépjünk tovább – de ahhoz is, hogy tápláló szeretettel, energiával, figyelemmel, erőráfordítással lássuk el mindazt, ami igazán értékes, időtálló a számunkra. (Lásd a képen:)

Elindult már a beavatásunkat megelőző, felkészítő folyamat is, amely a szívünk megmérettetéséről szól. Az isteni igazságosság Mérlegéhez megérkezett a Merkúr és a Mars, őket pedig már követi a Nap, aki hétfőre ideér. A tél elején eljövő időszakban akkor fogunk tudni szintet lépni majd, ha most és az elkövetkezendő hetekben a szívünkre hallgatunk és a legmagasabb szintű szeretet jegyében járunk el! A cél most a szívünk könnyebbsége, így ha van még valami, ami súlyos a szívünkben, akkor ezzel feltétlenül foglalkozzunk, ne tegyük félre, találjuk meg a megoldást! Ha ez belső minőség, amelyre nincs külső gyógyír, akkor önmagunkon kell dolgoznunk, kérjünk bátran segítséget, hiszen rengeteg blokkoldó, önfejlesztő, önismereti módszer áll rendelkezésünkre és ha nem tudunk valamit tudatosan megoldani – akkor a tudatalattiban van a megoldás!

Szombaton fontos kérdés lehet, hogy lelkünket, érzéseinket minek és kinek nyitjuk meg, milyen érzéseket engedünk be? Ha építő, jóleső, a szívünket emelő érzésekkel találkozunk, merjünk megnyílni! Ha tudjuk, hogy nem építő és emelő az érzés, vagy a következmény, akkor merjünk nemet mondani! A Merkúr-Uránusz szembenállás ma a nyitott, rugalmas gondolkodást, hozzáállást támogatja. Szellemi-gondolati tisztulás és magasabb szintű megértés ideje érkezik el.

A Merkúr a Mérleg csillagzat közepe táján halad, az Uránusz már együttáll a Kos csillagzat Botein csillagával, teremtő erőközpontjával és a Bika csillagzat omikron csillagával is, így rendkívül nagy szellemi teremtő erőket mondhatunk magunkénak! Belső, teremtő terünket tisztítani is fontos lehet most. Ideje van anyagba önteni az eddigi nagy ötleteket, eltervezett, megvágyott, felszabadulást hozó lépéseket. Minden olyan témában, ami testi-anyagi-fizikai, legyünk nyitottak, befogadóak, elfogadóak! Minden olyan témában, amely a lélekkel, a láthatatlannal foglalkozik, legyünk érdeklődőek! E kettő egysége most új nézőpontokat és ismereteket nyithat meg. Ha beszélgetések során eltérő szemlélettel találkoznánk, hagyjuk nyitva a lehetőséget a másképp látásra és az elfogadásra! Más esetekben, meglehet, hogy az igazságok kimondása letisztulást hoz és új távlatokat nyit meg.

Zentai Anna

Kép1: Pinterest Kép2: Stellarium csillagászati program (ingyenesen letölthető az internetről)