Egyensúlyból egység – Rálátásból vállalás – 2022. október 11. – 12.

A szebb jövőért tett lépések, ugyanakkor a lelki elmélyülés ideje is van ezekben a napokban. A fényt és világosságot adó Nap a Szűz csillagkép mélybe merülő, előrelépő részénél jár, így figyelmünk az anyagi, látható dolgokról egyre jobban a belső, láthatalan világ felé fordul.

Keddre virradóra arra ébredünk, hogy jegyet vált a Merkúr és követi a hozzá legközelebb álló társait a Mérleg zodiákusi jelébe. A gyakorlatias, részletező gondolkodásmódról egyszeriben könnyedebb és békülékenyebb gondolkodásra váltunk. Ideje jön a kapcsolataink megértésének, termékeny és művészi szépséget, finomságot hordozó írásoknak, megnyilvánulásoknak. A Mérleg bolygók hangsúlya miatt egyre inkább előtérbe kerül két dolog: a párkapcsolat kérdésköre és a szívünk szerinti döntésekre való képesség (Tarot 6-os lapja – Szeretők). Érdemes olykor emlékeztetnünk magunkat arra, hogy döntéshelyzetben ritkán az a kérdés, hogy A vagy B lehetőséget válasszuk – sokkal inkább szól egy ilyen helyzet arról, hogy lehetőséget kapunk a szívünk szerint választani és merjük-e már megtenni ezt? A legtöbb döntéshelyzetben nem is döntenünk kell, hanem csak tisztán rálátni a helyzetre, hogy rájöjjünk, hogy eleve mi az utunk.

SZERDÁN a reggeli-délelőtti órák időablakába tették égi rendezőink a legtöbb lényegi eseményt, így mintha hajnal és 10 óra között kicsit nagy tolongás lenne a kozmikus játszótéren… Álmainkat mindenképpen figyeljük! Ekkor egzakt a Nap-Szaturnusz trigon. Ez a fényszög igazából beaktivál egy több napos folyamatot, amely a párkapcsolatok, szerelmek elhozója, stabilizálója lehet, ugyanis a Nap a Vénusszal áll együtt és csütörtökön lesz egzakt a Vénusszal való trigon kapcsolat is. Most a társas kapcsolódásainkon van a hangsúly: ráláthatunk, cselekedhetünk, meghaladhatjuk minden eddigi gátlásunkat és félelmünket, kitartóan, céltudatosan, minden akadályon át, csakazértis végigvisszük, amire vágyunk! Mintha hirtelen már nem is lenne olyan nehéz és távoli, ami eddig annak tűnt… mintha hirtelen közelebb kerülne és könnyedén elérhetővé válna… és így is van. Minden lépés fontos. Teremtünk és vizsgáznak a teremtéseink, kapcsolataink. Ami kiállja az értékesség próbáját, amiért képesek vagyunk önnön határainkat is meghaladni, az épül most egyre magasabb szintre. Mindeközben pedig apai és női mintákat teszünk rendbe, cselekvően alkotunk szép dolgokat, tisztázzuk a múltat és egyre bátrabban állunk bele abba, amit egyénileg képviselünk.

A reggeli órákban (07:50) egzakt a Mars-Neptunusz kvadrát is. A Mars a Nimród csillagkép öv-csillagai felett, a Bika Tejútra emelő szarvainak ölelésében, a Neptunusz pedig a Halak csillagzat visszaúszó halának csillagai alatt jár. Így egyik oldalon a felemelő szellemi erő, küzdőképesség, önlegyőző erő áll, amellyel meghaladhatóak az eddigi félelmek és akár emberfeletti bátorsággal vagyunk képesek önmagunkat képviselni – másik oldalon pedig a múlt idéződik vissza, elhozva a gyengédség, érzékenység, finomság, harmónia és egység élményét, lehetőségét. Ha nehéz is megmutatnunk legbensőbb érzelemvilágunkat, mégis, érdemes megtenni! Az eredmény mindenért kárpótol… rájöhetünk arra is, hogyan teremtsünk egységet, egyensúlyt, mély harmóniát.

Mindezek mellett lelki szabadság, megújulásra való készség, új és szabadabb nézőpontok is megjelenhetnek bennünk, a Merkúr-Jupiter szembenállás pedig az égi-földi tudás egymással igényelt kiegészülését üzeni. Egyik oldalon kapcsolódásaink megértése és őszinte megnyilvánulásaink jelennek meg, másikon pedig a dolgok nagyobb ívű átlátásával, a magasabb igazság felismerésével új minőség indulhat el.

Zentai Anna